blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Exposities

Mobile World Congress 2020

tablet en laptop op bureau
Geschreven door Daniella

Het Mobile World Congress – ook wel bekend als het MWC – keert in 2020 weer terug naar Barcelona en dit keer vind je er de laatste noviteiten en trends op het gebied van mobiele technologie. Het indrukwekkende congres start op maandag 24 februari en duurt tot en met donderdag 27 februari.

Behalve het congres zelf, kunnen deelnemers die vroeg gearriveerd zijn – op de zondag ervoor – genieten van een reeks optionele activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je er meer over vertellen.

Belangrijke update 13/02/2020: De organisatoren van het Mobile World Congress 2020 hebben besloten om het evenement vanwege “de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus” te annuleren. De officiële aankondiging kun je op de website teruglezen.

Gerelateerd artikel: Multinationals die gevestigd zijn in Barcelona

Ontdek de bijzonderheden van MWC 2020

Het Mobile World Congress in Barcelona is een ontmoetingsplaats voor alles dat om draadloze technologie draait. Je kunt tijdens de 4 dagen dat het congres duurt verschillende seminars en presentaties van innovatieve producten bijwonen. Het doel van al deze noviteiten is het positief beïnvloeden en verrassen van elke bezoeker.

tablet met grafieken op bureau

Foto door PhotoMIX-Company via Pixabay

Dit is een van de belangrijkste evenementen op het gebied van telefonie, internet en mobiele toepassingen. De maand februari is dan ook belangrijk voor de gehele mobiele technologische industrie, mede dankzij dit congres. Een leuk weetje is dat dit congres tot het jaar 2007 bekend stond als het 3GSM World Congress. Maar die naam is daarna dus veranderd in het Mobile World Congress.

De belangrijkste noviteiten tijdens het MWC van 2020 hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

 • Veiligheid en privacy
 • Kunstmatige intelligentie
 • 5G
 • Vrije tijd en entertainment
 • IoT (Internet of Things oftewel het Internet der Dingen)
 • De planeet
 • Klantbinding

Gerelateerd artikel: Apps voor vacatures in Barcelona

Er worden dit jaar zo’n 110.000 bezoekers verwacht en hiervoor worden meer dan 14.000 banen gecreëerd. In totaal zal het evenement ongeveer 492 miljoen euro voor Barcelona opleveren.

laptop op houten tafel

Foto door 27707 via Pixabay

Door de meer dan 3.000 exposanten en de aanwezigheid van het senior management van betrokken bedrijven, wil het MWC de statische cijfers van vorig jaar wederom overtreffen.

Het Mobile World Congress van dit jaar heeft een zeer ambitieuze doelstelling, want zoals diverse media al hebben aangeven, gaat het niet alleen maar om mobiele technologie, maar veel meer over digitale transformatie.

Centraal staan o.a. connecties via robotica, virtual reality en artificial intelligence, terwijl 5G ter sprake zal komen als een systeem dat steeds vaker toegepast zal gaan worden.

Ondanks al deze onderwerpen, wordt er ook stil gestaan bij het milieu. Er vindt namelijk een reeks debatten plaats over de manier waarop klimaatverandering vanuit de technologische sector positief kan worden beïnvloed.

Toegangsprijzen voor het MWC zullen hetzelfde zijn als vorig jaar en dat betekent dat prijzen tussen de 800 en 5000 euro zullen liggen. Er zijn diverse soorten tickets, zoals:

 • De Exhibition Pass (voor 799 euro) en hiermee krijg je o.a. toegang tot de beurs zelf en diverse seminars.
 • De Silver Pass (voor 2199 euro) en je hebt dan ook toegang tot conferenties en exclusieve netwerkevenementen.
 • De Gold Pass (voor 2699 euro) en naast al het bovenstaande, krijg je ook toegang tot de VIP-lounge en een business class behandeling (inclusief maaltijden).
 • De VIP Platinum Pass (voor 4999 euro) is de allerduurste pas en hierbij zijn o.a. ook nog de ontvangst en transfer van en naar de luchthaven inbegrepen, je beschikt over de beste plaatsen tijdens het gehele evenement en krijgt een VIP-drop-off sticker, waarmee je je auto bij aankomst af kunt geven en deze voor je geparkeerd wordt.
 • De Topic Pass (voor 1699 euro) geeft je toegang tot het netwerkplatform waarbij je je kennis over IoT of 5G kunt uitbreiden.

Weet jij nog iets ander interessants over het Mobile World Congress in 2020?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter