blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

Multinationals die gevestigd zijn in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona onderscheidt zich door technologische ontwikkelingen en grote bedrijven weten dit. In het afgelopen jaar zijn er verschillende multinationals die besloten hebben zich te vestigen in Barcelona en omgeving.

  • appartementen in Barcelona

 

Kantoren met goedkopere huren, concurrerende salarissen en de beschikbaarheid van gekwalificeerd en getalenteerd personeel, zijn enkele van de redenen waarom multinationals kiezen voor de Ciudad Condal.

Maar ook de strategische ligging, goede communicatie en de kwaliteit van leven in de Catalaanse hoofdstad, zijn factoren waar grote bedrijven rekening mee houden. ShBarcelona heeft een lijst opgesteld met de belangrijkste multinationals in Barcelona.

Gerelateerd artikel: 5 Succesvolle bedrijven in Spanje en Barcelona

Multinationals vestigen zich graag in Barcelona

Internationale bedrijven in 22@

Eerder dit jaar kondigde Facebook aan dat het was gevestigd in een van de meest emblematische gebouwen in Barcelona. Mark Zuckerberg heeft namelijk besloten dat de Torre Agbar de perfecte plaats is voor het operationele centrum dat is bestemd om te strijden tegen ‘fake news’. Momenteel zijn er ongeveer 500 werknemers. 

Torre Glories Barcelona

Foto via Pixabay

De videogamesector houdt ook van Barcelona. King, de grote ontwikkelaar van videogames, heeft het gebied van 22@ gekozen om zijn Europese hoofdkantoor te vestigen. Deze technologische multinational is onder andere verantwoordelijk voor de game Candy Crush.

Paar maandjes naar Barcelona?

Het bedrijf zal 9.000 m2 van een gebouw in beslag nemen dat in Colonial is gebouwd. De multinational King wordt de buurman van Schibsted, de Noorse eigenaar van Infojobs. Over videospellen gesproken: het gigantische bedrijf IGG – dat de tweede ontwikkelaar van China is – heeft ook het zuiden van Europa gekozen voor zijn hoofdkantoor.

Na het bestuderen van verschillende steden is gekozen voor Barcelona als de beste optie voor de Europese markt. Op dit moment werken er al 60 mensen, maar dit zal oplopen tot 400 medewerkers.

Gerelateerd artikel: In Barcelona stage lopen bij grote bedrijven

Internationale beurzen

De belangrijkste internationale beurzen worden gehouden in Barcelona, zoals het Mobile World Congress, de Smart City Expo of het IoT Solutions World Congress. Ook deze beurzen geven de Catalaanse hoofdstad internationale erkenning.

mobiele apparatuur

Foto via Pixabay

Andere multinationals rondom Barcelona

De Noord-Amerikaanse multinational Amazon heeft ook Barcelona gekozen als locatie, met name Prat de Llobregat. Hier is het belangrijkste logistieke centrum dat in Zuid-Europa gevestigd is. Het heeft een oppervlakte van 60.000 m² en er zijn 1.500 werknemers werkzaam.

Deze technologiereus koos opnieuw voor Barcelona om zijn Research & Development afdeling voor kunstmatige intelligentie te vestigen. Het gekozen gebied was 22@, waar ook andere bedrijven in de technologiesector zijn gevestigd.

Voor langere tijd naar Barcelona verhuizen

In ditzelfde district is de Argentijnse multinational Satellogic gevestigd. Toegewijd aan de productie van microsatellieten van hoge resolutie beelden, heeft dit bedrijf Barcelona gekozen vanwege zijn multiculturalisme en omdat het een grote concentratie van talent heeft.

Naast de technologische tak van sport zijn er multinationals in andere sectoren, die hebben besloten zich te vestigen in Barcelona, zoals een van de grootste verzekeringsgroepen Zurich, de food gigant Nestlé, het farmaceutische Roche of het Duitse Lidl zijn gevestigd aan Plaza Catalunya in het gebouw dat voorheen het hoofdkantoor van BBVA was.

seat stuur

Foto via Pixabay

Vlakbij Barcelona, ​​in Martorell, zet de Volkswagen Group zich op de locatie van Seat in voor nieuwe modellen.

Wat zijn multinationals in Barcelona die jij kunt waarderen?
Laat je mening achterin het commentaarvak onder dit bericht!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter