blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Fietsen in Barcelona

dame op fiets voor fira barcelona
Geschreven door Maisa

Niets is beter dan een fiets, tenminste voor een echte Hollander. Barcelona doet hard haar best om een ideale fiets stad te worden, alhoewel het er nog lang niet is. Zo hier en daar kunnen er wat meer fietspaden worden aangelegd.

Maar steeds meer en meer wordt de stad fietsvriendelijker en dus een plezier voor iedereen die graag op de fiets stapt.

  • toeristische appartementen in barcelona

 

En er zijn natuurlijk meerdere manieren waarop je aan een fiets kan komen in Barcelona. Het ligt er ook aan of je als toerist hier voor korte termijn iets huurt, of het hele jaar in Barcelona woont en natuurlijk ook wat voor soort fiets je zoekt.

ShBarcelona informeert je graag over fietsen in Barcelona.

Hoe kun je gaan fietsen in Barcelona?

Bicing fietsen in Barcelona

Voor allen die in Barcelona wonen is Bicing een te gekke, praktische oplossing, als je geen zin hebt om de verantwoordelijkheid te dragen voor een eigen fiets.

Bicing kan je vergelijken met de roze fietsenplan die Amsterdam ooit eens in gedachte had voor haar stad. Dit fietsnetwerksysteem vormt deel van het openbaar vervoer.

Het kost €50,- per jaar als je de fiets frequent gebruikt, €35,- bij incidenteel gebruik. Je hebt 30 minuten de tijd om van één punt naar de andere te gaan en alleen bij de gewone fiets is de eerste dertig minuten gratis.

bicing fietsen in een rij bij ophaalpunt

Foto via Visualhunt

Indien je over die tijd gaat dan betaal 0,70 of 0,90 cent per 30 minuten tot aan 2 uur. Als je over de twee uur gaat dan betaal je een boete van €5,- per uur.

Kijk goed op de website voor het prijsverschil tussen een gewone en elektrische fiets, er zijn ook verschillen in het eerste half uur bij de abonnementen.

De op- en afhaalpunten van de Bicing zijn op vele verschillende punten in de stad te vinden en vaak dicht bij een metro station. Bicing is dus ideaal voor als je naar je werk moet of naar een afspraak in de stad. Wil je uren door de stad toeren dan en woon je niet in Barcelona dan kan je waarschijnlijk beter een fiets huren.

Boek jouw vakantieacommodatie in Barcelona

Fiets huren in Barcelona

In Barcelona en vooral in het centrum van Barcelona wemelt het van de fietsverhuur winkels, dus je hoeft niet ver op zoek om een huurplek te vinden. In de fietswinkels kan je gewone fietsen huren, maar ook elektrische fietsen.

rent a bike groene fietsen op een rij

Foto via Visualhunt

Een elektrische fiets kan nooit kwaad, aangezien er wanneer je het centrum van Barcelona verlaat best wel veel hellingen zijn. Zo kan je op een elektrische fiets beslissen wanneer je zelf de motor bent en wanneer je wat steun nodig hebt.

De fietsverhuurwinkels kunnen je ook altijd adviseren over de beste en mooiste routes. Maar heb je zin een avontuur, pak dan de fiets en ga waar de pedalen je brengen.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Fietstour door Barcelona

Maar ben jij meer een persoon die denkt; “Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”, nou dan kan je gewoon je aansluiten bij een fietstour en door Barcelona fietsen met een gids.

Zo kom je in een korte tijd in heel veel verschillende wijken, zie je vele bezienswaardigheden en krijg je heel wat informatie te horen over deze mooie bijzondere stad.

fietstour bij arc de triomf barcelona

Foto via Visualhunt

Appartement voor paar nachten reserveren?

Belangrijk bij het fietsen in een stad als Barcelona

Voordat je op je fietsavontuur gaat is het wel belangrijk om te weten dat de fietscultuur nog niet op hetzelfde niveau is zoals in Nederland. Het kan wat chaotischer zijn. Soms zijn er fietspaden en soms niet.

Wanneer er geen fietspaden zijn, mag je op het trottoir, indien deze 5 meter breed is er de voetgangers ruim (3 meter) de ruimte hebben om te wandelen.

Fiets jij graag in Barcelona? En heb je een fietstour door Barcelona gedaan?
Deel je tips of leukste routes door Barcelona!

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter