blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

De Formule 1 Grand Prix van Spanje

Geschreven door Daniella

De autosport is een sport die steeds populairder wordt in Spanje. De namen van belangrijke Spanjaarden in deze wereld, heeft de interesse voor de sport exponentieel doen groeien. Al jaren vindt op het Circuit de Catalunya de Formule 1 Grand Prix van Spanje plaats, een van de Grands Prix die behoren tot het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap. Vandaag zal ShBarcelona je meer vertellen over dit belangrijke evenement, dat zal plaatsvinden van 10 tot en met 12 mei 2019 op het circuit van Montmeló.

Gerelateerd artikel: Met het openbaar vervoer naar de luchthaven van Barcelona

Geniet van de Formule 1 Grand Prix in Montmeló

Foto via Pixabay

Het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap (Fédération Internationale de l’Automobile) is het meest prestigieuze kampioenschap in de wereld van de autosport. Het werkt heel eenvoudig. De races worden Grands Prix genoemd en het Formule 1 Wereldkampioenschap is de jaarlijkse competitie die hieraan verbonden is. Over het algemeen vinden de races plaats op baancircuits, hoewel er ook straatcircuits gereden worden. De auto’s van teams beconcurreren elkaar in een single-seater, waarbij elk team de meest geavanceerde technologie waartoe de ingenieurs in staat zijn ontwikkelen, maar wel altijd binnen de technische voorschriften van de FIA. Sommige van deze technologische verbeteringen werden later toegepast in commerciële auto’s, zoals bij remschijven. Het begin van de moderne Formule 1 dateert uit 1950, waarbij teams als Ferrari, Alfa Romeo en Maserati betrokken waren. Sommigen van hen gaan nog steeds door en anderen zijn door de jaren heen met elkaar samen gegaan, zoals McLaren, Williams, Red Bull, Renault of Mercedes. Deze laatste heeft overigens een geweldige staat van dienst. Het vernieuwen of verlengen van contracten moet 2 of 3 races voor het einde van het seizoen zijn afgehandeld. Een interessant feitje is dat de rijders een superlicentie van de FIA ​​nodig hebben om te mogen racen. Deze is direct gerelateerd aan de resultaten in voorgaande klassen en wedstrijden.

Gerelateerd artikel: Barcelona Open Banc Sabadell

Foto via Pixabay

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is gelegen in het centrum van Montmeló (provincie Barcelona) en het werd ingehuldigd op 10 september 1991, dankzij de medewerking van de Generalitat de Catalunya, de Koninklijke Automobile Club van Catalonië en de stad Montmeló. Het circuit was slechts vijf dagen na de inauguratie al gastheer voor haar eerste race, de Touring Car Kampioenschappen van Spanje, terwijl de eerste F1 Grand Prix iets later werd gehouden, op 29 september. Dit jaar vindt de Grand Prix van Spanje plaats van 10 tot en met 12 mei en tickets voor dit evenement kunnen via de website gekocht worden. Je kunt tickets kopen voor een dag of voor het gehele weekend. Het circuit ligt in de stad Montmeló, op ongeveer 32 kilometer van de stad Barcelona. Je bereikt het circuit met de auto, met de trein, of met de bus, dus het circuit is te bereiken op diverse manieren en voor allerlei budgetten. Belangrijk: van het treinstation naar het circuit is het nog ongeveer 45 minuten lopen. Ga dus niet op je slippers, maar trek prettige loopschoenen aan!

Heb jij de Grand Prix van Spanje al eens bijgewoond? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter