blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Leuke activiteiten voor koppels

silhouette twee mensen op dek aan water
Geschreven door Daniella

Soms komen stellen in een sleur terecht en gaan ze zich vervelen na het zoveelste weekendje Netflixen op de bank. Gelukkig is Barcelona de perfecte stad voor leuke, culturele en gratis activiteiten die je graag met je wederhelft onderneemt.

Het maakt dus niet uit of je hier komt voor vakantie en gezellig in de wijk Gracia verblijft, of dat je hier woont en iets zoekt om die sleur te doorbreken.

ShBarcelona vertelt je wat de stad allemaal te bieden heeft!

Gerelateerd artikel: Buitenwijken

Ontdek Barcelona en omgeving

steegje met groene fietsen

Foto via Visualhunt

Het is vrij normaal dat je de wijk waar je woont als de binnenkant van je broekzak kent, maar daarbuiten eigenlijk weinig onderneemt. Maar ga er op uit, ga wandelen en ontdek elke uithoek van de stad.

Je ontdekt zo onbekende gebieden en ziet veel bezienswaardigheden door de ogen van een toerist. Bekijk de website Conèixer Barcelona eens, waar je begeleide routes en paden vindt die je anders over het hoofd zou zien.

Daarnaast brengt het openbaar vervoer je ook prima net buiten de grenzen van de stad. Pak de Rodalies trein en je bent in een mum van tijd, comfortabel en goedkoop op een hele andere plek.

Gratis activiteiten

park met vijver, beeld en groene omgeving

Foto via Visualhunt

Het geweldige van Barcelona is dat er in het weekend altijd gratis activiteiten zijn. Er zijn exposities, wijkfestival, of kleine evenementen die niets kosten.

ShBarcelona geeft graag informatie over evenementen die er in de stad zijn, helemaal als ze niks hoeven te kosten. Elke eerste zondag van de maand en elke zondag vanaf 15 uur zijn musea gratis te bezoeken. Daarnaast zijn er voor diverse doelgroepen kortingen in de voorverkoop te verkrijgen. Bekijk hiervoor altijd de website.

Ook zijn er veel gratis wandeltours die je langs een mooie route leiden en waarbij je de stad wat beter leert kennen door een stukje geschiedenis.

Gerelateerd artikel: De beste kuuroorden en wellnesscentra in Barcelona

De frisse buitenlucht

Als jullie graag actief bezig zijn heeft Barcelona voldoende mogelijkheden. Er zijn enorm veel parken waar je kunt wandelen, joggen of picknicken. De stranden bieden een uitstekende gelegenheid om te zwemmen en zonnebaden in de zomer. En het hele jaar door zijn er watersporten te beoefenen.

Atrapalo is een handige website om te kijken of er aanbiedingen zijn voor avontuurlijke buitenactiviteiten. Het is echt makkelijk om in een stad als Barcelona actief te zijn en fit te blijven, dus trek erop uit!

Lekker uiteten

glas wijn op tafel met mensen op achtergrond

Foto via Visualhunt

Een romantisch avondje voor twee is natuurlijk altijd een goede keuze. Barcelona biedt op gastronomisch vlak honderden restaurants om uit te kiezen, dus iets vinden dat bij jullie smaak, budget en voorkeur past moet niet zo moeilijk zijn.

Als je via El Tenedor een restaurant boekt krijg je kortingen en gratis maaltijden aangeboden bij restaurants in de gehele stad. Met zoveel diversiteit in keukens kan het gewoon niet mis gaan!

Wil je – na alle bovenstaande tips – nog verder snuffelen naar wat er allemaal in Barcelona te doen is? Snuffel dan verder tussen de overige artikelen van ShBarcelona! Er zijn nog zoveel meer ideeën…

*Hoofdfoto door ElleFlorio via Visualhunt

Heb jij nog leuke tips voor mensen met een smalle beurs? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter