blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

De kunst van chocolade – Museu de la Xocolata

Geschreven door Daniella Bruls

Als er één museum bestaat waarbij je gaat watertanden, dan is het wel het Museu de la Xocolata. Bereid je dan ook voor op één van de weinige museumbezoeken waarbij je het liefst alle kunst wilt verorberen.

Het Museu de la Xocolata is gevestigd in het voormalige Sant Agusti klooster en het vertelt bezoekers alles over het goede van chocolade. Van de oorsprong van chocolade en zijn komst naar Europa tot de medicinale eigenschappen en de voedingswaarde ervan.

Het museum biedt tal van (leerzame) activiteiten. Volwassenen en tieners vanaf 16 jaar kunnen van een begeleide tour genieten. Deze kost 6 euro per persoon en duurt 1 uur.

Gerelateerd artikel: 6 Adresjes voor homesick Nederlanders en Belgen

Chocoladeactiviteiten

Foto door Taken via Visualhunt

De chocoladeproeverij betreft een workshop die je leert over de verschillende soorten chocolade (vast en vloeibaar), hoe een soort chocolade je smaak beinvloedt en nog veel meer. Deze workshop duurt 1 uur en kost 8,80 euro per persoon.

Creatief met chocolade: Voor 25 euro krijg je als deelnemer (16 jaar en ouder) een 3 uur durende les die je leert hoe chocoladerepen, bonbons en chocoladelollies te maken.

100% Puur is een activiteit waarbij je geblinddoekt verschillende soorten chocolade te proeven krijgt. Het duurt 1,5 uur en kost 10 euro per persoon.

Gerelateerd artikel: Winkels voor health food in Barcelona

Brandewijn en chocolade: Deze activiteit is voor deelnemers van 18 jaar en ouder. Het begint met chocolade en eindigt met brandewijn. De prijs is 15,20 euro per persoon.

Foto door skeeze via Visualhunt

Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals verven met chocolade en kunst van chocolade.

Het Chocolade Museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur. Op zon- en feestdagen is het geopend van 10.00 tot 15.00 uur. De entree bedraagt 5 euro per persoon. Kom je met een groep van meer dan 15 personen, dan betaal je 4 euro per persoon. Studenten, werklozen en gepensioneerden betalen 4,25 per persoon.

Met het openbaar vervoer is het Chocolade Museum te bereiken met de L4 (gele lijn, halte Jaume I) of met de L1 (rode lijn, halte Arc de Triomf). Ook kun je de bus pakken: 39, 40, 42, 45, 51, 120, H16, V15 en V17.

Locatie: Carrer Comerc 36

Zoek je nog accommodatie? ShBarcelona maakt kiezen makkelijk.

*Hoofdfoto door AlexanderStein via Visualhunt

Waardeer dit bericht

Over de auteur

Daniella Bruls

Daniella is een enthousiaste schrijver en vertaler. Zij geniet van het bruisende leven in Barcelona.

Laat een reactie achter