blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Administratieve zaken

Je woning in Barcelona verzekeren

hand en sleutel aan deurklink
Geschreven door Daniella

In een leven waarin gevaar altijd op de loer ligt, wil je het liefst de zekerheid dat er niks vervelends zal gebeuren. Helaas is dat onmogelijk. En dat betekent dat je moet leren leven met het feit dat je nooit overal de controle over zult kunnen hebben. Simpelweg, omdat anderen ook wel eens een rol spelen in ons lot.

  • verzekering barcelona huiseigenaren

 

Het is daarom belangrijk om te anticiperen op wat er zou kunnen gebeuren en het afsluiten van een verzekering voor je woonruimte is dan ook een goed idee. ShBarcelona benadrukt in dit artikel waarom het van belang is om goede verzekeringen in Spanje af te sluiten.

Gerelateerd artikel: Hoe kom ik aan een job en een NIE nummer in Barcelona?

Je huis is je rijkdom

Voor velen is thuis de veilige haven. Hier heb je al je spullen van waarde, of dat nu van economische of sentimentele waarde is. Precies hierom is het dan ook belangrijk om niet alleen je woning, maar ook dat wat er in staat te beschermen.

pallet salontafel in wit met wieltjes

Foto via Visualhunt

Zaken als brand, overstromingen, andere natuurlijke rampen of diefstal kunnen je woning schade toebrengen en daarom wil je je goed kunnen verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, afhankelijk van wat je precies nodig hebt.

De een is beter dan de ander, dus verdiep je hier in, voordat je iets ondertekent.

Inboedel- en opstalverzekering

In de opstalverzekering zijn de muren, daken, plafonds, installaties en vloeren van je woning inbegrepen. Dit is het minimale wat je wilt dekken als je een vrijstaand huis hebt, zoals een chalet, of een huis dat geen onderdeel is van een groter geheel, dat gedeeld wordt met de gemeenschap of buren.

Als je wel een gedeeld object hebt, dan is het altijd goed om te laten checken of de verzekering die de gemeenschap heeft afgesloten voor jou ook voldoende is. Soms is hiermee namelijk alleen de entree of andere gezamenlijke ruimtes verzekerd.

slot en sleutels op houten tafel

Foto via Visualhunt

De inboedelverzekering geldt voor de waardevolle spullen in je huis. Het kan gaan om apparatuur, meubelair, sieraden, kleding en andere elektronische apparaten, zoals computers, televisies, tablets of mobiele telefoons.

Als je als huurder maar weinig spullen van waarde hebt en de eigenaar heeft een opstalverzekering, dan kun je ervoor kiezen om geen verzekering af te sluiten.

Appartement verzekeren!

Ook als je gemeubileerd huurt en de eigenaar heeft een inboedelverzekering hoef je geen verzekering af te sluiten. Maar eigenlijk is dat laatste voor jezelf wel het minimale om de waarde van je spullen te beschermen.

Gerelateerd artikel: Bankrekening openen in Barcelona

Wettelijke aansprakelijkheid

Als laatste is er nog de wettelijke aansprakelijkheid of WA-verzekering. Hoewel deze niet verplicht is bij het verzekeren van je huis, kan het wel zinvol zijn wanneer je door onzorgvuldig gedrag hebt gezorgd voor calamiteiten in je appartementencomplex.

vlam in de pan

Foto door State Farm via Visualhunt

Wanneer je de pan op het vuur hebt laten staan of een smeulende sigaret heeft vlam gevat, is het praktisch onmogelijk om ook maar iets vergoed te krijgen van wat door brand of smeulen beschadigd is.

Een verzekering helpt je altijd om je, bij dat wat onverwacht is en waar je risico bij loopt, zekerder te voelen bij wat er in je huis kan gebeuren.

Tweede woning in Spanje verzekeren 

Vragen over appartement verzekeren?

Heb je vragen over de dekking of prijzen van een appartement verzekeren in Barcelona? Neem dan contact op met onze afdeling Verzekeringen van ShBarcelona. Wij zullen je graag verder helpen.

Wat heb jij in Barcelona allemaal verzekerd?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter