blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Een wandeling over La Rambla del Poblenou

De Rambla del Poblenou is een gezellige promenade die vanaf de Gran Via de les Corts Catalanes helemaal tot aan de kust loopt. Als je de Rambla del Poblenou bewandelt kun je van de gebouwen en de mensen genieten, de vele lokale winkeltjes binnengaan, bij één van de restaurantjes een maaltijd nuttigen of een kop koffie pakken. ShBarcelona wandelt vandaag samen met je over de Rambla de Poblenou.

Gerelateerd artikel: Ontdek de wijk Poblenou

Belgious

Belgious is een heerlijke tent voor de zoetliefhebbers onder ons. Bij Belgious vind je ijs, fruit smoothies, fruitsapjes, crepes en de lekkerste, dikke wafels.

Locatie: Rambla del Poblenou 24

Casino L’Aliança del Poble Nou

Foto via Visualhunt

De L’Aliança del Poblenou is een cultureel centrum dat haar deuren opende in 1944. In het centrum zijn verschillende toneelstukken, concerten en culturele evenementen te bewonderen en het was de gastlocatie voor het Eurovisie Gala van 2009.

Locatie: Rambla del Poblenou 42

The Chocolate Box

De Chocolate Box is een gezellig café en een winkel met chocoladeproducten. Denk aan: gebakjes, ijs, churros en warme chocolademelk. Verder is er een ruime keuze aan bonbons, amandelen in een laagje chocolade, chocoladetruffels en chocoladerepen waar je van gaat watertanden.

Locatie: Rambla del Poblenou 80

El Tío Che

Foto via Visualhunt

El Tío Che is wellicht de beroemdste horchateria van heel Barcelona. Het bestaat al meer dan 100 jaar en de zomermaanden staan mensen rijen dik op de stoep te wachten op een legendarische horchata (tijgernotenmelk) of ijs.

Locatie: Rambla del Poblenou 44-46

Mika Milan

Bij Mika Milan kun je op elk moment van de dag terecht voor een hapje en drankje, een lunch of diner. Het menu heeft voor ieder wat wils. Van mooie hamburgers en sandwiches tot heerlijke salades en desserts. Het personeel is uitermate vriendelijk en behulpzaam als je zelf geen keuze kunt maken. Dit is de perfecte locatie voor een groep vrienden, maar ook als je met kinderen ergens lekker wilt gaan eten.

Locatie: Rambla del Poblenou 127

Gerelateerd artikel: Barceloneta; een zeer sfeervolle wijk

Universitat Oberta de Catalunya

Foto via Visualhunt

De Universitat Oberta de Catalunya – oftewel Open Universiteit van Catalonië – is een open universiteit die via internet allerlei programma’s aanbiedt in het Catalaans, Spaans en Engels. Je kunt er Geesteswetenschappen, de Catalaanse taal en literatuur, Marketing, Economie, Sociale Wetenschappen, Criminologie, Recht, Administratie, Antropologie, Toerisme, Vertalen en andere programma’s volgen.

Locatie: Rambla del Poblenou 156

*Hoofdfoto door Joanbrebo via Visualhunt

Ken jij de Rambla de Poblenou al? Wat is je favoriete deel?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter