blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

De beste Duitse worsten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Duitse worsten zijn een culinair product, die bekend zijn in heel Europa en die zeer worden gewaardeerd door fijnproevers, die houden van de gastronomie van het oude Europa. Deze worsten, bereid met gehakt dat meestal van varkens en koeien wordt gemaakt en die rauw of gegrild kunnen zijn, zijn een van de sterproducten van de Duitse gastronomie, zoiets als paella voor Spanje. Er zijn verschillende soorten worsten, sommigen worden gemaakt met delen van het dier, die meestal worden weggegooid of voor andere culinaire toepassingen worden gebruikt. In dit artikel van ShBarcelona vertellen we je over de plaatsen waar je de beste Duitse worsten in de Catalaanse hoofdstad kunt vinden.

Gerelateerd artikel: De beste pasta in Barcelona

Proef de beste Duitse worsten in Barcelona

Foto via Pixabay

Worst en bier zijn niet alleen beperkt tot de Duitse keuken, maar we kunnen wel zeggen dat het een van de belangrijkste producten van de Duitse keuken is. En zo heeft elk land zijn typische gerechten, zoals Spanje haar paella en tortilla heeft. Natuurlijk is de Spaanse keuken veel rijker dan alleen deze twee gerechten. Duitse worsten krijgen verschillende namen, afhankelijk van de bereiding van de worst en de manier waarop ze worden gekookt of gegrild. Alle namen eindigen op ‘wurst’, een woord dat verwijst naar waar dit vleesproduct van gemaakt is.

Je hebt de Biewurst, gekruid met bosvruchten, jeneverbes en kardemom. Daarnaast kennen we de Blutwurst, vergelijkbaar met bloedworst, gemaakt met bloed van dieren. De Bockwurst is gemaakt met een mix van varkensvlees, rundvlees, kalkoen of gekruide kip. Het wordt meestal gekookt gegeten. Dan komt de Bratwurst, een variëteit die varkensvlees en kalfsvlees combineert en meestal wordt gekruid met nootmuskaat, peper of gember, hoewel het afhangt van de regio waar de worst vandaan komt. De Frankfurter is de traditionele Frankfurterworst, met gerookt en gekookt varkensvlees. En als laatste hebben we de Wienerwurst en de Wiebwurst, de eerste gekruid met koriander en knoflook en de tweede met verschillende kruiden en eieren.

Gerelateerd artikel: De beste steaks van Barcelona

Foto via Pixabay

In Barcelona kunnen we verschillende locaties vinden, die gespecialiseerd zijn in Duitse worsten. Ten eerste raden we Don Bratwurst aan de Passeig Fabra i Puig 374, waar je kunt genieten van uitstekende Duitse worsten en heerlijke soorten bier. Het volgende alternatief is de oude fabriek van Moritz, een benchmark van kwaliteit Duitse worsten in Barcelona. Elke week importeren ze worstjes van uitstekende kwaliteit, gemaakt door een vakman uit Düsseldorf. Tot slot is het interessant om te genieten van worstjes bij Hora Punta. Zij hebben drie locaties in de Catalaanse hoofdstad: Capitan Arenas 66, Mallorca 194 en Deu i Mata 54. Dit zijn kleine tentjes, maar met uitstekende soorten Duitse worsten en andere heerlijke gerechten zoals hamburgers, maar allemaal van goede kwaliteit en tegen een redelijk betaalbare prijs.

Houd jij van Duitse worstjes? Waar krijg je nog meer lekkere worsten?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter