blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vestigen in Barcelona

5 Tips voor prettig verhuizen

Geschreven door Daniella

Elke keer dat we verhuizen staan we met de handen in het haar over wat er allemaal moet gebeuren. Verhuizen gaat nu eenmaal gepaard met veel stress en zorgen. Hoewel we vaak wel proberen om methodisch en gestructureerd te werken bij het inpakken, blijkt het hele verhuisproces vaak toch lastiger dan we van te voren in kunnen schatten. Vandaar dat ShBarcelona je vandaag in dit artikel 5 tips geeft voor een eenvoudige verhuizing die je leven niet te gecompliceerd maakt. Dus lees verder als je binnenkort gaat verhuizen!

Gerelateerd artikel: Je woning in Barcelona verzekeren

Tips voor een vlotte, eenvoudige verhuizing

Foto via Pixabay

Ga je verhuizen en voel je nu al de stress van alles wat er nog moet gebeuren? Vrees niet, want als je deze 5 tips volgt, kun je (wat meer) genieten van een rustige, productieve en eenvoudige verhuizing. De eerste – en belangrijkste – stap, is je organisatie. Net als bij alles in het leven, kun je een verhuizing niet zonder enige voorbereiding doen, want dat levert je veel meer werk op dan nodig is. Het eerste dat er moet gebeuren is een fatsoenlijke opruimronde van spullen die je niet gebruikt of niet langer nodig hebt. Op die manier is je verhuizing al letterlijk een stuk lichter, want je hoeft minder in te pakken, in te laden en weer uit te pakken. De volgende tip is praktisch inpakken. Als je meubels hebt met inhoud die niet te veel weegt, kun je ze in zijn geheel inpakken zonder de inhoud te verwijderen. Dit scheelt weer werk, want wanneer je bij je nieuwe huis aankomt, hoef je het enkel op de juiste plaats te zetten. Er is immers geen verhuisdoos met inhoud die weer uitgepakt hoeft te worden. Eenvoud is ook noodzaak bij verhuizen. Het is erg handig om dingen die zacht zijn en geen risico op beschadiging lopen, zoals kleding of ander soort textiel, in vuilniszakken te doen voor transport. Wanneer je een verhuis- of bestelwagen gaat laden, passen deze zakken namelijk gemakkelijker tussen openingen en zo kun je optimaal gebruik maken van de ruimte in de verhuiswagen. Je voorkomt hiermee dat je extra ritten moet maken.

Gerelateerd artikel: Je balkon inrichten

Foto via Pixabay

De volgende tip heeft te maken met planning. Als je naar een nieuw huis gaat, is het belangrijk dat je van te voren goed uitzoekt bij welke nutsbedrijven je een contract gaat afsluiten. Er zijn diverse platforms die een grote hulp kunnen zijn in deze situatie, zoals Compañías de Luz. Zij kunnen je bijvoorbeeld alles vertellen wat je moet weten over de prijs van elektriciteit. Ook kunnen de medewerkers van dit bedrijf je helpen bij de naamswijziging naar die van de nieuwe huurder. En ze kunnen je ook nog advies geven over de dekking van het mobiele netwerk in jouw buurt, of als er geen goede dekking is, adviseren over een vaste telefoonlijn. Iets ander belangrijks om je verhuizing te vereenvoudigen, is verandering. Als je gaat verhuizen, wil je je nieuwe woonomgeving aan jouw wensen aanpassen. Kijk daarom hoe je ervoor kunt zorgen dat er voor je verhuizing al geverfd is. Gooi zaken die niet nuttig blijken te zijn na de verhuizing direct weg en denk van te voren al na over waar je wat gaat neerzetten in huis. Zo zorgt jouw goede voorbereiding voor een soepele verhuizing en voel je je snel thuis.

*Foto door myguys.nova via Visualhunt

Welke verhuistips heb jij voor een prettige verhuizing?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter