blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Auto huren in Barcelona

sleutels huurauto in hand
Geschreven door Daniella

Vaak heb je voor je werk een auto nodig, maar wil of kun je de kosten die gepaard gaan met het bezit van een voertuig niet betalen. Verzekering, reparaties, vervanging van onderdelen… met het huren van een auto heb je met dit alles niets van doen. 

  • toeristische appartementen in barcelona

 

Daarom kiezen mensen voor autohuur of -lease, zodat ze toch kunnen genieten van het hebben van een auto, maar niet de lasten hebben die het bezit van een auto met zich meebrengt.

Vandaag praten we in ShBarcelona over autoverhuur in Barcelona, een manier om toch een auto te hebben en je zorgen te vergeten.

Zorgeloos een auto huren, voor elke huurperiode

Voordelen van autohuur in Barcelona

De voordelen van huren of leasen zijn veelvoudig en afhankelijk van de situatie van elke klant. Vaak zie je het leasen van auto’s bij medewerkers van bedrijven en bij freelancers.

Daarnaast heeft het huren of leasen van een vervoermiddel belastingvoordelen voor deze twee groepen, waardoor een groot deel van de huurkosten kan worden afgetrokken, wat het weer aantrekkelijker maakt.

stuur seat

Foto via Pixabay

Aan de andere kant beginnen particulieren ook de vele voordelen van deze nieuwe manier van het hebben van een auto in de vorm van leasen te waarderen.

Allereerst betekent het huren of leasen van een voertuig, dat de reparaties en het onderhoud van de auto voor de duur van de huurperiode inbegrepen zijn in de huur- of leaseprijs. Dat is een groot voordeel, want onderhoud en reparaties kunnen veel geld kosten, vooral bij luxe auto’s.

Paar maanden in Barcelona verblijven

Verzekeringen bij auto huren in Barcelona

Aan de andere kant hoeft de huurder niet alle verzekeringen en belastingen met betrekking tot het bezit van een auto te betalen. Dit verloopt allemaal via de verhuurmaatschappij.

Foto via Pixabay

Tot slot benadrukken we, dat huren je in staat stelt vaker van auto te veranderen, zodat je efficiëntere en moderne auto’s kunt rijden. Steeds meer mensen vinden dit bij huren of leasen prettiger, ten opzichte van het langdurig bezitten van een eigen auto.

Gerelateerd artikel: Apps die je helpen besparen

Waar auto huren?

Sixt

In Barcelona zijn verschillende autoverhuur- bedrijven, waaronder de volgenden: Sixt, is een autoverhuurbedrijf waarbij je auto’s in verschillende klassen kunt huren.

Het heeft meerdere vestigingen in de stad, waaronder die aan Rambla Catalunya 74.

grijze bmw cabrio

Foto via Pixabay

Lease Plan

Een andere optie is Lease Plan. Zij zijn gespecialiseerd in het verhuren van voertuigen in heel Spanje, maar ook in andere landen.

Op de website kun je van te voren berekenen hoeveel je kwijt bent voor autohuur en je kunt bekijken wat voor soort auto’s ze verhuren.

Het is altijd interessant om de uitgaven en kosten van het hebben van een eigen auto te vergelijken met de kosten van huur of lease (auto voor lange termijn huren), zeker omdat een parkeerplaats in jouw wijk in Barcelona niet altijd makkelijk te vinden is. Zo zie je overzichtelijk hoeveel het je kan schelen.

Appartement via ShBarcelona huren

Renting de Coches

Als laatste raden wij Renting de Coches aan. Het is een website waarop je het merk en model dat je wilt kiezen aangeeft en waarbij je vanuit je luie stoel een auto online kunt huren.

Op deze website kun je ook een auto kopen, als je dat uiteindelijk toch liever doet. Je vindt er tweedehands of nieuwe auto’s en je kunt er ook je auto weer verkopen.

Heb je een huur- of leaseauto? Wat zijn jouw ervaringen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter