blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

Adressen voor Nederlanders en Belgen met heimwee

Geschreven door Emelie

Iedereen die al eens een korte of lange periode in het buitenland heeft verbleven, die kent het wel: heimwee naar dat mooie thuisland. Ook in zo’n bruisende en levendige stad als Barcelona kan het kwaaltje al eens de kop opsteken. Maar geen paniek, want ook daarvoor biedt het prachtige Barcelona heel wat oplossingen. Heb je een appartementje bij ShBarcelona gehuurd en kriebelt het om nog eens een babbeltje in het Nederlands te voeren, of nog eens een lekker Belgisch biertje te drinken? Hieronder geven we je zes adresjes waar je terechtkunt!

Gerelateerd artikel: Cafés met goede bediening en wifi

Nederlandse producten

hagelslag

Foto via Visualhunt

Sinds 2013 kent Barcelona zijn eigen Nederlandse supermarkt boordevol typisch Nederlandse (en enkele Belgische) producten: Super Lekker. Je kan in de winkel zelf gaan rondkuieren (in Carrer de Roger de Llúria 53), of gewoon online bestellen. Vanuit de online winkel wordt voor heel het Spaanse schiereiland geleverd. Vanaf nu kan je dus ook in Spanje genieten van bitterballen, frikandel speciaal, boerenstamppot met rookworst of boterhammen met hagelslag.

Een andere online winkel is Appie Hein. De winkel zelf is in Blanes, ten noorden van Barcelona, gevestigd, maar je kan dus ook online bestellen. Lekker gemakkelijk!

Nederlandse cafeetjes

Photo credit: BasBoerman via Visualhunt.com / CC BY-NC

Foto via Visualhunt

Heb je geen zin om die bitterballen zelf nog te bakken, dan kan je ook gewoon een Nederlands cafeetje in Barcelona uitzoeken. Je zou versteld staan van het aantal cafeetjes met Nederlandse uitbaters in Barcelona. Een van de bekendste is bar Amsterdam, een echt bruincafé waar je altijd terechtkan voor Hollandse snacks en waar er op Koningsdag een heus feest losbarst. Een ander voorbeeld is het Rembrandt Café dichtbij Parc Ciutadella. Als Nederland voetbalt, is dit dé place to be.

Belgische keuken

Photo credit: archangel 12 via Visual hunt / CC BY

Foto via Visualhunt

Heimwee naar de Belgische keuken, maar geen zin om zelf achter de potten en pannen te kruipen? Dan is restaurant Gilda dé oplossing! Je vindt er typisch Spaanse gerechten, maar er is ook een aparte Belgische kaart met gerechten als mosselen met (echte Belgische!) frietjes, witloof met kaas en hesp, steak friet, en stoofvlees. Als dessert kan je ook nog speculaasijs of een Luikse wafel bestellen. Om je vingers bij af te likken!

Gerelateerd artikel: Waterparken in Catalonië

Belgisch bier

Snak je naar een frisse Belgische pint? Dan moet je bij Lambicus zijn. Je vindt er alle soorten pils, trappist, witbier, geuze,… Er worden meer dan 400 soorten bier aangeboden, waarvan de meerderheid Belgisch. Voor de meer avontuurlijke bierdrinker is er ook een kleine selectie Catalaanse bieren.

Waar ga jij het liefste naar toe? Heb je nog andere tips?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter