blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport

De marathon van Barcelona 2019

hardloopschoenen met gele veters in zand
Geschreven door Daniella

Sport is iets dat mensen verbindt en dan met name teamsport. En ook al is het geen teamsport, een marathon lopen kan mensen echt laten stralen. Het gevoel met zijn allen betrokken te zijn bij dezelfde activiteit en je er van bewust zijn, dat ieder op een bepaald niveau lijdt, laat je empathisch vermogen voor de deelnemers aan de marathon groeien.

En hoewel de meesten hardlopen voor hun plezier, wil iedereen toch het liefst stiekem winnen. Bij populaire marathons is er dan ook een stelregel, dat het juist niet belangrijk is om te winnen, maar wel om deel te nemen.

Als jij iemand bent die nu al hardloopt, of je wilt graag deelnemen aan een populaire marathon, dan mag je de marathon van Barcelona op 10 maart 2019 zeker niet missen. Vandaag zal ShBarcelona je in dit artikel bijpraten over de marathon van Barcelona van dit jaar.

Gerelateerd artikel: Hardlooproutes met uitzicht in Barcelona

Eén van de langste marathons in Barcelona

hardlopers bij placa espana tijdens marathon barcelona

Foto via Visualhunt

In Barcelona zijn veel hardloopevenementen, van de halve marathon tot themagerelateerde hardloopwedstrijden. De marathon van Barcelona is echter een van de oudste stadsraces die wordt gehouden in de Catalaanse hoofdstad.

Het is een evenement voor alle hardlopers die gewend zijn om aan stedelijke marathons deel te nemen, of ze nu uit Barcelona komen of uit een andere plaats. De marathon van Barcelona wordt al 41 jaar georganiseerd in de stad.

De route van de marathon van 2019 begint bij Plaça España en loopt vervolgens via Camp Nou, Avinguda Diagonal, Avinguda Sarrià, Joan Miró Park, Gran Via, Passeig de Gracia, Sagrada Familia (in de gelijknamige wijk), Avinguda Meridiana, Pont de Calatrava, weer Avinguda Diagonal met Torre Agbar, Passeig Garcia Faria, Avinguda Litoral, Port Olimpic met Mapfre torens, Arc de Triomphe, Sant Pere Ronda, Passeig de Isabel II, Paral·lel en eindigt uiteindelijk weer bij Plaça España.

In totaal is het een route van meer dan 40 kilometer, waarbij je elke 2,5 kilometer versnaperingen kunt krijgen, om tijdens de wedstrijd weer op kracht te komen. De race begint op 10 maart om 8.30 uur en moet binnen 6 uur worden voltooid.

Gerelateerd artikel: Sportclubs in Barcelona

hardlopers tijdens marathon barcelona

Foto via Visualhunt

De hardloopwedstrijd in Barcelona is begonnen, dankzij de impuls van twee grote Catalaanse atleten, die puur van de kunst van het hardlopen hielden: Ramón Oliu en Miguel Pucurull. Beiden drongen aan op het organiseren van een populaire marathon in de hoofdstad van Catalonië, om samen met andere deelnemers de sport te beoefenen, ieder in zijn eigen tempo en binnen de eigen mogelijkheden, zonder de drang om te winnen, maar vooral om mee te doen.

De beroemde marathon van New York was hiervoor de hoofdinspiratie, aangezien Oliu in 1976 deel had genomen aan deze marathon. In een tijd waarin het zeer ongeloofwaardig was om een persoon in een korte broek door te straten van de stad Barcelona te zien rennen, want dat zag je toen alleen op de atletiekbaan, is de eerste wedstrijd georganiseerd, waarbij er voor iedereen plek was.

Deelname was belangrijker, dan het resultaat van de wedstrijd. Dus of je nu al hardloper voor lange afstanden bent of gewoon graag hardloopt, mis de marathon van Barcelona dan niet.

Ga jij deelnemen aan de marathon van Barcelona dit jaar?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter