blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

De beste locaties voor de uitverkoop in Barcelona

etalage met sale
Geschreven door Daniella

De uitverkoop is een periode waarin veel mensen hun garderobe uitbreiden of helemaal vernieuwen. Soms wacht je net op de start van de sale om dat ene dure item een stuk goedkoper te kunnen kopen.

  • seizoenshuur barcelona

 

Er zijn zelfs mensen die niet eens buiten de uitverkoop kleding kopen. Gelukkig zijn er ook merken die gedurende het jaar een deel van hun collectie goedkoper aanbieden. Vandaag vertelt ShBarcelona waar je de beste adressen voor de uitverkoop kunt vinden. Ben je er klaar voor?

Gerelateerd artikel: Goedkope bruidsjurken in Barcelona

Waar ga je naartoe voor rebajas?

Net als in andere grote steden kun je in Barcelona heerlijk shoppen, zeker als het sale is. In Spanje zijn er op dit moment twee perioden van uitverkoop: een in januari (de winteruitverkoop) en een in de zomer (start op 1 juli).

Op deze manier kan iedereen – ook mensen met een kleinere beurs – in zowel zomer als winter voor nieuwe kleding op pad gaan. Let wel op: de zondagopening van winkels in Barcelona kan afwijken!

Uitverkoop bij warenhuizen

Warenhuizen hebben heel vaak leuke aanbiedingen in de sale. In Spanje staat El Corte Inglés bekend als een winkelketen die veel merken in huis heeft en tot nu toe valt ze nog onder oude wetgeving, die grote kortingen mogelijk maakt.

pand el corte ingles barcelona

Foto via Pixabay

Kortingen kunnen echt gigantisch zijn en wel oplopen tot 75%. Maar vaak is 50% van de originele prijs al een koopje. Het afgeprijsde artikel is van uitstekende kwaliteit en vaak van de huidige collectie.

El Corte Inglés is dan ook de perfecte plek om te beginnen met shoppen in Barcelona. Hier komen ook niet alleen de mensen die niet veel geld te besteden hebben, maar ook de welgestelde klasse gaat hier op jacht naar koopjes.

Huur je appartement via ShBarcelona

Artikelen van hun favoriete merken zijn nu namelijk ook in de aanbieding. El Corte Ingles heeft diverse vestigingen in Barcelona, onder andere in Ciutat Vella en Les Corts.

Gerelateerd artikel: Chique jurk kopen in Barcelona

Sale bij de ketens

Andere bekende, grote merken die met de uitverkoop in januari en juli meedoen, zijn: Zara, Bershka, Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Mango en H&M.

Aan het begin van de sale zijn er nog veel maten beschikbaar en kunnen artikelen sterker afgeprijsd zijn. (Er wordt vaak gezegd dat Zara Spanje goedkoper is…)

etalagepoppen op een rij

Foto via Visualhunt

Daarna blijft over wat niet meteen verkocht is en dit kan wel van iets mindere kwaliteit zijn. Wat in het begin van de uitverkoop nog met 75% korting verkocht werd, kan later in de sale met 50% korting weggaan. Je kunt er dus maar het beste op tijd bij zijn.

Ook bedrijven zoals onder andere Guess, Lacoste, Calvin Klein, Diesel, Naf Naf en Tommy Hilfiger hebben leuke aanbiedingen gedurende de uitverkoopperiode.

Per maand huren via ShBarcelona

Grijp dus je kans tijdens je shopping in Barcelona als je van deze merken, of merken als Chanel, Valentino, Karl Lagerfeld, Dolce & Gabanna of Armani, een luxe kledingstuk of accessoire wilt kopen. Zij sluiten zich allemaal aan bij de sale.

Elk merk kiest zijn eigen strategie gedurende de uitverkoop. Soms zijn het artikelen van vorige seizoenen, soms is de korting minder dan je had gehoopt, maar altijd is het een goede deal als je naar een origineel item op zoek bent.

Bij welke winkels jaag jij graag op koopjes?
Waar hebben ze de beste deals?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter