blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Alles over appartementen huren

Lange termijn huren in Barcelona

uitzicht over barcelona, inclusief sagrada familia
Geschreven door Maisa

Je bent in Barcelona geweest voor een congresbezoek of voor je studie en je vindt het zo’n fijne stad, dat je erover nadenkt om er voor de langere termijn te gaan wonen. Kopen is misschien nog niet aan de orde nu, maar huren is misschien wel een goede optie.

Maar hoe gaat dat dan in zijn werk in een stad als Barcelona? ShBarcelona vertelt je in dit artikel meer over de vereisten en mogelijkheden van het huren van een woning in Barcelona.

 • koop appartementen barcelona

 

Gerelateerd artikel: Naar Barcelona verhuizen

Wat heb je nodig?

Er zijn verschillende internetpagina´s waar je huurwoningen voor de lange termijn kan vinden. Zelden vind je een woning die direct door de eigenaar wordt aangeboden. Vaak contracteren huiseigenaren een makelaar om hun huis te verhuren.

interieur appartement met houten meubilair, hoog plafond en ramen

Foto via ShBarcelona

Dit is handig voor de huiseigenaar en soms net wat minder fijn voor de huurder, want behalve één maand of twee maanden borg, moet de huurder ook vaak de honoraria van de makelaar betalen en die is meestal één maand huur.

Dus om een huis te kunnen huren in Barcelona, heb je vaak al drie maal de som van je huur nodig om de eerste aanbetaling te plaatsen.

Ook zal je moeten bewijzen dat je een vaste baan hebt en genoeg inkomsten om de huur te betalen. Dit betekent dat je vaak een kopie van je contract moet inleveren bij de makelaar en je hun over je maandelijkse salaris moet informeren.

Huur een appartement voor de lange termijn in Barcelona

Het beste contract is een vast contract natuurlijk. Special in deze tijd, aangezien door de crisis bijna alleen tijdelijk werk contracten worden aangeboden. Indien dit niet genoeg is kan je altijd onderhandelen met de makelaar of er iemand borg voor je mag staan.

Standaard huurovereenkomst

Een standaard huurovereenkomst is voor een jaar, die de verhuurder ieder jaar automatisch mag verlengen tot maximaal vijf jaar en de huurder kan volgens de geldende wet- en regelgeving alleen worden uitgezet onder bijzondere omstandigheden.

Indien je als huurder besluit binnen het eerste jaar te vertrekken, dan ben je meestal verplicht om de huur door te betalen tot het einde van de 12 maanden periode. Alhoewel je dit ook altijd kan bespreken met de makelaar. Soms help het als je zelf iemand zoekt die je appartement overneemt.

terras bij appartement met in de verte mapfre torens

Foto via ShBarcelona

Het is ook belangrijk om te weten dat het in Barcelona niet ongehoord is om over de huur te onderhandelen, maar het is wel belangrijk dat je vanaf het begin bewust bent van het hele pakket.

Aangezien behalve de bijkomende kosten, zoals de installatie van gas, elektriciteit en water (indien het appartement het nog niet heeft) en de maandelijkse kosten daarvan, ook vaak andere kosten bij een huurhuis komen kijken, zoals onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten, lokale belastingen, etc.

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Prijzen en jouw budget

Alhoewel de prijzen van huurwoningen in Barcelona niet mis zijn, is het pittig om een fijn en aangenaam appartement te vinden voor een redelijke prijs. Vele huizen in Barcelona zijn interior, dit betekent dat bijna alle ramen die er in het appartement zijn openen naar een binnenpatio.

lichte slaapkamer met veel daglicht

Foto via ShBarcelona

Huizen die exterior zijn, zijn dus ook veel prijziger en moeilijker te vinden. Huizen met een terras of tuin helemaal. Maar natuurlijk is niets onmogelijk.

Indien je beschikt over een beperkt budget, moet je vooral veel doorzettings- en uithoudingsvermogen hebben, pro actief en zeer snel zijn, wanneer je eindelijk een appartement ziet dat aan je wensen voldoet.

Vind hier je nieuwe appartement in Barcelona

Want het kan zo zijn, dat wanneer je naar een appartement gaat kijken, je niet de enige bent, maar één van de velen.

Daarom is het belangrijk om snel de makelaar te informeren dat je geïnteresseerd bent in het huis en om al je papieren al in orde te hebben voordat je het huis ziet, zodat je het allemaal gelijk per e-mail naar de makelaar kan sturen.

De makelaar zal al je gegevens doorgeven aan de eigenaar en de eigenaar maakt dan een keuze uit alle belangstellenden.

Fijne plekken om te wonen

Maar wat is nou een fijne plek om te wonen in Barcelona? Smaken verschillen en vermogens ook. Heb je een beperkt budget, dan zijn de districten van Sant Andreu, Nou barris en Sant Marti een optie.

Het district Sant Marti is een beetje verraderlijk want de wijk Poble Nou zit ook in het district. Dit is een wijk dat aan de kust ligt. Door zijn ligging wordt het steeds moeilijker om daar een appartement te krijgen voor een redelijke prijs, maar zoals we al eerder hebben gezegd; het is absoluut niet onmogelijk.

lichte slaapkamer met houten balken

Foto via ShBarcelona

De districten l’Eixample, Horta-Guinardó, Gràcia, Sants-Montjuic en Les Corts zijn districten voor als je over een ruimer budget beschikt. Het duurste district is Sarrià-Sant Gervasi, voor ieder die dit zich kan permitteren en een heel huis in Barcelona wil huren.

Alhoewel, als je toch over een zeer ruim budget beschikt is het misschien wel aantrekkelijk om een luxe appartement of een appartement vlak bij het strand te vinden.

Nu heb je voldoende tips voor het als je voor langere tijd een huis in Spanje wilt huren.

Zoek je nog woonruimte? Hoe heb jij de eerste keer gezocht?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

2 reacties

  • Hallo Kevin,
   Je kunt je zoektocht beginnen bij ShBarcelona.nl 😉
   Verder zijn er allerlei algemene websites of apps, zoals Habitaclia en Idealista.
   Dat is een goed startpunt en via deze bronnen kom je ook weer bij specifieke makelaars terecht.
   Ik hoop dat je hiermee bent geholpen!
   Hartelijke groeten,
   Daniella

Laat een reactie achter