blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste steaks van Barcelona

Geschreven door Daniella

Als je als vakantieganger naar Barcelona komt of naar deze stad verhuist merk je al snel dat er hier genoeg te proeven valt! Barcelona is voor foodies echt een geweldige plek en een aantal van de beste restaurants ter wereld met een diversiteit aan keukens is hier te vinden. Als je van een goed stuk vlees kunt genieten ben je op de juiste plek aanbeland, want er is een aantal geweldige locaties waar ze heerlijke steaks serveren. Hieronder geeft ShBarcelona je een overzicht van de beste steakrestaurants in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Kosher eten in Barcelona

Gilda by Belgious

Foto via Visualhunt

Deze plek zit er al jaren en het is een favoriete plek van zowel toeristen als bewoners van de stad. Gilda by Belgious scoort ook goed op Tripadvisor, het heeft zelfs een certificaat van excellentie gewonnen in 2014. De keuken is een samensmelting van de Europese en Zuid-Amerikaanse keuken in een continentaal jasje, zoals bijvoorbeeld de biefstuk met blauwe kaassaus of de Belgische ossenhaas met aardappelgratin. Ze serveren ook geweldige tapas en desserts en dit betekent dat je het restaurant met een bol buikje verlaat.

Gilda by Belgious is open van zondag tot en met donderdag van 18.30 tot 24.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 00.30 uur. Kom je met een groep van 10-15 personen, kijk dan op de website voor mogelijkheden.

Locati: Carrer Ample 34

Patagonia Beef and Wine

Dit elegante restaurant serveert enkele van de beste Argentijnse gerechten in de stad. Patagonia Beef and Wine  is een uitstekende plek voor de echte vleeseter. Het vlees komt rechtstreeks uit Argentinië en wordt bereid op een houtskoolgrill. Hun beste gerechten zijn o.a.: Bife de ChorizoPicanha en Medallón Rossini. Ze hebben een ongelofelijke selectie wijnen uit Spanje en Argentinië en ook overheerlijke voorgerechten, zoals gegrilde oesterzwammen en matambre relleno. Ook staan er fantastische nagerechten op de kaart, zoals een citroenbavarois en een appelrumpannekoek.

Patagonia Beef and Wine is elke dag van de week geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Daarnaast zijn ze van maandag tot en met donderdag geopend van 19.00 tot 23.00 uur, op vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 23.30 uur en op zondag van 19.00 tot 22.30 uur.

Locati: Gran Via de les Corts Catalanes 660

9 Reinas

Foto via Visualhunt

Dit is een geweldig restaurant voor steak, zoals bijvoorbeeld het Aberdeen Angus rund, één van de beste Schotse runderen. Er is ook kalsfvlees voor mensen met een iets verfijndere smaak en flink gevulde empanadas met verse kruiden en sappig gehakt.  9 Reinas heeft Patagonische invloeden en staat bekend om zijn geweldige service. En dit betekent dat je gegarandeerd een mooie ervaring gaat beleven wanneer je hier gaat dineren.

9 Reinas is elke dag van de week geopend van 13.00 tot 15.30 uur. Daarna zijn ze open van 19.30 tot 23.00 uur en op zaterdag en zondag zijn ze ’s avonds nog een half uurtje langer open.

Locatie: Carrer de València 267

Au Porte de la Lune

Verstopt in de wijk Eixample vind je Au Porte de la Lune met gerechten die rechtstreeks uit het Zuidwesten van  Frankrijk komen. Velen vinden dat het beste gerecht op de kaart de steak tartaar is, dus hiermee kun je niet de mist ingaan. Maar voordat je aan de steak begint is het aan te bevelen om een portie oesters als voorgerecht te nemen. Het restaurant is eenvoudig, maar sfeervol ingericht en het personeel is erg vriendelijk, dus dat maakt een bezoek aan Au Porte de la Lune zeker de moeite waard.

Au Port de la Lune is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en daarna weer van 18.30 tot 23.30 uur. Op zaterdag zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 en van 18.30 tot 24.00 uur. Op zondag is het alleen van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Locatie: Carrer Pau Claris 103

Gerelateerd artikel: Top 5 sushirestaurants in Barcelona

Buenos Aires Grill Restaurant

Foto via Visualhunt

Ben je ooit al eens laat op pad geweest op zoek naar een heerlijke maaltijd? En was er toen niet veel meer te krijgen dan Kebab om je honger te stillen? Dan heb je deze keer geluk! Buenos Aires Grill Restaurant is tot laat open en serveert een heerlijke steak met daarbij geweldige cocktails. Je kunt er aan de bar zitten, of aan tafeltjes voor een meer relaxte ervaring. Dus ben je nog laat op pad in Eixample en zoek je nog een plek om lekker te eten, dan ben je aan het juiste adres.

Buenos Aires Grill Restaurant is elke dag van de week geopend van 13.00 tot 24.00 uur.

Locatie: Carrer de Valencia 189

Les Quinze Nits

Als je dol bent op de Franse steak frites, dan is er geen betere plek dan Les Quinze Nits in het hart van de wijk Gotic. Het restaurant ligt aan de Plaça Reial en vanaf hier kun je heerlijk kijken naar alle toeristen die voorbij gaan en de straatartiesten die hun kunsten op het plein vertonen. Les Quinze Nits staat vooral bekend om hun steak frites, maar hun overige aanbod van Mediterraanse maaltijden tegen redelijke prijzen is ook niet te versmaden.

Les Quinze Nitsis elke dag geopen van 12.30 tot 23.30 uur.

Locatie: Plaça Reial 6

Check voor je je hotel of appartement verlaat, of het restaurant nog open is, op dezelfde locatie zit en de tijden hetzelfde zijn!

*Hoofdfoto door Jez Timms via Visualhunt

Waar ga jij het liefste steaks eten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter