blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Internationale keuken

De beste fondue restaurants in Barcelona

Geschreven door Daniella

De Franse keuken is een van de meest geëvolueerde en smaakvolle keukens ter wereld. De chef-koks – en de haute cuisine in het algemeen – hebben aan de Franse gastronomie bijgedragen en blijven dit doen, door zijn grote verscheidenheid en gevoel voor innovatie en verfijndheid. Een van de meest bekende Franse gerechten is de beroemde fondue en dit kan een kaas, vlees of chocolade fondue zijn. Deze delicatesse vereist net als andere gerechten een goede voorbereiding en uitvoering, uitstekende ingrediënten en een gezellige sfeer om er optimaal van te kunnen genieten. Daarom vertelt ShBarcelona je vandaag waar je de beste fondue restaurants in Barcelona kunt vinden.

Gerelateerd artikel: De beste paella’s in Barcelona

Heerlijk fonduen in Barcelona

Foto via Pixabay

Fondue is eigenlijk een typisch Zwitsers gerecht, afkomstig uit de bergachtige gebieden van de Alpen bij de Frans-Zwitserse-Italiaanse grens. De eerste fondue werd oorspronkelijk gemaakt met kaas, maar later kreeg je ook de vlees en chocolade fondue, die net zo lekker zijn. Fonduen doe je door verschillende soorten voedsel, meestal brood, fruit of vlees, met een stokje of prikker onder te dompelen in een pan, de Caquelon of fonduepan. Hierin blijft de kaas gesmolten (bij een kaas fondue), de olie heet (bij een vlees fondue) en de chocolade gesmolten (bij een chocolade fondue). Het is gebruikelijk dat je bij een kaas fondue stukjes brood krijgt, bij de hete olie stukjes vlees en bij de chocolade verschillende soorten fruit in hapklaar formaat. Om langere tijd van de fondue te kunnen blijven genieten, wordt de caquelon boven een warmteplaat of brander geplaatst, zodat de inhoud van de fonduepan altijd op de juiste temperatuur blijft en de textuur gelijk blijft. Er wordt aangenomen dat de oorsprong van de kaas fondue, in de meest voorkomende en primitieve vorm, het voedsel was van herders en boeren die in de bergen verbleven. Zij gebruikten oude en harde kaas als voedsel, samen met brood. Door de kaas te verwarmen kon de kaas beter gegeten worden en bovendien was het nuttig om de lage temperaturen in de bergen het hoofd te bieden. De kaas in de kaas fondue bestaat uit Gruyère, Comté, Emmentaler en Tomme de Savoie, maar afhankelijk van de regio variëren kaassoorten ook wel. Bovendien wordt witte wijn voor de smaak toegevoegd, om het recept helemaal compleet te maken.

Gerelateerd artikel: De beste Duitse worsten in Barcelona

Foto via Visualhunt

In Barcelona zijn er diverse fondue restaurants, maar ze zijn niet allemaal even goed. Daarom hebben we de reviews van klanten geanalyseerd en de drie best scorende restaurants uitgekozen. De eerste is restaurant Basilea, van Zwitserse afkomst en opgericht in 2002. Het is gespecialiseerd in fondues en raclettes van Zwitserse kazen. Het is gevestigd aan de San Antoni Maria Claret 211. De op een na hoogste waardering werd gegeven aan La Cua Curta, een restaurant waar je allerlei gerechten kunt vinden, waaronder een heerlijke fondue. Het restaurant bevindt zich aan de Calle La Carassa, zonder huisnummer. En als laatste – en met dezelfde score als La Cua Curta – is er restaurant La Carassa, aan de Calle Brosolí 1. Nu je een overzicht hebt gekregen van de beste plekken in Barcelona om te gaan fonduen, is het aan jouzelf om ze te gaan proberen.

*Foto door Daniel Y. Go via Visualhunt

Waar ga jij het liefste in Barcelona fonduen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter