blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

Restaurants met lichte zomermaaltijden

Geschreven door Daniella

In de zomer ga je graag uit eten, net als in de winter, maar meestal kies je in de zomer wel voor een ander soort maaltijd dan in de winter. Als het warm is, eet je veel liever vers en licht en meestal ook nog in kleinere hoeveelheden.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Een gazpacho, salade, fruit, verse sapjes… dat vind je dan veel lekkerder, omdat het minder vet is, minder calorieën heeft en de gerechten niet warm of heet, maar lekker koel zijn. Daarom is de zomer ook het ideale moment om met een dieet te starten.

Dus waarom zou je er dan niet van profiteren? Als je op zoek bent naar restaurants die een meer natuurlijke en lichte maaltijd serveren, lees dan dit artikel van  ShBarcelona met enkele voorbeelden van restaurants die lichte maaltijden serveren.

Geniet van een zomermaaltijd gedurende de warmste maanden van het jaar

‘s Zomers kun je het beste restaurants kiezen die verse en natuurlijke producten aanbieden, van ecologische of biologische landbouw met seizoensgebonden en lokale producten, die van nature al gezonder zijn en met minder vet hoeven worden te bereid.

vruchten smoothie

Foto via Pixabay

In Barcelona heb je veel voorbeelden van gezonde, ecologische en biologische restaurants, maar vandaag zullen we in dit artikel van ShBarcelona ​​een aantal aanbevelingen doen die je best interessant zult vinden.

Vakantiewoning in Barcelona reserveren

Gat Blau

De eerste aanbeveling is restaurant Gat Blau, aan de Carrer de Comte Borrell 122 in Barcelona. De keuken van Gat Blau is een duurzame en gezonde keuken, met biologische en seizoensgebonden ingrediënten die van dichtbij en uit eerlijke handel komen.

frisse salade

Foto via Pixabay

Op het menu staan gerechten als een frisse salade van wortel, sinaasappel, verse kruiden en pinda’s, bonenhumus met raap en zwarte knoflook en rijst met verse inktvis met olie en knoflook.

Het klinkt allemaal heerlijk en smaakt geweldig. Het is voor deze zomer zonder twijfel een uitstekende optie voor je lunch of diner in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Gut

Daarnaast raden we ook restaurant Gut aan, op Carrer de Perill 13, dat in het hart van Vila de Gracia ligt. Hier bieden ze een lunchmenu aan, menu’s voor groepen en een kleine kaart met allerlei heerlijkheden.

Iedereen – of bijna iedereen – had er zin in om vooral goed en gezond eten, toen we besloten om naar een restaurant te gaan.

mosselen

Foto via Pixabay

Maar ook nieuwe ontdekkingen doen stond op het lijstje: nieuwe smaken en texturen proeven, die de vijf zintuigen weer eventjes flink prikkelen. En dat is precies wat je te wachten staat bij Gut.

Bij Gut kun je een salade van kabeljauw, sinaasappel, bonen, nori en een tapenade krijgen, of Thaise mosselen met frietjes ‘deluxe’, wok groenten, mediterrane burrito’s, geroosterde groenten en pesto met een auberginehumus, gegrilde zalm met een koude quinoa tabouleh en citrusdressing, een tartaar van wilde zeebaars met mango en avocado en een yuzu sorbet.

NoNoNo

En als laatste willen we – ja ja ja – ook restaurant Nonono onder de aandacht brengen. (Grappige naam, toch?) Het ligt aan de Passatge de Lluis Pellicer 12.

schalen met groente en fruit

Foto via Pixabay

Hier kun je je buikje lekker vol eten, goede service en een rustige sfeer verwachten en heerlijke, gezonde gerechten nuttigen. De kwaliteit is voortreffelijk en ook de desserts zijn uitermate goed.

Ook hier kun je dus in Barcelona prima terecht voor lichte maaltijden in de zomer.

Vakantiewoning dichtbij het strand boeken

Welk restaurant beveel jij voor de zomer in Barcelona aan?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter