blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

Restaurants waar je heerlijk biologisch kunt eten

Geschreven door Daniella

We zijn ons inmiddels allemaal wel bewust van het feit dat het belangrijk is om goed en gezond te eten. En dan letten we er niet alleen op om gezonde producten te kiezen, maar ook om producten te selecteren die helemaal natuurlijk zijn en waaraan geen chemische middelen zijn toegevoegd. De hype van gezond eten heeft tot vele producenten van biologische producten geleid en ook hebben alle supermarkten nu een biologische afdeling. Door een grotere vraag is er nu meer aanbod dan vroeger. Restaurants willen niet achter blijven en om de consument gerust te stellen adverteren sommigen dat hun gerechten gemaakt worden van enkel biologische basisproducten. Vandaag gaat ShBarcelona je meer vertellen over de beste biologische restaurants in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De lekkerste sapjes in Barcelona

Biologische restaurants in Barcelona

Foto via Pixabay

Restaurants met biologische producten vragen meestal iets hogere prijzen, dan restaurants die koken met niet-biologische producten, maar het wordt wel steeds betaalbaarder. Als je iets kunt zeggen over biologische gerechten, dan is het dat ze meestal lekkerder zijn, voller en intenser van smaak en daarom steekt het eindresultaat er met kop en schouders bovenuit. Het eerste restaurant dat ShBarcelona aanbeveelt is Biocenter. Het hecht al sinds de jaren tachtig waarde aan het selecteren van gezond voedsel. De geschiedenis van Biocenter kenmerkt zich door een groep jonge mensen, die hun reis begonnen om een ​​gezond en duurzaam leven te bewerkstelligen. Met het manifest Vida Sana, dat gepubliceerd is in 1975, begon men aan een lange reis die plaatsmaakte voor de vereniging met dezelfde naam en de Biocultura-beurs. Een andere, interessante optie is restaurant Teresa Carles, gelegen aan Carrer Jovellanos 2 in Barcelona. Hier wordt al sinds 1979 voor gezond eten gezorgd en innovaties volgen elkaar snel op. Momenteel heeft Teresa Carles Healthy Foods meer dan 140 professionals en een team dat staat voor de passie en het verlangen om een ​​droom in vervulling te laten gaan: de kwaliteit van leven van mensen door middel van gezonde voeding verbeteren.

Gerelateerd artikel: Biologisch vlees kopen in Barcelona

Foto via Pixabay

Restaurant Amaltea, geopend in 1998, is een van de beste vegetarische restaurants in Barcelona. Bij Amaltea krijg je van maandag tot en met vrijdag onder andere een heerlijk lunchmenu: twee gerechten – met meer dan 6 keuzes per gang – plus een drankje en dessert voor €11,30, of een hoofdgerecht met een drankje voor €9,30. ‘s Avonds en in het weekend is er een 2-gangenmenu, plus dessert en drankje voor €16,20 of je neemt een gang voor €11,90. Bij Amaltea maken ze alle gerechten zelf; desserts, seitan, yoghurt, kefir en brood. Ze zoeken naar natuurlijke smaken, die goed samengaan, lekker zijn en er mooi uitzien. De algen, tofu, spruiten, sommige granen en peulvruchten zijn biologisch. Als laatste raden we het restaurant van de keten Tribu Woki aan. Zij staan garant voor de essentie van en sterke betrokkenheid bij elk biologisch product, zodat je weet dat het voedsel dat je in hun vestigingen vindt, wordt verkregen uit traditionele methoden en zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen. In aanvulling op de vele voordelen op het gebied van voedingswaarde, gezondheid en smaak, draagt de consumptie van lokale, biologische producten bij aan een vermindering van de impact op het milieu en het is op economisch vlak ook eerlijker voor de boer of producent.

Ken jij deze restaurants al? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter