blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vrije tijd en cultuur

Oktoberfest Barcelona 2019

paulaner oktoberfest bier op tafel
Geschreven door Daniella

Het Oktoberfest wordt al enkele jaren in Barcelona gevierd en dat is natuurlijk goed nieuws voor alle bierliefhebbers die van dit traditionele en leuke Duitse feest houden. Zou het misschien zelfs wel het belangrijkste Duitse feest zijn dat bestaat?

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je graag meer vertellen hoe dit feest elk jaar weer met veel succes in Barcelona wordt gevierd.

Gerelateerd artikel: Cerveza, Beer, Amigo?           

Proef het beste bier tijdens Oktoberfest 2019

lederhosen met grote pul bier

Foto via Pixabay

In 2019 gaat alweer de achtste editie van het Oktoberfest in Barcelona van start. Het is hét traditionele, Duitse bierevenement dat een week lang voor feest op een van de bekendste en meest karakteristieke plekken van Barcelona zorgt: Plaza España.

De Beierse en Duitse folklore zal veelvuldig aanwezig zijn bij Montjuic, maar iedereen die bij dit vrolijke, van oorsprong Duitse feest aanwezig zal zijn, hoeft zich ook geen zorgen te maken over een goede bodem voor het bier dat geserveerd wordt.

Behalve van bier – zoals Paulaner (Oktoberfest Bier, SalvatorBier, Weissbier), Heineken 0,0% en Cruzcampo glutenvrij – kun je ook van typische Duitse snacks genieten.

Om de fijnproever tevreden te houden kun je kiezen uit diverse Duitse gerechten, zoals Duitse worsten (Pikantwurst, Cervela, Frankfurt, Bratwurst), Currywurst, Duitse salades, het typische Eisbein, gegrilde kip en nog veel meer…

Oktoberfest is in Barcelona een erg populair feest en het wordt dan ook geheel in Duitse stijl georganiseerd. Het vindt plaats op Plaza Universo bij de Fira van Montjuïc, dichtbij Plaza España in de Catalaanse hoofdstad. De toegang is gratis en je bereikt beide locaties gemakkelijk met het openbaar vervoer. En dat is niet onbelangrijk, gezien de hoeveelheid bier die tijdens het Oktoberfest zal vloeien!

De openingsceremonie vindt op donderdag 3 oktober vanaf 17 uur in de hoofdtent plaats en met het aanslaan van het eerste biervat start het 11 dagen durende Oktoberfest in Barcelona, een feest van puur plezier.

De grote hoofdtent is meer dan 6.000 m² groot en er is beperkte capaciteit, dus om ervoor te zorgen dat je er bij kunt zijn, raden we je aan om van te voren – volledig gratis – via de website een tafel te reserveren. Er is ook een grote VIP-ruimte met exclusieve bediening.

Gerelateerd artikel: De geschiedenis van de Moritz-fabriek, een icoon van Barcelona 

Speciale activiteiten gedurende Oktoberfest 2019

dame in beierse kledij met groot bier tijdens oktoberfest

Foto via Pixabay

Tijdens het Oktoberfest van Barcelona is er op donderdag 3 oktober van 19 tot 20 uur een Beierse klederdrachtwedstrijd. Er zijn twee categorieën, één voor de vrouwelijke Dirndls en één voor de mannelijke Lederhosen.

Om deel te nemen kom je op donderdag 3 oktober 2019 in typisch Beierse klederdracht naar het Oktoberfest en ‘s avonds tussen 19 en 20 uur mag je jezelf laten zien en keuren op het podium van de hoofdtent van het evenement.

Het Oktoberfest duurt 11 dagen, van 3 tot en met 13 oktober, en tijdens deze dagen zullen er diverse bands te horen zijn. Ook zal DJ Xavi More je laten genieten van de beste Duitse en internationale muziek.

Ben jij al eens naar het Oktoberfest in Barcelona geweest? Heb je tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter