blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Lekker shoppen in Barcelona

dame in fleurige top loopt door winkelstraat
Geschreven door Maisa

Zoals iedere stad is Barcelona ook een goede stad om te shoppen. Ben je op zoek naar iets sjieks, of toch klassiek en of meer mainstream, er is voor ieder wat wils.In Barcelona zijn er verschillende winkel centra waar alles op één plek te vinden. Sommige winkelcentra lijken ook erg veel op elkaar aangezien dezelfde winkels in deze centra te vinden zijn.

Tegelijkertijd heb je ook de waarhuizen winkelstraten en winkel boulevards die allemaal qua stijl kunnen verschillen. ShBarcelona noemt een aantal plekken op waar jij lekker kan shoppen.

Gerelateerd artikel: Outlet shopping in en rond Barcelona

Waar kun je heerlijk shoppen in Barcelona

Portal de l’Angel

winkelend publiek aan de Portal de angel

Foto via Pixabay

Portal de l’Angel zou je kunnen vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam.  Het is de winkelstraat waar bijna iedereen, die in Barcelona shopt of wel eens shopt.

Het zit vol met de bekende winkels zoals Zara, Pimkie, Pull and bear, Women’s secret, United Colors of Benetton, Mango en de H&M.

Het prachtige van Portal d’Angel is dat je in de zijstraaten kleine winkeltjes kan vinden met hun eigen creaties. Portal d’Angel is een mooie straat in het district Ciutat Vella, dus wanneer je uitgewinkeld bent kan je gelijk naar bij Plaça Catalunya of naar de prachtige Kathedraal.

Rambla de Catalunya

Rambla de Catalunya heeft zo zijn eigen flair en elegantie, waar ieder zich tegelijkertijd op zijn gemak voelt. Het ligt voor een klein stukje in Ciutat Vella, maar grotendeels in het district Eixample.

Er zijn velen designerwinkels te vinden van kleding tot meubels en dure hotels en chique restaurants.

Tegelijkertijd kan je op de Rambla de Catalunya en zijn zijstraaten artikelen vinden voor een alledaagse prijs, zoals brillen, lingerie en elektronische spullen. Dus ben je na Portal d’Angel nog niet uitgewinkeld, dan kan je vanaf Plaça Catalunya gelijk door naar de Rambla Catalunya.

Passeig de Gracia

Passeig de Gracia ligt parallel aan de Rambla de Catalunya in de wijk La Dreta de l’Eixample. Passeig Gracia is een van hoofdstraten van Barcelona. Het staat alleen al bekend om Casa Batlló en Casa Milà van Antoni Gaudi.

Passeig de Gracia is een chique straat waar je de boutiques kan vinden van nationale en internationale modehuizen, Chanel, Yves-Saint-Laurent, Max Mara, Escada, Armand Bassi, Camper en Loewe. Tegelijkertijd zijn er ook winkels te vinden voor degenen die nog een beetje op de centjes moeten letten, zoals onder andere: Mango, Benetton, Zara, Mango en Globe.

Gerelateerd artikel: De beste locaties voor de uitverkoop in Barcelona

Las Arenas

las arenas winkelcentrum in barcelona

Foto via Pixabay

Las Arenas winkelcentrum vindt je op Plaça Espanya in buurt van de Fira Montjuïc exhibition. In deze arena werden vroeger stierengevechten gehouden, maar in 2011 is het omgetoverd tot een super winkelcentrum met meer dan 100.000 m² aan winkels, cafés, restaurants, bioscoop en een ondergrondse parkeergarage.

Op het dakterras kan je van het uitzicht alle kanten op genieten, maar in de richting van Sants-Montjuic kijk je prachtig richting het kasteel van Montjuic. Voor de sportievelingen onder ons is het ook helemaal geweldig, want er is ook een renbaan aangelegd.

Maar wees gerust, je mag ook rustig op een terrasje gaan zitten en van het adembenemende uitzicht genieten. Maar dit is niet alles, er is ook een koepel theater concert en evenementenruimte met de naam Cúpula de las Arenas.

Pedrables Centre

Pedrables Centre is een winkelcentrum met zijn eigen uniekheid. In dit stedelijke winkelcentrum worden er regelmatig culturele activiteiten georganiseerd, zoals kunstexposities, modeshows en activiteiten voor kinderen.

In de winter is het helemaal prachtig, want dan heeft het midden op het centrale plein een ijsbaan. Behalve al deze activiteiten zijn er natuurlijk ook winkels van grote merken uit Barcelona. En last but not least: je kan ook het gastronomisch aanbod proberen en van een fijn appartement in Pedralbes genieten.

Waar ben jij gaan shoppen? En wat heb je gevonden?

Over de auteur

Maisa

Regisseur van de dans theater groep Beneath the Skin en mede oprichter van Literate Laundrettes. Actrice, dichteres en danser.

Laat een reactie achter