blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Gastronomie

Bars die gratis tapas serveren

Gratis tapas bars in Barcelona
Geschreven door Joost

Veel mensen die naar Barcelona komen hebben wel eens gehoord dat je in de gezellige cafés gratis “Tapas” kunt krijgen bij elke “caña” (klein biertje van de tap) of een ander drankje dat je besteld. Veelal zijn ze teleurgesteld dat de tapas in Barcelona vaak niet te verkrijgen zijn in de cafés of dat wanneer je iets wilt eten je hiervoor moet betalen. ShBarcelona weet echter wel waar je deze gratis tapas bars kunt vinden en deelt deze informatie graag met je.

Gerelateerd artikel: De beste Catalaanse gerechten

Tapas

Gratis tapas cafes in Barcelona

Foto via Visualhunt

Er zijn wel een aantal plaatsen waar men een gratis tapa serveert bij een drankje, je moet alleen even weten waar deze zijn..

Het woord tapa komt van het werkwoord tapar dat bedekken betekent. De klassieke tapa is dan ook een biertje waar een schoteltje op staat met een kleine snack om te eten.

Waar krijg je gratis tapas?

Cabeza de Manzaneda serveert ook gratis taps bij de drankjes en is gelegen in de betere wijk van Barcelona, Ronda General Mitre 152. De caña, inclusief de tapa kost ongeveer €1,20 wat heel goedkoop is voor de buurt.

Gata Mala: In deze kleine bar in barrio Grácia (calle Rabassa,37) moet je een beetje geluk hebben met het vinden van een leeg tafeltje. Dit creatieve café is erg populair en heeft echtte kwaliteits tapas gratis bij elke drankje.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Gratis tapas eten in Barcelona.

Foto via Visualhunt

Ca’l Chusco: Deze bar is bekend om zijn paella (typisch Valenciaans gerecht), zijn rijst en tapas. Het is gesitueerd in de buurt Barceloneta (Calle Almirall Aixada 5). Als je geluk hebt serveren ze er klein bordje gefrituurde vis als tapas.

Bij Atrapatapa kan je zelf je tapas uitzoeken. Bij elk drankje kan je kiezen tussen 15 tapas die uitgestald staan op de bar. Drankje en tapas kost slechts €1.50 – Atrapatapa is gelegen aan carrer Comete Úrgell 77

Casa Lolo ligt in de barrio Sants, calle Arizala 5-7. Het kitsch interieur geeft de bar een ontspannen atmosfeer. Ook hier kan je genieten van de Spaanse tapas, het concept is net even anders, je krijgt hier een gratis drankje bij elke taps die je besteld!!

Pappa e Citti : De tapas die hier geserveerd worden zijn italiaans van styl. Heerlijk en dichtbij het metro station Joanic. Encamació 38

Cerveceria de Dues : Hier serveren ze grotere “tapas” met alle drankjes die je besteld. Ze kosten slechts 1 euro voor 7 uur en het is gelegen in de barrio Grácia (Torrent de l’Olla, 89)

Waar ga jij de volgende keer tapas proeven? En wat is je favoriete tapa?

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter