blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Administratieve zaken

School- en kantoorartikelen kopen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Papier is voor de meesten mensen onmisbaar. Het brengt je terug naar je jeugd. Je ging naar school en tegen de tijd dat het  nieuwe schooljaar van start ging, zocht je naar de nieuwste agenda’s, schriften en kaftpapier. Voor ouders was dat tegen september vaak een extra kostenpost, want je wilde wel de leukste motieven en bijpassende etui en andere items uit dezelfde serie. Als de zomervakantie dan weer voorbij was en je ging naar school, liet je trots aan al je klasgenoten je nieuwe materiaal voor dat schooljaar zien. ShBarcelona laat je kennismaken met (online) winkels, waarin ze de mooiste ontwerpen voor allerlei school- en kantoorartikelen in Barcelona verkopen.

Gerelateerd artikel: Reisartikelen kopen in Barcelona

Imborrable

Foto notebook via Visualhunt

Zoals altijd is er een verschil tussen jongens en meisjes. Voor meisjes is roze de mooiste kleur ter wereld. Als schriften ook nog een Barbie op de voorkant hadden, was het plaatje helemaal compleet. Voor jongens is blauw een favoriete kleur en dan natuurlijk het liefst nog voorzien van actiefiguren. Maar tegenwoordig gaat het er toch iets anders aan toe. Vaak nemen kinderen hun tablet of laptop mee naar school en ze lijken minder geïnteresseerd in papieren agenda’s, kaften en schriften. Misschien als ze zien wat er online allemaal te krijgen is, dat ze van gedachten veranderen. Bij Imborrable kunnen vooral de volwassen voor allerlei kantoorartikelen terecht. Je krijgt ineens weer zin om weer wat meer op papier te doen, in plaats van alles digitaal te verwerken. En het assortiment in de online winkel is zo groot, het wordt nog moeilijk om een keuze te maken!

Pepa Paper

Foto door peonyandthistle via Visualhunt

In de wereld van schoolmateriaal was ook ruimte voor het verschil in sociale klasse. De chique kinderen hadden stevige tassen met verschillende compartimenten aan de binnenkant. Er zat een hele collectie mooie stiften en potloden in, met verschillende kleuren blauw en groen die je nog nooit had gezien. En hoewel hun hippe tas tot aan de nok toe vol zat, leek het toch zo’n handig draagbare rugzak te zijn. Het kostte amper moeite om de tas elke dag van school weer naar huis te sjouwen. Merken en ontwerpen zijn tegenwoordig nog steeds van belang. Wat je aan kantoormateriaal thuis of op je werk hebt, mag er wel gewoon goed uitzien. Voor iedereen die maar geen afscheid kan nemen van papier en nooit helemaal over wil gaan op digitale middelen, heeft Pepa Paper een keur aan artikelen. Je koopt er fleurige agenda’s, handige notitieboekjes of prachtig briefpapier om je geliefde een brief te schrijven. Online winkelen is mogelijk en vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis thuis bezorgd. Er zijn ook drie vestigingen in Barcelona, waar je eerst de producten met eigen ogen kunt zien. Wedden dat je met meer naar buiten komt dan je nodig hebt?

Locaties: Carrer de Balmes 50, Avinguda Diagonal 547 en Carrer de París 167

Gerelateerd artikel: Flexwerkplekken in Barcelona

Loring Art

Foto door yourbestdigs via Visualhunt

Dankzij deze design shop in Barcelona zal het moeilijker worden om definitief gedag te zeggen tegen agenda’s of notitieboekjes. Ze zullen nooit helemaal vervangen worden door telefoons of efficiënte computers. Het decoratieve element is namelijk ook belangrijk. Je wilt iets moois op je bureau hebben liggen, want het gaat natuurlijk lang niet altijd erom, dat je het ook gebruikt waar het voor is bedoeld. Soms is het gewoon een fantastisch styling object. De tijden en de wensen van klanten veranderen, maar het ontwerp en originaliteit zullen altijd in de mode zijn. En precies dit vind je bij  Loring Art. Het is een design winkel met onder andere kantoorartikelen. Je kunt online winkelen, of een bezoek aan de fysieke winkel brengen en je laten verleiden door alle mooie en handige artikelen.

Locatie: Carrer de Floridablanca 65-67

Haal jij nog regelmatig papier in huis? Of werk je enkel nog digitaal?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter