blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

Fideuà eten in Barcelona

Geschreven door Daniella

Fideuà is een variatie op paella, waarbij de rijst vervangen wordt door noodles. Dit is een typisch Catalaans gerecht en daarom is het des te vreemder dat er maar weinig restaurants in de Catalaanse hoofdstad zijn die een aanbevelenswaardige fideuà serveren. En hoewel er genoeg restaurants zijn die een aardige fideuà op de menukaart hebben staan, zijn er maar weinig die ècht van goede kwaliteit zijn. Daarom laat ShBarcelona je weten bij welke restaurants je wel een heerlijke fideuà kunt eten.

Gerelateerd artikel: Maak een lekkere pan tumaca

El Merendero de la Mari

Photo credit: jlastras via VisualHunt / CC BY-NC-SA

Foto via VisualHunt

El Merendero de la Mari heeft de reputatie één van de beste restaurants in de stad te zijn. Het is gespecialiseerd in rijst- en pastagerechten en hun paella en fidueà is absoluut heerlijk. De prijs lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar dan ben je wel verzekerd van de beste locatie en de beste culinaire kennis van de chef. Dit restaurant is er zeker eentje die je zou moeten proberen, ook al is het er dus een beetje duurder dan bij andere restaurants waar je fideuà kunt eten.

Locatie: Plaça de Pau Vila 1

Barceloneta

Barceloneta ligt in Port Vell en hier serveren ze fideuà van net zo’n goede kwaliteit. Het restaurant heeft zonder twijfel één van de beste uitzichten in Barcelona. En op het menu staan diverse pasta- en rijstgerechten en ook verse vis. Hoewel het er wel prijzig is – net als bij El Merendero de la Mari – is het wel elke stuiver waard.

Locatie: 

Gerelateerd artikel: De beste aardappeltortilla in Barcelona

Canet Sarrià

Photo by: calafellvalo via Visualhunt.com / CC BY-NC-ND

Foto via Visualhunt

Canet Sarrià ligt in de wijk Sarrià en het is wederom een goede plek om fideuà te gaan proeven. Het restaurant staat erom bekend dat ze toveren met de basisingrediënten en vooral de pasta schijnt de beste van Barcelona te zijn. Het restaurant ligt iets verder van het bruisende stadscentrum en daarom is het zeer geschikt voor een iets rustiger en romantisch diner.

Locatie: 

*Hoofdfoto door Pablo Monteagudo via Visualhunt

Wat vind jij van fideuà?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter