blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Stranden aan de kust van Barcelona

strand barcelona
Geschreven door Daniella

De stad Barcelona heeft een aantal geweldige stranden en sommigen worden zelfs bestempeld als de beste in de autonome regio.

Als je voor je vakantie een appartement aan het strand in Barcelona huurt, kun je er van dichtbij van genieten of de trein pakken en de kust een stukje afreizen op zoek naar een rustiger strandje.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Afgezien van de ontiegelijke drukte in de zomer, die onvermijdelijk is aangezien Barcelona een van de dichtstbevolkte steden van Spanje is en veel toeristische trekpleisters heeft, zijn de stranden van Barcelona van allerlei soorten gemakken voorzien.

Ze zijn schoon en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanuit alle hoeken van de stad. Vandaag zal ShBarcelona je meer vertellen over de stranden aan de kust van Barcelona.

Ontdek de diverse stranden die Barcelona rijk is

San Sebastià

Allereerst vind je in de wijk Barceloneta het strand van San Sebastià, het oudste strand van de stad.

Dit is een van de grootste stranden aan de kust van Barcelona en hieraan ligt een aantal belangrijke sportclubs. Samen met het strand van Bogatell is Sant Sebastià een van de meest populaire strandlocaties. Dit geldt overigens vooral voor volwassenen.

zeegolven rollen strand op

Foto via Pixabay

Het strand heeft, net als het strand van Mar Bella, een apart deel voor nudisten. Het strand van Sant Sebastià is ook voor mindervaliden te bereiken en er zijn zelfs vrijwilligers die helpen bij het gebruik van een amfibische stoel, zodat deze doelgroep ook kan genieten van de zee.

Het strand van Sant Sebastià is dan ook favoriet bij senioren, die op zoek zijn naar rust, maar bovenal naar kwaliteit en dienstverlening.

Er zijn namelijk diverse voorzieningen aanwezig, zoals kiosken waar je wat te drinken of een ijsje kunt krijgen, verhuur van parasols en ligstoelen, zones met sporttoestellen, sanitaire voorzieningen, parkeerplaatsen, openbaar vervoer en een ruim aanbod aan restauratieve faciliteiten.

Weekend of midweek naar Barcelona?

Barceloneta

Naast het strand van Sant Sebastià is er ook het strand van Barceloneta. Dit ligt het dichtst bij het centrum van de stad (het district Ciutat Vella), waardoor het gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is.

strand bij barcelona

Foto via Pixabay

Sommige buslijnen laten je bijna letterlijk in het zand uitstappen! En daardoor is het het favoriete strand van veel toeristen, maar ook van jongeren.

Het strand beschikt over verschillende sport- en vrijetijdsvoorzieningen, zoals volleybalvelden, kinderspeelplekken, tafeltennistafels, een zone met fitnessattributen en een mobiele bibliotheek.

Er zijn ook lockers, verhuur van parasols, ligstoelen en fietsen, maar ook sanitaire faciliteiten.

Gerelateerd artikel: Restaurants met lichte zomermaaltijden

Somorrostro

De volgende plek is het strand van Somorrostro. Het strand kreeg onlangs een andere naam vanwege de sloppenwijk die hier vroeger was en Somorrostro heette.

De sloppenwijk werd na honderd jaar opgeruimd, omdat Franco in 1966 een bezoek aan Barcelona zou brengen.

stapeltje leesboeken met zonnebril op strand

Foto via Pixabay

Het strand van Somorrostro is centraal gelegen (nog steeds in de wijk Barceloneta) en goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ook dit strand is favoriet bij veel jongeren en bezoekers uit het buitenland. Er is een fitnesszone, er zijn volleybalvelden, douches en openbare toiletten.

Sant Miquel

Dan heb je nog het strand van Sant Miquel, dat is vernoemd naar de kerk van Sant Miquel del Port. Ook dit strand ligt vrij centraal en het bruist er van de energie.

En ook al is dit strand wat kleiner, het is wel populair. Er is een deel naaktstrand, er zijn douches, wastafels en er is strandbewaking. Nu komen we bij een van de meest bezochte stranden van de stad.

strand in barcelona

Foto via Pixabay

Nova Icària

Het strand van Nova Icària – in de wijk Villa Olimpica del Poblenou – ligt dicht bij de Olympische haven en beschikt over veel sportfaciliteiten, zoals volleybalvelden, een speelparkje en pingpongtafels.

Ook hier zijn vrijwilligers aanwezig, om mensen met een fysieke handicap te helpen het strand op te komen en de zee in te gaan.

Bogatell

Het strand van Bogatell wordt, net als het strand van Sant Sebastià, meer bezocht door volwassenen en ouderen.

Er zijn kiosken, openbare douches en toiletten, je kunt er een ligstoel en parasol huren, of gebruik maken van de sportieve zone. Dit strand ligt in de wijk Poblenou.

stranden in barcelona

Foto via Pixabay

Mar Bella

Het strand van Mar Bella wordt meer door jongeren bezocht, omdat je hier veel meer sportfaciliteiten vindt, zoals een volleybal- en basketbalveld en diverse pingpongtafels.

Er is ook een centrum voor watersportactiviteiten voor de echte liefhebber. Kinderen zijn een tijdje zoet met de speelplekken die er zijn en in de zomer kun je hier boeken bij een strandbibliotheek huren.

Nova Mar Bella

Het strand van Nova Mar Bella is een rustig strand en het wordt vooral bezocht door jonge mensen, dames en de lokale bevolking.

Boek jouw vakantieappartement via ShBarcelona

Llevant

Als allerlaatste is er nog het strand van Llevant, met een speciaal afgezet deel voor hond en baas. Dit ligt naast het strand van Nova Mar Bella en is het verst weg van het centrum van de stad.

hond op strand

Foto via Pixabay

De afstand tot het centrum betekent automatisch dat het er een stuk rustiger is, hoewel het midden in de zomer overal erg druk kan zijn.

De stranden Mar Bella, Nova Mar Bella en Llevant liggen alledrie in de wijk Diagonal Mar i el Front Maritim del Poblenou.

Welke van deze stranden is jouw favoriet en waarom?
Deel de leukste strandjes aan de kust van Barcelona met onze lezers!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter