blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Cronuts eten in Barcelona

Cronut in Barcelona
Geschreven door Joost

De cronut, een kruising tussen een croissant en een donut, is bedacht door chef-kok Dominique Ansel in 2013. Hij wordt gemaakt door bladerdeeg te frituren in druivenpitolie, dan word ze gevuld en geglazuurd.

  • seizoenshuur barcelona

 

Het resultaat is een gebak in de form van een donut maar met de smaak en textuur van een croissant. Direct na zijn ontdekking werd de cronut ongelooflijk populair en een van de meest spraakmakende nagerechten ooit, met miljoenen fans over heel America.

Door zijn populariteit duurde het niet lang of andere landen gingen hun eigen variant maken op de cronut. Wanneer je in Barcelona bent en trek hebt in een cronut raad ShBarcelona je deze winkels/cafés aan.

Waar cronuts kopen?

Boldú

Boldú is een bakkerij keten gerund door de familie Boldú en bestaat al sinds 1939. De bakkerijen bieden meer dan 15 variaties aan van brood, cakes en natuurlijk de cronuts.

waar cronuts kopen

Foto via Visualhunt

Boldú biedt cronuts aan in de smaken cranberry, Nutella, citroen en pistache. Je kunt Boldú onder andere vinden op Carrer de Provença 233, Carrer Roselló 253, Carrer Balmes 149, Carrer Mora d’Ebre, 64 en Psg Nostra Senyora del Coll, 146.

Paar maandjes in Barcelona wonen? Reserveer hier je appartement!

Santa Gloria

Santa Gloria bakkerijen/cafés zijn schitterende plekjes om te zitten en even een pauze te nemen. Het interieur is gedecoreerd met licht kleurend hout en wit meubilair dat een ontspannen, rustig en uitnodigende ambiance creëert.

waar cronuts kopen

Foto via Pixabay

Sant Gloria cafés zijn een perfecte plaats om een boek of krant te lezen en te genieten van de zoete of zoutige hapjes. Er is een grote variatie om uit te kiezen.

Je kunt Santa Gloria bakkerijen/cafés vinden op de Rambla del Poblenou 57 en het winkelcentrum Glories op de Avenida Diagonal 208.

Gerelateerd artikel: De beste bakkerijen in Barcelona

Chök Barcelona

Chök is een heerlijke chocolade boutique in het centrum van Barcelona, net even weg van de Ramblas.

De winkel is gespecialiseerd in chocolade en heeft een groot assortiment aan lekkernijen als cookies, muffins, cupcakes, truffels, donuts en natuurlijk cronuts.

chök cronuts

Foto via Visualhunt

De winkel is van een afstand al makkelijk te herkennen aangezien er altijd wel een aantal mensen buiten voor de etalage staan om het heerlijke gebak te bewonderen.

Je kunt Chök vinden op Carrer del Carme 3.

Boek woonruimte tot een jaar bij ShBarcelona

Wat vind jij van de cronut?
Deel je favoriete plek voor het eten van cronuts!

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter