blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
De beste restaurants

De beste aardappeltortilla in Barcelona

Geschreven door Daniella

“Het zijn de kleine dingen die het doen”, zo klinkt een bekend liedje van vroeger… Maar voor de Spaanse keuken geldt dit zeker. Als je aan Spanjaarden vraagt wat hun favoriete gerechten zijn, dan staat de aardappeltortilla (tortilla de patatas) zeker op dit lijstje. Ze weten hun weg wel met een paar eieren, aardappel, olijfolie en wat zout. En als je hen vraagt wat nou de beste tortilla maakt, dan zullen ze altijd zeggen: “Moeders keuken!”. Hieronder geeft ShBarcelona een overzicht van locaties met de beste aardappeltortilla’s, maar dan niet in moeders keuken.

Gerelateerd artikel: Maak een lekkere “pan tumaca”

Flash Flash

Foto via Visualhunt

Dit is waarschijnlijk het meest bekende restaurant van Barcelona waar je tortilla krijgt. Flash Flash bestaat al sinds de jaren ’70 in de wijk Gràcia en het restaurant is heel modern en creatief ingericht. Het decor is nog steeds hetzelfde met zwart en wit, een relaxt, maar toch artistiek interieur. Flash Flash heeft meer dan 50 soorten tortillas met een flink aantal soorten aardappeltortilla. Je kunt er kiezen uit o.a. de klassieke tortilla, die met ui of met Spaanse ham. En omdat het dé plek in Barcelona is waarvan men zegt dat hier de echte tortilla te krijgen is, mag je deze plek zeker niet missen.

Locatie: Carrer La Granada del Penedès 25

Taktika Berri

Foto via Visualhunt

De bar die de meest authentieke Baskische bar van Barcelona genoemd wordt is Taktika Berri. Geheel volgens traditie kun je er uit allerlei pintxos kiezen. Deze bar ligt in Eixample Esquerra en het is er altijd druk. Maar dat is een goed teken als je nog zeker wilde weten of dit wel een goede bar is. Maar het betekent ook dat je op tijd moet zijn als je de drukte voor wilt zijn. Eén van de meest geliefde pintxos is de aardappeltortilla, maar eigenlijk is alles op de menukaart een goede weergave van de Baskische keuken. Taktika Berri biedt de authentieke keuken in een warme en vriendelijke sfeer.

Locatie: Carrer de València 169

El Xampanyet

Foto via Visualhunt

El Xampanyet is een traditionele Catalaanse champagne bar. De bar ligt in de buurt van het Picassomuseum en het is een geweldige plek om een hapje en een drankje te doen na een dagje sightseeing. Het is er druk, levendig en het bruist er van karakter, dus deze bar moet je zeker toevoegen aan je lijstje voor Barcelona. Catalaanse champagne – ook wel cava genoemd – is per glas redelijk goedkoop te krijgen. (meestal rond één euro) Verder kun je er tapas bij nemen en natuurlijk de aardappeltortilla. Bij El Xampanyet beleef je een unieke Catalaanse ervaring!

Locatie: Carrer de Montcada 22

Gerelateerd artikel: De beste Catalaanse gerechten

La Esquinica

Foto via Visualhunt

Deze kleine bar vind je een stukje uit het centrum in de buurt van metrohalte Virrei Amat (lijn 5). Je weet zeker dat je La Esquinica gevonden hebt als je door de straat loopt en ineens een hoop mensen op de stoep ziet die ergens binnen proberen te geraken. En hoewel het klopt dat er altijd een wachtrij is, valt de wachttijd zelf aardig mee. Het personeel is hier ook altijd vriendelijk en hartelijk. Deze bar is ook weer favoriet vanwege de tapas en het is de plek waar mensen altijd weer bij terug komen. (oftewel: een bar de toda la vida) Alles op de kaart is heerlijk, maar de aardappeltortilla steekt er met kop en schouders bovenuit. Voor een onvergetelijke ervaring met tortilla en tapas is dit zeker een plek om het centrum even voor te verlaten.

Locatie: Passeig de Fabra i Puig 296

*Hoofdfoto door Niklas via Visualhunt

Waar eet jij jouw favoriete tortilla? Nog tips?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter