blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Alles over appartementen huren

Betaalbare woonruimte in de wijken van Barcelona

moderne zitkamer met grijze bank
Geschreven door Daniella

Woonruimte huren is voor veel mensen een probleem geworden, vooral vanwege de hoge huurprijzen in de grote steden in de provincie. In de grote stad zijn de huren het hoogst en dit dwingt veel mensen om in een gebied ver van het stadscentrum te gaan wonen, enkel en alleen om betaalbare woonruimte in Barcelona te vinden.

Momenteel is de huurprijs in de Catalaanse hoofdstad gemiddeld 1000 euro per maand, wat betekent dat veel mileuristas – mensen die maar 1000 euro per maand verdienen en dit betreft maar liefst de helft van alle Barcelonezen – een apartment moeten delen of bij hun ouders blijven wonen.

Vandaag gaat dit artikel van ShBarcelona dieper in op de goedkoopste gebieden in Barcelona voor het huren van woonruimte. Zelfs als je een strak budget hebt, is het nog steeds mogelijk om in de stad te wonen.

  • koop appartementen barcelona

 

Gerelateerd artikel: 5 Tips voor prettig verhuizen

Goedkoper huren in Barcelona

Mensen zeggen dat de huurprijzen in Barcelona enorm zijn gestegen en nog steeds stijgen en helaas hebben ze nog gelijk ook. Er zijn echter ook gebieden in Barcelona waar de huur lager is. Je hoeft dus niet meteen naar andere plaatsen binnen de provincie te gaan om betaalbare woonruimte te vinden.

moderne eetkamer met houten vloer

Foto via Pixabay

Er zijn buurten die per definitie goedkoper zijn dan anderen, of je nu van plan bent om te gaan huren of wilt kopen. Over het algemeen zijn de buurten die het verst verwijderd zijn van het centrum, of die slechter per openbaar vervoer bereikbaar zijn, het meest voordelig. Natuurlijk zijn er hierop weer uitzonderingen.

Als je de diverse districten bekijkt, dan is Nou Barris een van de meest betaalbare plekken in de stad, samen met Sant Andreu en sommige delen van Sant Martí, Sants-Montjuïc en Horta-Guinardó.

Huur woonruimte in Barcelona

Daarentegen zijn de districten Sarrià-Sant Gervasi, Eixample, Gràcia, Ciutat Vella en Les Corts het duurst.

Als je het per wijk bekijkt, zijn de goedkoopste wijken Ciutat Meridiana, Torre Baró en Vallbona, Les Roquetes, Trinitat Nova en El Carmel.

roze slaapkamer met roze details

Foto via Pixabay

Gerelateerd artikel: Wijzigingen in de Wet op Stedelijke Verhuur (LAU)

Waar je tegenaan loopt bij het willen huren van een appartement, is niet alleen de hoge huurprijzen, maar ook het gebrek aan balans in vraag en aanbod. Dit betekent dat de prijs alsmaar blijft stijgen en zelfs dat de vereisten om te kunnen huren steeds strikter zijn.

Zoals bij alles is het belangrijk om al je opties te verkennen. Zo kun je een appartement delen of alleen een kamer in plaats van een heel appartement huren. Zeker studenten zijn erg blij met deze oplossing.

Goedkope woonruimte te huur in Barcelona

In de afgelopen jaren is gebleken dat professionals en gescheiden stellen steeds vaker open staan voor het delen van een appartement met mensen die in vergelijkbare situaties verkeren. Dit was vroeger bijna onvoorstelbaar.

Kortom, het vinden van goedkope accommodatie in Barcelona – zeker in het centrum van de stad – is geen makkelijke opgave, maar als je iets verder van het centrum weg gaat, zijn er meer mogelijkheden.

stoel met bijzettafeltjes

Foto via Pixabay

Je kunt altijd contact opnemen met het team van ShBarcelona voor hulp bij het vinden van de meest geschikte woonruimte, die aansluit bij zowel je behoeften als je budget. Ons advies als je op zoek bent naar een goedkoop appartement in Barcelona: geef niet op, blijf zoeken en handel snel als je iets vindt dat je bevalt.

Woon jij in Barcelona? Wat vind jij van de huidige huurmarkt?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter