blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Spaanse en Catalaanse keuken

Restaurants in de Collserola bergen

Geschreven door Daniella

De groene long van Barcelona wordt gevormd door het Collserola gebergte. Je vindt er een labyrint aan interessante routes met onbekende paden en prachtige uitkijkpunten. In het natuurpark van de Sierra de Collserola zijn diverse bars en restaurants met typisch Catalaanse keuken te vinden, die uitkomst bieden als je een rustig dagje in de buurt van de Catalaanse hoofdstad door wilt brengen. Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je meer vertellen over een aantal restaurants die in de Bergen liggen. Ga hier zeker naar toe als je de Catalaanse keuken wilt proberen!

Gerelateerd artikel: De geheime routes door Collserola en het Can Borell reservoir

Geniet van een restaurant in de Collserola bergen

Foto door Toni Martín via Visualhunt

Het eerste restaurant dat we willen aankaarten is Santa Creu d’Olorda, dat ligt aan de BV1468, bij kilometerpaal 6. Het is een eenvoudig restaurant aan een binnenplein met een speeltuin en diverse picknickplaatsen. Het heeft twee restaurants: het ene is in de wintermaanden open en het andere in de zomermaanden. Het restaurant dat in de winter open is, heeft een overdekte terras als eetgedeelte. Het restaurant waar je in de zomer terecht kunt, heeft alleen buitentafels, maar wel in de schaduw van de bomen, zoals bij een picknickplaats. Het eten dat ze hier serveren is eenvoudig, maar heerlijk. Daarnaast heeft het een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Probeer hier het vlees van de grill, zoals lamsvlees, worst, kip, bloedworst of chorizo. Je kunt kiezen uit een garnituur van bonen, aardappelen, salade of champignons. De patatas bravas en aardappeltjes met aioli zijn erg populair, net als de tortilla’s, die ook een specialiteit van het restaurant zijn. De service is vlotjes en de obers zijn erg vriendelijk. In het weekend kan het hier erg druk zijn en je krijgt dan een nummer tot er een tafel vrij is. Reserveren is helaas niet mogelijk, dus je moet echt op je nummer wachten. De omgeving waarin het restaurant ligt is geweldig. Het ligt iets hoger, waardoor het restaurant een helder uitzicht heeft en er altijd een lekker briesje waait. Vooral gedurende de week is het er rustig. Santa Creu d’Olorda is vanwege de ligging vooral bekend bij wandelaars en fietsers.

Gerelateerd artikel: Restaurants aan zee in Barcelona

Foto door Eduard Maluquer via Visualhunt

Een ander optie voor een restaurant in de Collserola is Masía Can Sardà, dat ligt aan de weg van Barcelona naar Horta in de gemeente Cerdanyola del Vallès. Ook hier kun je typisch Catalaans seizoensmaaltijden krijgen en we kunnen de volgende gerechten aanbevelen: cargols a la llauna (slakken), carne a la brasa (vlees van de grill), calçots (uienspruiten), carn d’olla (soort gepocheerd vlees, meestal in een soep geserveerd), esqueixada  (salade van tomaat, ui, olijfolie en azijn met stukjes vis) en Catalaans salade. Het restaurant heeft verschillende eetzalen en een terras, waar in het midden een vuurtje gestookt wordt. De service is vlot en het eten is van goede kwaliteit, hoewel de prijzen de laatste jaren wel omhoog zijn gegaan. Ook deze locatie wordt in het weekend druk bezocht, maar hier kun je van te voren wel een tafel reserveren. Tot slot staan we nog stil bij restaurant Casa Juaco, dat bekend staat om gerechten van de barbecue, maar ook om de Catalaanse keuken. Bijzonder hier zijn de desayunos de forquilla (een stevig, Spaans ontbijt, met eieren, spek, worst, maar bijvoorbeeld ook bonen). Veel fietsers, maar ook mensen die het ontbijt als de belangrijkste maaltijd van de dag zien, weten dit restaurant goed te vinden. Voor een bescheiden bedrag kun je uit verschillende gerechten kiezen, met daarnaast pan con tomate (geroosterd brood met tomaat), een drankje en koffie.

Ken je deze restaurants al? Wat vond je er van?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter