blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Fietstours door Barcelona

Er zijn duizenden manieren om Barcelona te verkennen. Je kunt gaan lopen, rennen, een Segway huren, de bus of metro pakken, per motor of auto door de stad, of een helikopter, kabelbaan of boot pakken. Maar natuurlijk kun je ook een fiets huren. Barcelona heeft diverse routes die je tijdens je bezoek aan de stad kunt volgen. De een is wat bekender dan de ander, maar ze zijn altijd interessant. Als je naar Barcelona komt en de stad wat beter wilt leren kennen, dan is een fietstour een prima alternatief om de mooie plekken in de stad te ontdekken. ShBarcelona laat je met een aantal mogelijkheden kennis maken, van een route die geheel gewijd is aan Gaudí, tot minder bekende, maar ook onvergetelijke routes.

Gerelateerd artikel: Regen in Barcelona; wat nu?

Bike Tours

Foto door aaronpoach via Visualhunt

Oorspronkelijk ontstaan in samenwerking met de Gemeente Barcelona, ging het in eerste instantie vooral om de bewustwording van het gezonder en efficiënter door de stad manoevreren. Bike Tours bestaat dan ook al sinds 1995 en was een van de eersten die bijdroeg aan deze campagne van bewustwording. Daarna is men pas fietsen gaan verhuren aan toeristen en lokale bewoners, die zich graag op twee wielen door de stad verplaatsten. Nog iets later is men tours gaan organiseren. Bike Tours heeft goed getrainde, meertalige gidsen, die hun gasten van alle interessante informatie tijdens de route kunnen voorzien. Zo heb je uiteindelijk het meeste plezier van je fietstour. Bike Tours bereik je het makkelijkst met de gele metrolijn (L4, halte Barceloneta of Jaume I)

Locatie: Carrer de l’Esparteria 3

Barcelona Biking

Foto door miphages via Visualhunt

Er zijn momenteel veel initiatieven door bedrijven die hun vervoersmiddel combineren met gastronomie en extra sportieve elementen. Barcelona Biking is zo’n bedrijf en zij organiseren verschillende soorten activiteiten voor bedrijven, maar ze zijn gespecialiseerd in fietstochten. Ze blijven niet alleen in het centrum van de stad, waar je de meest bekende plaatsen zult bezoeken, maar ook kun je een tour door de bergen van Collserola (of nog een stukje verder) reserveren. Eigenlijk passen ze hun route aan, aan de specifieke wensen en fitheid van de klant. De fietsen zijn van goede kwaliteit en voldoen aan de veiligheidseisen die gelden. En ook bij Barcelona Biking is het personeel goed getraind en spreken ze diverse talen. De metro die het dichtst bij komt, is de gele lijn (L4, halte Jaume I) en de groene lijn (L3, halte Liceu).

Locatie: Baixada de Sant Miquel 6

Gerelateerd artikel: Tweedehands fiets kopen in Barcelona

Steel Donkey Bike Tours

Foto door Miquel Lleixà Mora

Om zich te onderscheiden van de overige fietstours, heeft Steel Donkey Bike Tours zich vooral gericht op minder bekende plekken of juist meer gastronomische aspecten van de stad. Je ziet zo veel meer van de lokale gewoonten en routes. Neem bijvoorbeeld een frisse horchata (een melkachtige drank van aardamandelen) aan de Rambla de Poblenou of Plaça del Sol de Gràcia en probeer vooral de heerlijke patatas bravas (aardappelgerecht met pittige saus) bij Bar El Tomás in Sarrià. Ook een bezoek aan het Hospital de Sant Pau hoort bij de locaties die Steel Donkey Bike Tours aanbiedt. Wanneer je op zoek bent naar de speciale en unieke plekjes in Barcelona, kies dan voor Steel Donkey Bike Tours. Ook deze specialist in fietstours bereik je met de metro: gele lijn (L4, halte Jaume I) of groene lijn (L3, halte Liceu).

Locatie: Carrer de Cervantes 5

Heb jij wel eens een fietstour door Barcelona gemaakt? Wat is je favoriete route?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter