blog shbarcelona català   blog shbarcelona français   blog shbarcelona castellano   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Ontspanning

Fietsplezier in Barcelona

Geschreven door Maisa

Niets is beter dan een fiets, tenminste voor een echte hollander. Barcelona doet hard haar best om een ideale fiets stad te worden, alhoewel het er nog lang niet is. Zo hier en daar kunnen er wat meer fiestpaden worden aangelegd. Maar steeds meer en meer wordt de stad fiest vriendelijker en dus een plezier voor iedereen die graag op de fiets stapt. En er zijn meerdere manieren waarop je aan een fiets kan komen in Barcelona. Het ligt er natuurlijk ook aan of je een toerist bent of er woont en natuurlijk ook wat voor soort fiest je zoekt. ShBarcelona informeert je graag over fietsen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: Waterparken in Catalonië

Bicing

bicing

Foto via Visualhunt

Voor allen die in Barcelona wonen is Bicing een te gekke, praktische oplossing, als je geen zin hebt om de verantwoordelijkheid te dragen voor een eigen fiets. Bicing kan je vergelijken met de roze fietsenplan die Amsterdam ooit eens in gedachte had voor haar stad. Dit fietsnetwerksysteem vormt deel van het openbaar vervoer. Het kost €50,- per jaar als je de fiets frequent gebruikt, €35,- bij incidenteel gebruik. Je hebt 30 minuten de tijd om van één punt naar de andere te gaan en alleen bij de gewone fiets is de eerste dertig minuten gratis. Indien je over die tijd gaat dan betaal 0,70 of 0,90 cent per 30 minuten tot aan 2 uur. Als je over de twee uur gaat dan betaal je een boete van €5,- per uur. Kijk goed op de website voor het prijsverschil tussen een gewone en elektrische fiets, er zijn ook verschillen in het eerste half uur bij de abonnementen. De op en afhaalpunten van de Bicing zijn op vele verschillende punten in de stad te vinden en vaak dicht bij een metro station. Bicing is dus ideal voor als je naar je werk moet of naar een afspraak in de stad. Wil je uren door de stad toeren dan en woon je niet in Barcelona dan kan je waarschijnlijk beter een fiets huren.

Huurfiets

rent a bike

Foto via Visualhunt

In Barcelona en vooral in het centrum van Barcelona het van de fiestenverhuur winkels dus je hoeft niet ver opzoek om een huurplek te vinden. In de fietswinkels kan gewone fietsen huren maar ook elektrische fietsen. Een elektrische fiets kan nooit kwaad aangezien wanneer je het centrum van Barcelona verlaat er best wel veel helingen zijn. Zo kan je op een elektrische fiets beslissen wanneer je zelf de motor bent en wanneer je wat steun nodig hebt. De fietsverhuur winkels kunnen je ook altijd adviseren over de beste en mooiste routes. Maar heb je zin een avontuur pak dan de fiets en ga waar de pedalen je brengen.

Gerelateerd artikel: Top tien monumenten van Barcelona

Fietstoer

toer

Foto via Visualhunt

Maar ben jij meer een persoon die denkt;”waarom moeilijk doen als het makkelijk kan”, nou dan kan je gewoon je aansluiten bij een fietstoer en je laten begeleiden door een lokale gids. Zo kom je in een korte tijd in heel veel verschillende wijken, zie je velen bezienswaardigheden en krijg je heel wat informatie binnen over deze mooie bijzondere stad.

Belangrijk

Voor dat je op je fiets avontuur gaat is het wel belangrijk is wel om te weten dat de fiets cultuur nog niet op dezelfde niveau is zoals in Nederland. Het kan wat chaotischer zijn. Soms zijn er fietspaden en soms niet. Wanneer er geen fiets paden zijn dan kan op het trottoir indien deze 5 meter breed is er de voetgangers ruim (3 meter) de ruimte hebben om te wandelen.

Fiets jij graag in Barcelona? Heb je nog tips?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter