blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Onze adviezen

Stage lopen bij grote bedrijven in Barcelona

Geschreven door Daniella

Barcelona is een broeinest geworden voor bedrijven die een hoofdkantoor in Barcelona willen hebben en er zijn veel startups van creatieve geesten in Barcelona. Vele millennials, studenten die net van de universiteit komen en jonge mensen van over de hele wereld, willen werken in een stad die zo kosmopolitisch is als de Catalaanse hoofdstad en die ook zoveel te bieden heeft. Vanwege deze hype zijn veel bedrijven in Barcelona op zoek naar enthousiaste mensen, met een gedegen de opleiding en veel persoonlijke vaardigheden en capaciteiten (dat laatste is steeds belangrijker dan opleiding voor deze bedrijven) die helpen bij het ontwikkelen van innovatieve en interessante projecten. Vandaag gaan we in dit artikel van ShBarcelona praten over de grote bedrijven waar je stage kunt lopen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Tweedehands fiets kopen in Barcelona

Student van vandaag, talent van de toekomst

Foto via Pixabay

Ons eerste voorstel heeft betrekking op de automobielsector en het is het belangrijkste Spaanse automerk. SEAT is een groot bedrijf, dat constant stagiairs nodig heeft voor verschillende soorten profielen, van verkoop tot de techniek. De vestigingen zijn gevestigd in El Prat en Martorell, beiden dicht bij Barcelona en te bereiken met een efficiënt openbaar vervoersnetwerk. In elk geval biedt het stageprogramma van SEAT een gratis abonnement voor openbaar vervoer aan, om de stagiairs en werknemers te helpen bij het reizen naar de verschillende vestigingen. Het stageprogramma biedt gedeeltelijke of volledige stagedagen, gratis eten, een financiële vergoeding en constante feedback. Je kunt hier meer informatie over je stageprogramma vinden. Novartis, de farmaceutische gigant, heeft ook zijn hoofdkantoor in Barcelona en het is een ideaal bedrijf om stage te lopen. De arbeidsomstandigheden zijn uitstekend en als ze talent ontdekken in je werk, zullen ze je niet snel meer laten gaan. Vanaf het begin zijn er goede stagevergoedingen en -voorwaarden.

Gerelateerd artikel: Werk vinden en NIE aanvragen in Barcelona

Foto via Pixabay

De werkfilosofie van Novartis is prestatiegericht en ze zoeken de beste experts op het gebied van marketing, verkoop, financiën en natuurlijk onderzoek en ontwikkeling. Novartis heeft een sterke gedragscode op basis van waarden, zoals integriteit, innovatie, kwaliteit, samenwerking en lef. Het laatste grote bedrijf dat we onder de aandacht willen brengen voor een stage in Barcelona, is de multinational Nestlé. Het is een geweldig bedrijf waar je na je stage kunt blijven, als je werkzaamheden goed zijn geweest en er plaatsen beschikbaar zijn binnen je profiel. Volgens de website is een derde van de leden van de raad van bestuur van Nestlé zijn professionele loopbaan begonnen als stagiair bij het bedrijf. Het hoofdkantoor van Nestlé ligt in de stad Esplugues de Llobregat – naast Barcelona – en het is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De stages bij Nestlé worden vergoed, je maakt volledige werkdagen en je stage duurt tussen de 6 en 9 maanden, afhankelijk van de functie en je profiel. Dus overweeg tijdens je studie een stage bij een van Barcelona’s grotere bedrijven, dan kun je het serieuze prima combineren met al het moois dat de stad verder te bieden heeft!

Heb je stage gelopen bij een van deze bedrijven? Wat vond je ervan?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter