blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Zakelijk

Lange termijn huren in Barcelona

Geschreven door Maisa

Je bent in Barcelona aangekomen en je vindt het zo’n fijne stad dat je er voor een lange termijn zou willen wonen. Kopen is nog niet aan de orde, huren is geheid een optie. Maar hoe gaat dat dan in zo stad als Barcelona. ShBarcelona vertelt je er graag meer over.

Gerelateerd artikel: Naar Barcelona verhuizen

Wat heb je nodig?

huis1

Foto via ShBarcelona

Er zijn verschillende internet pagina-s waar je huurwoningen voor een lange termijn kan vinden, zelden vindt je een woning dat direct door de eigenaar wordt aangeboden. Vaak contrateren de huiseigenaren een makelaar om hun huis te verhuren. Dit is handig voor de huiseigenaar en soms net wat minder fijn voor de huurder, want behalve één maand of twee maanden borg moet de huurder ook vaalk de honoraria van de makelaar betalen, dat gelijk staat of net wat meer aan een maand huur. Dus om in een huis te huren heb je vaak al drie maal de som van je huur nodig om de eerste aanbetaling te plaatsen. Ook zal je moeten bewijzen dat je een vaste baan hebt en genoeg inkomsten om de huur te betalen. Dit betekent dat je vaak een kopie van je contract moet inleveren bij de makelaar en je hun van je maandelijkse salaris moet informeren. Het beste contract is een vast contract natuurlijk. Special in deze tijd, aangezien door de crisis bijna alleen tijdelijk werk contracten worden aangeboden. Indien dit niet genoeg is kan je altijd onderhandelen met de makelaar of er iemand borg voor je mag staan.

Standaard huurovereenkomst

Een standaard huurovereenkomst is voor een jaar, die de verhuurder ieder jaar automatisch mag verlengen tot maximaal vijf jaar en de huurder kan alleen worden uitgezet onder bijzondere omstandigheden. Indien je als huurder besluit binnen het eerste jaar te vertrekken dan ben je meestal verplicht om de huur te moeten betalen tot het einde van de 12 maanden periode. Alhoewel je dit ook altijd kan bespreken met de makelaar. Soms help het als je zelf iemand zoekt die je appartement overneemt. Het is ook belangrijk om te weten dat het in Barcelona niet ongehoord is om over de huur te onderhandelen, maar het is wel belangrijk dat je van af het begin bewust bent van het hele pakket. Aangezien behalve de bijkomende kosten zoals de installatie van gas, elektriciteit en water ( indien het appartement het nog niet heeft) en de maandelijkse kosten daarvan, ook vaak andere kosten bij een huur huis komen kijken, zoals onderhoud van de gemeenschappelijke delen, lokale belastingen etc.

De prijzen en jou budget

teras shbarcelona

Foto via ShBarcelona

Alhoewel de prijzen van de huurwoningen wat naar beneden zijn gegaan, naar ongeveer 550€ -650€per maand, is het toch nog wel pittig om een fijn en aangenaam appartement te vinden voor een zeer redelijke prijs. Vele huizen in Barcelona zijn interior , dit betekent dat bijna alle ramen die er in het appartement zijn openen naar een binnen patio. Huizen die exterior dus zijn zijn dus ook veel prijziger en moelijker te vinden en huizen met een tuin of een terras helemaal. Maar natuurlijk is niets onmogelijk. Indien je beschikt over en beperkt budget moet je vooral veel doorzettings en uithoudingsvermogen hebben, pro actief en zeer snel zijn wanneer je eindelijk een appartement ziet dat aan je verlangens voldoet. Want het kan zo zijn dat wanneer je naar een appartement gaat kijken dat je niet de enige bent , maar één van de velen. Daarom is het belangrijk om snel de makelaar te informeren dat je geinteresseerd bent in het huis en om al je papieren al in orde te hebben voordat je het huis ziet, zodat je het allemaal gelijk per mail naar de makelaar kan sturen. De makelaar zal al je gegevens door geven aan de eigenaar en de eigenaar maakt dan een keuze uit allen belangstellenden.

Fijne plekken om te wonen

huis shbarcelona

Foto via Shbarcelona

Maar wat is nou een fijne plek om te wonen in Barcelona. Smaken verschillen en vermogens ook.Heb je een beperkt budget dan zijn in de districten van Sant Andreu, Nou barris, Sant Marti. Het district Sant Marti is een beetje verraderlijk want de wijk Poble Nou zit ook in het district. Dit is een wijk dat aan de kust ligt. Door zijn ligging wordt het steeds moeilijker om daar een appartement te krijgen voor een redelijke prijs , maar zoals we al eerder hebben gezegd; het is absoluut niet onmogelijk. De districten l’Eixample, Horta-Guinardó, Gràcia, Sants-Montjuic en Les Corts zijn wijken als je over een redelijk budget beschikt. De duurste wijk is Sarrià-Sant Gervas voor ieder die dit zich kan permitteren. Alhoewel als je toch over een zeer ruim budget beschikt is het misschien wel aantrekkelijk is om een luxe appartement vlak bij het strand te vinden.

Gerelateerd artikel: Barcelona- tips van een local

ShBarcelona

ShBarcelona biedt je gemeubileerde en ongemeubileerd appartementen aan voor zowel korte termijn als lange termijn. ShBarcelona  kan doordat het beschikt over een groot aanbod van flats en appartementen, de mogelijkheid aan bieden om aan elke behoefte aan tijdelijk huren te voldoen door flexibele contracten aan te bieden.

Ook zijn er andere internet pagina’s waar je lange termijn huurappartementen kan vinden:

pisos.com
fotocasa.es
enalquiler.com

Zoek je nog woonruimte? Hoe heb jij de eerste keer gezocht?

Waardeer dit bericht

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter