blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Tweedehands fiets kopen in Barcelona

fiets op strand bij ondergaande zon
Geschreven door Daniella

Barcelona is aardig plat en met het altijd zonnige weer nodigt dit zowel bezoekers als bewoners van de stad uit tot een fietsrit. Fietsen is niet alleen een plezierige activiteit, je fiets kan in een drukke stad als Barcelona zelfs je beste vriend als vervoermiddel zijn.

  • seizoenshuur barcelona

 

Als je naar Barcelona gaat verhuizen en erover denkt om de fiets inderdaad als dagelijks vervoermiddel te gebruiken, overweeg dan de aanschaf van een tweedehands fiets bij één van de vele aanbieders in de stad.

Pak de fiets voor je dagelijkse beweging, activeer die spieren en verbeter je gezondheid, je bloeddruk en bloedcirculatie. ShBarcelona zet een aantal van deze aanbieders van tweedehands fietsen hieronder voor je op een rij.

Waar kun je een tweedehands fiets kopen in Barcelona?

Ciclos Ratera – Bicis Ocasion Barcelona

Ciclos Ratera – Bicis Ocasion Barcelona is een fietswinkel die gespecialiseerd is in de aankoop en verkoop van tweedehands fietsen, scooters, electrische fietsen en nog veel meer.

Er zijn merken als BH, BMC, Niner, Scott, Cannondale, GT Bicycles, Alpcross, Argon 18 en Trek te verkrijgen.

fiets in showroom met bruin zadel

Foto via Visualhunt

Alle fietsen worden met 6 tot 12 maanden garantie geleverd. De duur van de garantie is afhankelijk van het soort fiets dat je aanschaft.

Ciclos Ratera ligt in de wijk El Camp d’en Grassot i Gràcia Nova en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 13.30 uur en van 16.00 tot 20.00 uur.

Als je van plan bent om op zaterdag te gaan, neem dan van te voren altijd even contact op om te kijken of ze ook die zaterdag open zijn. (meestal alleen ’s ochtends)

Locatie: Passeig Sant Joan 182

Paar jaartjes naar Barcelona?

GooBici 

GooBici is een Facebook-pagina waar vraag en aanbod elkaar vinden. Er worden zowel nieuwe als gebruikte fietsen aangeboden en je kunt zo al je wensen specificeren, zoals het soort fiets, de maat, het merk, de prijs en de staat van de fiets.

Bij GooBici vind je aanbiedingen van particulieren, winkels, outletwinkels en fietswerkplaatsen. En er zijn niet alleen fietsen, maar ook fietsaccessoires te koop.

Todobicis

Todobicis is meer dan alleen een website waar je een tweedehands fiets kunt kopen. Het is een digitale omgeving waar fietsfanaten hun passie voor fietsen en alles wat daarmee te maken heeft delen.

straat in wijk gotic in barcelona met bomen en geparkeerde fiets

Foto via Visualhunt

Op Todobicis vind je o.a. mountain bikes, stadsfietsen en ook fietsonderdelen en veiligheidsmiddelen voor op de fiets. Als je een fiets hebt die je niet meer gebruikt kun je die hier ook aanbieden.

Milanuncios

Milanuncios – die ook SegundaMano en Vibbo heeft overgenomen – is de Marktplaats van Spanje. Veel mensen regelen er hun woonruimte en kopen er boeken, kleren, dierenartikelen, enzovoort. De website wordt ook gebruikt voor het aanbieden van dienstverlening.

Vibbo is dus echt een website waar je van alles vindt. En op fietsgebied zijn dat tweedehands fietsen, zoals mountain bikes, stadsfietsen, electrische fietsen, BMX-en, vouwfietsen, fietskleding en fietsaccessoires.

Een tweedehands fiets kopen is via Vibbo een fluitje van een cent!

Gerelateerd artikel: Fietsplezier in Barcelona

BikeZona

BikeZona is een digitaal fietsmagazine dat fietsnieuws, schitterende foto’s en een evenementenkalender online publiceert. Ze hebben ook een blog met een gedeelte waar video’s te vinden zijn over het onderhouden van je fiets.

fietsen bij terras

Foto via Pixabay

Bij BikeZona vind je fietsen in heel Spanje. En ook hier betreft het: mountain bikes, wegfietsen, stadsfietsen, tandems en electrische fietsen. De website heeft ook fietsonderdelen en -accessoires in de verkoop.

Re-Nuevo 

Re-Nuevo is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 19.25 uur. Re-Nuevo is een plek waar je allerlei items kunt kopen of verkopen.

Je kunt je aankopen online doen, maar verkopen kan alleen persoonlijk als je naar de vestiging in de wijk Sant Marti de Provençals gaat, omdat de artikelen door medewerkers nagekeken worden.

En heb je iets gevonden dat je niet meteen in één keer kunt betalen, dan is het bij deze aanbieder mogelijk om in 3, 6 of 12 maanden te betalen.

Locatie:  Carrer de la Selva de Mar 177

Verken je verblijfsopties bij ShBarcelona

Cash Converters

De werkwijze van deze winkel is gelijk aan die van Re-Nuevo. Je kunt je artikelen online of in de winkel kopen of persoonlijk verkopen.

En je vindt van alles bij de Cash Converters, van DVD’s, tot ventilators en van videospelletjes tot – afhankelijk van bij welke vestiging van Cash Converters je bent – fietsen.

koppel met fiets aan zee

Foto via Pixabay

Locatie: Er zijn meerdere Cash Converters te vinden in Barcelona. Wil je een fiets kopen in Spanje? Kijk dan op de website voor de locatie het dichtst bij jou en de juiste openingstijden.

Heb jij een eigen fiets (tweedehands) in Barcelona? Of maak je gebruik van de Bici?
Laat het ons weten!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter