blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Evenementen

Rally Barcelona 2019

oude ifa cabrio
Geschreven door Daniella

Veel mensen hebben grote interesse in rally’s en autowedstrijden en dezen worden dan ook steeds populairder in Spanje. De autoindustrie is sterk geëvolueerd en inmiddels kunnen we in Catalonië ook nog genieten van competities in de Formule 1. De autosport heeft zich verder ontwikkeld en als gevolg daarvan is de auto als hobby ook steeds verder gegroeid.

Wat je misschien nog niet wist, is dat er al vele jaren sportwedstrijden worden gehouden in Spanje en in Barcelona, en dan ​​vooral rally’s. Een van die wedstrijden is de Rally Barcelona-Sitges, een competitie die al meer dan 60 jaar wordt gehouden. Vandaag gaat ShBarcelona het met je hebben over deze zeer populaire autowedstrijd in Catalonië.

Gerelateerd artikel: Fietstours door Barcelona

De Rally Barcelona-Sitges, een van de beste competities voor vintage auto’s in Spanje

knalrode klassieke auto

Foto via Pixabay

De grote verleiding van de Rally Barcelona-Sitges is, in aanvulling op de wedstrijd zelf, om te genieten van de schoonheid van de modellen auto’s die gebouwd zijn tot 1928 en van de motoren die gebouwd zijn tot 1938.

Het evenement vindt plaats tussen 16 en 18 maart 2019, begint aan de Plaça Sant Jaume in Barcelona en eindigt aan de Plaça de la Fragata in Sitges, een bekende badplaats in de provincie Barcelona.

Het voorlopige schema van de wedstrijd is als volgt: Van 25 februari tot 16 maart (behalve op zondag) zal er een tentoonstelling van 6 oldtimers te zien zijn in het Centro Comercial l’Illa Diagonal, van 10.00 tot 21.30 uur.

Bij de tentoonstelling zal er een Type A model zijn, de auto die de inspiratie voor de poster van 2019 heeft gevormd en die de eerste auto was die door Citroën werd vervaardigd, die overigens zijn honderdjarig bestaan ​​dit jaar viert.

Op zaterdag 16 maart 2019 om 10.00 uur arriveren deelnemers bij het winkelcentrum Illa Diagonal in de wijk Les Corts en hier blijven ze tot 17:00 uur. Op de Avinguda Diagonal zal tegenover het winkelcentrum een afgesloten gedeelte worden gereserveerd voor de technische controles van alle deelnemende auto’s. Dit zal plaatsvinden tussen 10.00 en 17.30 uur.

Op zondag 17 maart is er een ontbijt van 8.30 uur tot 9.30 uur aan de Plaça Sant Jaume, waar deelnemers gekleed zullen gaan in traditionele kleding uit de oorspronkelijke periode van hun auto.

Gerelateerd artikel: De meest onbekende musea van Barcelona

interieur klassieke auto

Foto via Pixabay

Om 10.30 uur begint het vertrek van de voertuigen om de rallyroute af te leggen en de race zal worden ingewijd door de burgemeester van Barcelona. De route van de rally is als volgt:

Vanaf Barcelona (Plaça Sant Jaume – Ferran – Ramblas – Plaça Catalunya – Ronda Universidad – Ronda Sant Antoni – Sepúlveda – Parallel – Plaça Espanya – Plaza – Badal – Constitución) naar Hospitalet de Llobregat (Santa Eulalia – Enric Prat de la Riba – Barcelona), Cornellà de Llobregat (Carretera de L’Hospitalet – Av de la Fama – Tirso de Molina – Av Barcelona – naar de C-245), San Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels, naar de C-246, Costas del Garraf, met aankomst in de haven van Sitges-Aiguadolç, om ongeveer 12.00 uur.

Zodra je aankomt bij de Plaça de la Fragata – de aankomsttijd van de rally wordt geschat op ongeveer 12:30 – kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals luisteren naar een concert, iets eten of deelnemen aan een loterij, waarbij je een proeverij van wijnen en cava’s kunt winnen.

Heb je deze rally al eerder bezocht? Wat vond je er toen van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter