blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Sala Montjuïc: muziek en film onder de sterrenhemel van Barcelona

Geschreven door Maisa

De zomer in Barcelona heeft iets poëtisch, vooral ’s avonds, wanneer de sterren en de maan in slakkentempo hun plaats aan de hemel innemen en de aanwezige energie van de zon plaats maakt voor een onbeschrijfelijke kalmte waar niks moet en alles mag. En Sala Montjuïc is één van de evenementen die ShBarcelona je aanraadt om tijdens een mooie zomeravond te bezoeken.

Gerelateerd artikel: Dineren in het donker in Barcelona

Het kasteel van Montjuïc

Photo credit: Zaprittsky via Visualhunt.com / CC BY

Foto door Zaprittsky via Visualhunt

Sala Montjuïc wordt iedere zomer gehouden op de top van de legendarische berg van de stad Barcelona, Montjüic, bij het kasteel van Montjuïc. Het kasteel heeft een 360-jarige geschiedenis. Het is een symbool van de nederlaag uit 1714. De kanonnen van het kasteel waren gebruikt om af te vuren op haar eigen mensen en haar eigen stad. Gedurende drie eeuwen lang is het gebruikt als gevangenis en martelcentrum. In oktober 1940 werd president Companys hier geëxecuteerd door een vuurpeloton.

Openluchtbioscoop Sala Montjuïc

cinema a la fresca

Foto door Ender84 via Visualhunt

Sala Montjuïc is een van de initiatieven, die als doel heeft om het kasteel terug te winnen voor het publiek, het in een positief daglicht te zetten en ervaringen van het publiek aan te vullen met positieve, creatieve en leerzame momenten. Daarom kan je ook, voordat de openluchtbioscoop begint, een tour krijgen over het kasteel en leren over haar geschiedenis. Wanneer de tour eindigt en de Sala Montjuïc opent, kan je eerst van een concert genieten en dan van een film in originele versie. In Nederland is het gebruikelijk om de films in originele versie te zien, maar in Spanje worden de meeste films nagesynchroniseerd. Het kan dus erg bijzonder zijn in Spanje om een film in haar originele versie te mogen bewonderen.

Films zoals Pride kan je in Sala Montjuïc bewonderen. Dit is een film gebaseerd op een ware gebeurtenis en het vertelt het verhaal van de unieke samenwerking tussen de National Union of Mineworkers en Lesbians and Gays Support the Miners tijdens de Britse mijnstaking in 1984. Ook zijn films zoals  Truman – die in 2016 de Gaudí-prijs won – Frances Ha, Reservoir Dogs, Moulin Rouge en natuurlijk nog velen anderen te zien.

Sala Montjuïc wordt gehouden bij de Fossat van Santa Eulalia, de slotgracht van Santa Eulalia, dat bedekt is door gras. Het is de ideale plek voor een picknick, terwijl de zon onder gaat en de lucht versierd met tientallen kleuren.

Overige informatie

Photo credit: FaceMePLS via Visual hunt / CC BY

Foto door FaceMePLS via Visualhunt

Zou je  graag een tour van het kasteel willen hebben, voordat Sala Montjuïc begint? Dan kan dit op woensdag en vrijdag om 19.00 uur. De tour duurt 60 minuten en kost €10,-,  inclusief de entree tot de Sala Montjuïc. De tour is in het Engels, Spaans of Catalaans. Wil je alleen maar naar Sala Montjuïc? Dat kan ook. De deuren openen om 20.30 uur, maar het is belangrijk te weten dat er een hele lange rij kan staan, dus raden wij aan om ruim op tijd te komen. Het concert begint om 20.45 uur en de film om 22.00 uur. Als je de tickets koopt bij de box office van Sala Montjuïc, dan kosten ze €6,50. In de voorverkoop kosten ze €6,-. Kinderen tot zes jaar mogen gratis naar binnen en kinderen boven deze leeftijd, maar tot twaalf jaar betalen €4,-.

Locatie: Ctra. de Montjuïc 52

Zoek je nog accommodatie in de buurt van Sala Montjuïc? ShBarcelona helpt je bij je keuze.

*Hoofdfoto door Skitterphoto via Pixabay

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter