blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Trends

Cafés met goede bediening en wifi

Geschreven door Emelie

La contraseña de wifi, por favor? Een vraag die altijd gesteld wordt en die vaak de doorslag geeft in de beslissing waar je die hoognodige cafe con leche zal gaan kopen… Het is soms moeilijk om in Barcelona een wifi wachtwoord vast te krijgen, en misschien nog moeilijker om een plek met goede bediening te vinden. Geweldige koffie is gelukkig relatief gemakkelijk te vinden in deze prachtige stad, en dan vooral de betaalbare café con leche. Het moeilijkste is echter om de gouden combo te vinden: lekkere koffie, goede bediening en een wifi-verbinding. Met veel vallen en opstaan vond ik uiteindelijk acht cafeetjes die bovenop deze gouden combo ook nog eens een heel aantrekkelijk interieur of terras hebben, ideaal om te studeren, gezellig bij te babbelen, lekker te brunchen of gewoon om mensen te kijken. ShBarcelona deelt vandaag met jou de beste cafés met goede bediening en wifi.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Amalias

Portugees gebak

Foto via Pixabay

Amalias is gespecialiseerd in Portugese gebakjes. Misschien ben je nu al overtuigd, maar wacht, er is meer! De eigenaar is een van de vriendelijkste mensen die ik in Barcelona heb ontmoet en ze heeft altijd extra aandacht voor haar klanten, zonder dat het vervelend wordt. Amalias is een klein cafeetje, maar verrassend open met zijn witte muren, minimalistische decoratie, zoete aroma, voldoende stopcontacten en een geweldige internetverbinding. De koffie is heerlijk en ze hebben sojamelk en andere lactosevrije opties. Adres: Carrer del Comte d’Urgell, 132.  Metro: Urgell of Hospitalet.

Cafe Cometa

Naast de gouden combo heeft dit cafeetje zo’n perfecte sfeer en omgeving dat je er gemakkelijk een hele dag blijft rondhangen! Met zijn muren vol lokale kunst, zijn pastelkleuren en zijn mismatch meubels is Cafe Cometa een echte parel in de bloeiende Sant Antoni wijk. De koffie is heerlijk en ze hebben ook lekkere sapjes en een ruime keuze aan kleine gerechtjes en salades. Adres: Carrer del Parlament 20. Metro: Poble Sec.

Caravelle

brunch

Foto via Pixabay

Caravelle staat helemaal bovenaan de lijst van geweldig interieur en gezellige sfeer. Dit restaurant, dat uitgebaat wordt door een Australiër, is beroemd onder de food-bloggers en hipsters die de straten van Raval innemen. En ze hebben groot gelijk! Het is niet alleen een van de beste plekjes om te gaan brunchen, er is ook geweldige koffie met havermoutmelk, gratis wifi en een goede bediening. Het is niet de snelste bediening van de stad, maar de koks zijn geweldig getalenteerd en de obers zijn hoffelijk en spreken zelfs Engels! Als je hier wil komen brunchen, kan je maar beter op tijd komen, want het is dé place to be op zondagmorgen. Adres: Carrer del Pintor Fortuny, 31. Metro: Liceu of Plaza Catalunya.

Coffee with Bread

De naam zegt al genoeg: Koffie met brood. Wat wil je nu nog meer? Vriendelijk personeel? Gratis wifi? Een prachtig terras voor een zondagse brunch? Je hebt geluk, want in Coffee with Bread hebben ze het allemaal. Hoewel ze in het superdrukke en populaire Oma Bistro een sterke concurrent hebben, kies ik toch altijd voor Coffee with Bread, omdat hun bediening zo veel prettiger is. Ze hebben Wifi, stopcontacten, en de beste Caprese focaccia die ik ooit al heb geproefd. Adres: Carrer Consell De Cent 225.  Metro: Urgell.

La Crocante

koffie

Foto via Pixabay

La Crocante is een van de beste plekjes om je met je laptop neer te strijken en van lekkere koffie en gebakjes te genieten, omringd door vriendelijk personeel, wifi en een heleboel stopcontacten. Huisgemaakte gerechten zijn hun grote sterkte en hun empanadas en bizcochos zijn het perfecte voorbeeld van hun excellente kwaliteit van hun producten. Het beste van dit cafeetje is de ligging en de rustige klanten, verstopt op de kalme lokale Sant Pere Mes Alt straat. Het is de perfecte plek om wat werk te verzetten, vrienden te maken, en je te goed te doen aan heerlijke koffie en gebak. Adres: Sant Pere Mes Alt 64. Metro: Urquinaona.

Gerelateerd artikel: Rustige terrasjes voor een lekker drankje

Nabucco Tiramisu

nabucco tiramisu

Foto via Pixabay

Verstopt langs een van de mooiste pleintjes van heel Barcelona in de Vila de Gràcia wijk vind je dit cafeetje met een perfecte sfeer voor lekkere koffie, gezellige babbels en een assortiment heerlijke en gezonde huisgemaakte gebakjes. De obers zijn altijd heel behulpzaam, ook al is de sfeer nog zo relaxed. Bovenop het prachtige interieur is er een geweldig terras dat op een van de mooiste pleintjes van Vila de Gàrcia uitkijkt. Terras of interieur, Nabucco Tiramisu is sinds ik hier een jaar geleden naartoe verhuist ben, mijn favoriete cafeetje om te schrijven geworden. Adres: Placa de la Vila de Gracia 8. Metro: Diagonal.

Onna Cafe

Hoewel deze lijst op alfabetische volgorde staat, heb ik toch het beste voor het laatste bewaard. Ik overdrijf niet als ik zeg dat Onna Cafe het beste cafeetje in heel Barcelona is. De koffiebonen worden ter plekke gebrand en vullen het café met een geweldig aroma. En de bonen zijn nooit aangebrand! Ze hebben lactosevrije opties, gezonde en volkoren bocadillos, en natuurlijk wifi en goede bediening. De obers spreken Engels en zijn bijzonder behulpzaam. De koffie is een beetje aan de dure kant (1,90 voor een cafe con leche), maar dat is het zeker en vast waard. Adres: Carrer de Santa Teresa 1. Metro: Diagonal.

Ken je een van deze locaties? Welke is jouw favoriet?

Over de auteur

Emelie

Als student vertalen en gegrepen door het reis virus brengt schrijven voor ShBarcelona het beste van deze twee werelden bij elkaar: taal en avontuur.

Laat een reactie achter