blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Een dag naar attractiepark Tibidabo

Geschreven door Daniella

Voor iedereen die opgegroeid is in Barcelona heeft attractiepark Tibidabo een bijzondere charme. De attracties doen denken aan de tijd waarin we kind waren, een tijd waarin onze ouders ons ermee naartoe namen en we er de hele dag doorbrachten om van attractie naar attractie te gaan. Of je er nu herinneringen uit je kindertijd wilt ophalen of als toerist één van de meest historische attractieparken van Barcelona wilt bezoeken, ShBarcelona adviseert je er een hele dag met de familie van te maken in attractiepark Tibidabo.

Gerelateerd artikel: Breng een bezoek aan Poble Espanyol

Attracties

Foto via Visualhunt

Enkele attracties die je kunt bezoeken zijn de klassieke spiegelhal genaamd Miramiralls, het nostalgische Museu de Autómatas of het vliegtuig dat langzaam boven het terras van het park vliegt terwijl je als inzittende het gigantisch mooie uitzicht kunt bewonderen. Daarbij komt dat er recentelijk nieuwe attracties zijn toegevoegd aan het park, waarbij er voor diegene die het ritje aandurven een flinke stoot adrenaline verwacht kan worden. Voel de duizeligheid en de snelheid van de kronkelbanen als je de nieuwe achtbaan probeert en koel daarna af in de Mina de Oro als de boot vol op het water af gaat.

In de iets oudere attractie het Krüeger Hotel zul je het uitschreeuwen van angst door het ontmoeten van je favoriete karakters van horror films. Met het “Magatzem” kom je vervolgens terecht in de magische wereld van de hekserij terwijl je in een hangend schuitje door het park gaat. Mis ook niet de Tibidabo Express trein. En vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Piraten Schip, de Hurakan of Diavolo. Dit waren de allereerste attracties die in Tibidabo gebouwd zijn. Naast wat spannende attracties vind je er echter ook een groot aantal attracties voor (kleinere) kinderen waarin zij zich veiliger voelen en waarin zij ook zeker veel plezier zullen hebben.

Gerelateerd artikel: De beste speelgoedwinkels in Barcelona

Nuttige informatie

Foto via Visualhunt

Het park heeft als algemene faciliteiten o.a. picknickplaatsen, restaurants en eettentjes. En daarnaast is het park natuurlijk een uitstekende locatie om te genieten van de allerbeste uitzichten van Barcelona.

De prijs is heel betaalbaar en hoewel Tibidabo vergeleken met andere parken wellicht wat ouderwets is, is het zeker de moeite waard vanwege zijn authenticiteit, de minder gevaarlijke attracties en de rust.

Kijk voor jouw beste route naar Tibidabo op de website.

Adres: Plaça Tibidabo 3-4

*Hoofdfoto door mariuccox via Visualhunt

Ben jij al bij Tibidabo geweest? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter