blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport

Champions League finale 2019 in Barcelona kijken

Geschreven door Daniella

Binnenkort kunnen alle voetbalfans weer genieten van de finale van een van de belangrijkste sportevenementen van het jaar, de Champions League. Dit evenement wordt massaal over de hele wereld gevolgd en het is een van de belangrijkste wedstrijden van het voetbalseizoen en een van de meest prestigieuze op clubniveau. Dit jaar zal de finale gespeeld worden in de Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. Het heeft een capaciteit van 68.000 zitplaatsen voor toeschouwers. Maar als je niet naar de hoofdstad van Spanje gaat om de wedstrijd te zien, waar kun je deze dan wel live meekijken? ShBarcelona geeft je vandaag enkele ideeën over waar je de Champions League finale in Barcelona kunt gaan zien.

Gerelateerd artikel: Bezoek iconisch Camp Nou in Barcelona

Bars in Barcelona voor Champions League finale

Foto via Pixabay

Voetbal is in Spanje de koning van de sport. Het is zonder twijfel een sport die met ontzettend veel passie wordt beleefd. Het heeft veel trouwe volgers, die altijd trouwer zijn aan hun team, dan aan hun politieke partij. En het wordt ook wel het opium van het volk genoemd, omdat het in staat is om massa’s mensen te mobiliseren en vaak zeer gemengde gevoelens op te roepen. Als een team verliest, wordt er die avond misschien niet gegeten, een echte fan volgt zijn club overal en vaak wil deze fan met – of in – het shirt van zijn of haar favoriete team begraven worden. Als je het rationeel bekijkt, is het natuurlijk complete waanzin, maar dat krijg je gepassioneerde fans niet aan hun verstand gepeuterd. Daarom wordt het einde van een evenement als de Champions League – het belangrijkste, jaarlijkse evenement van het Europese clubvoetbal – over de hele wereld gevolgd. Leuk feitje is dat het enthousiasme voor de Spaanse teams bijna volledig uit het buitenland afkomstig is, zoals bijvoorbeeld uit Japan, China of India, die cultureel gezien totaal verschillen van Spanje. Op 1 juni 2019 vindt de finale van de Champions League plaats en de locatie van de wedstrijd is deze keer in Spanje. Het wordt gespeeld op het veld van Atlético Madrid, in het moderne stadium Wanda Metropolitano. Wat het resultaat ook zal gaan zijn, de verwachtingen zijn hooggespannen. Daarom geven we je een aantal tips voor waar je de wedstrijd in de Catalaanse hoofdstad live kunt meekijken met vrienden of familie.

Gerelateerd artikel: De Formule 1 Grand Prix van Spanje

Foto via Pixabay

La taverna de Barcelona is de eerste optie om de finale van de Champions League te bekijken. Het ligt in het centrum van Barcelona, ​​in de buurt van Plaza Cataluña. Het is gelegen aan de Plaza Universidad 37. Een andere mogelijkheid is Snooker, een klassieke pub in de Catalaanse hoofdstad. Het is gelegen aan de Carrer Roger de Llúria 42. Je kunt ook naar de Sports Bar gaan, dat is aanbevelenswaardig als je ook een lekker hapje wilt eten. Deze legendarische bar van de Ciudad Condal heeft om fatsoenlijk voetbal te kunnen volgen een aantal gigantische schermen. Je vindt de Sports Bar aan de Rambla dels Caputxins 31. Als laatste kun je ook een bezoek brengen aan Bar Llopart, een bar met heerlijke tapas, die je zullen doen watertanden en verlangen naar meer. Het is de perfecte locatie om het spannende einde van de Champions League mee te maken.

Waar ga jij in Barcelona naar toe om de finale van de Champions League te zien?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter