blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Tapasrestaurants

Bars die gratis tapas in Barcelona serveren

tapas op de toonbank
Geschreven door Joost

Veel mensen die naar Barcelona komen hebben wel eens gehoord dat je in de gezellige cafés gratis tapas kunt krijgen bij elke caña (klein biertje van de tap) of een ander drankje dat je besteld.

  • seizoenshuur barcelona

 

Veelal zijn ze teleurgesteld dat de tapas in Barcelona vaak niet te verkrijgen zijn in de cafés, of dat wanneer je iets wilt eten je hiervoor moet betalen.

Het team van ShBarcelona weet echter wel waar je deze gratis tapasbars kunt vinden en deelt deze informatie vandaag graag met je.

Wat zijn tapas?

Het woord tapa komt van het werkwoord tapar dat bedekken betekent. De klassieke tapa is dan ook een biertje waar een schoteltje op staat met een kleine snack om te eten.

Een tapa is een klein gerechtje, vers of gefrituurd, dat je bij een drankje eet. Het kan bijvoorbeeld en belegd stukje stokbrood zijn, maar het kan ook om Spaanse kroketjes of inktvisringen gaan.

bord met diverse tapas

Foto via Visualhunt

Een tapa kun je los bestellen, maar het kan ook een bord vol zijn, waardoor je deze gezellig met je tafelgenoten kunt delen. Hoewel je meestal voor een tapa betaalt, zijn er wel plaatsen waar je een gratis tapa bij een drankje krijgt.

Je moet alleen even weten waar deze zijn en dus geven we je hieronder een aantal voorbeelden van leuke tentjes waar je gezellig een middag of avond van een lekkere vermout met een tapa kunt genieten.

Paar maandjes naar Barcelona?

Waar krijg je gratis tapas in Barcelona?

Cabeza de Manzaneda

Cabeza de Manzaneda serveert ook gratis tapas bij de drankjes en is gelegen in de wijk Galvany aan de Ronda General Mitre 152. De caña y tapa – dus inclusief een tapa –  kost ongeveer €1,20, wat heel goedkoop is voor deze buurt.

 

Gata Mala

Gata Mala is een kleine bar in Grácia (aan de Calle Rabassa 37) en je moet een beetje geluk hebben met het vinden van een leeg tafeltje.

Dit creatieve café is erg populair en heeft echte kwaliteitstapas gratis bij elke drankje.

tafel met biertje en tapa

Foto via Visualhunt

Ca'l Chusco

Ca'l Chusco staat bekend om zijn paella (typisch Valenciaans gerecht), zijn rijst en tapas. Het is gesitueerd in de wijk Barceloneta (aan de Calle Almirall Aixada 5).

Als je geluk hebt serveren ze er klein bordje gefrituurde vis bij als tapas.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Atrapatapa

Bij Atrapatapa kan je zelf je tapas uitzoeken. Bij elk drankje kan je kiezen uit 15 tapas die uitgestald staan op de bar.

heerlijke pinchos en tapas in barcelona

Foto via Pixabay

Drankje en tapas kost slechts €1.50 – Atrapatapa is gelegen aan de Carrer Comete Úrgell 77 in de wijk La Nova Esquerra de l'Eixample.

Casa Lolo

Casa Lolo ligt in de wijk Sants aan de Calle Arizala 5-7. Het kitsch interieur geeft de bar een ontspannen atmosfeer.

gratis tapas bars in Barcelona

Foto via Visualhunt

Ook hier kan je genieten van de Spaanse tapas, het concept is net even anders, je krijgt hier een gratis drankje bij elke taps die je besteld!!

Bekijk alle dienstverlening van ShBarcelona

Pappa e Citti

De tapas die bij Pappa e Citti geserveerd worden zijn Italiaans van stijl. De tapasbar serveert heerlijke gerechtjes en het ligt ook nog dicht bij de metro, namelijk bij station Joanic.

Carrer d'Encarnació 38 in de wijk Vila de Gracia.

gratis tapas

Foto via Pixabay

Cerveceria Catalana

Bij Cerveceria Catalana serveren ze grotere tapas bij alle drankjes die je bestelt. Ze kosten slechts 1 euro voor 19 uur en het is gelegen in de barrio Grácia (aan de Carrer del Torrent de l'Olla 89, ook in Vila de Gracia)

In deze lijst met tapas barretjes die gratis tapas serveren moet het je zeker lukken om de lekkerste tapas van Catalonië te kunnen vinden.

Heb jij nog een bar met gratis tapas in Barcelona ontdekt?
Deel je tips met onze lezers!

Over de auteur

Joost

Joost is een Nederlandse beeldend kunstenaar die 10 jaar geleden naar Spanje vertrok. Hij houdt van de Spaanse cultuur, taal en natuurlijk het Mediterraanse klimaat. Hij is een enthousiast blogger die schrijft over cultuur, kunst en sociale trends. Hij houdt zowel van het drukke stads leven als het rustieke platteland van Spanje.

Laat een reactie achter