blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Ontdek de vernieuwde Bicing

Geschreven door Daniella

Er wordt steeds vaker de fiets gepakt in Barcelona. Enkele jaren geleden heeft de gemeente van de stad daarom besloten om fietsen te gaan verhuren, zodat deze door de hele stad gebruikt konden worden. Tot dusverre was de fietsleenservice een groot succes en deze werd al door duizenden mensen gebruikt, door zowel toeristen als de lokale bevolking. De laatste tijd hebben er met betrekking tot Bicing – dat is de naam van deze gemeentelijke transportdienst – wat veranderingen plaatsgevonden. ShBarcelona brengt je via dit artikel dan ook graag op de hoogte van deze veranderingen en de nieuwe opties die aangeboden worden door het populaire Bicing!

Gerelateerd artikel: Tweedehands fiets kopen in Barcelona

Wat is er nieuw bij Bicing?

Foto door Lisbon Cycle Chic via Visualhunt

Zoals we al zeiden, is Bicing een stadsvervoersdienst, die zich beperkt tot het grootstedelijk gebied van Barcelona. ​​Het biedt fietsen aan om door de stad te reizen. In de basis is er niks veranderd, maar er zijn bepaalde verbeteringen met betrekking tot de service doorgevoerd, die zeer interessant zijn voor de gebruiker. In een notendop: Bicing bestaat uit een reeks fietsstations in Barcelona, ​​waar fietsen kunnen worden gehuurd. Je kunt met deze fietsen door de stad reizen, door middel van de aanschaf van een kaart die via de website moet worden aangevraagd. Er zijn verschillende tarieven, afhankelijk van je behoeften. Fietsen moeten na je fietsrit weer worden geparkeerd bij de geautoriseerde stations. Standaard mag je een half uur binnen het abonnement fietsen. Ga je erover heen? Dan betaal je iets meer, naar gelang de extra tijd dat je de fiets leent. Als de fiets na 24 uur niet wordt teruggebracht, is er een fikse boete. De algemene werking van het fietsleensysteem is nog steeds hetzelfde, maar er zijn wel een aantal ontwikkelingen met betrekking tot het gebruik van Bicing, die we hieronder zullen beschrijven. Ten eerste verhoogt de service het aantal uren dat je gebruik kunt maken van de fietsen. Je kunt ze nu 24 uur per dag, 365 dagen per jaar gebruiken. Er zijn dus geen beperkingen meer en er is een 24/7-service via telefoonnummer: 937078900.

Gerelateerd artikel: Autohuur in Barcelona

Foto door Nacho Sanchez Beas via Visualhunt

Ander nieuws is dat de rijwielvloot op dit moment een deel elektrische fietsen betreft, die onderhouden wordt door de 6000 fietsmonteurs ​​in de Catalaanse hoofdstad. Maar de voorraad fietsen wordt nog eens uitgebreid met 1000 elektrische fietsen. Waarschijnlijk zal het aantal elektrische fietsen alleen nog maar toenemen, afhankelijk van de vraag van gebruikers. Het aantal fietsstations is ook toegenomen en je kunt er kiezen tussen zowel een gewone als een elektrische fiets. Er zijn momenteel 425 stations, maar er zitten er nog veel meer in de planning. Je kunt de beschikbare stations hier zien. De service-app is ook verbeterd. Je kunt via de app een fiets reserveren, extra tijd aanvragen of de status van de fietsen die je reeds hebt geretourneerd controleren. Tegelijkertijd wordt de toegang tot de fietsservice uitgebreid. Je kunt de fietsen lenen via een contactloze smartcard, de app of je smartphone met NFC-technologie. Voor wat betreft de tarieven wordt er nu onderscheid gemaakt tussen de frequente en incidentele fietshuur. Als laatste is het nog interessant om te weten, dat de voertuigen van de Bicing-onderhoudsservice, die de verspreiding door de stad en het onderhoud regelt, allemaal elektrisch gaan zijn.

Foto door uriolat via Visualhunt

Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken: de stations zullen worden veranderd voor de nieuwe fietsen en het aangepaste verhuursysteem (ophalen en inleveren via de app op je mobiele telefoon of NFC). Daarom kunnen fietsen van de oude stations tijdens de overgangsperiode ook alleen bij de oude stations worden ingeleverd en andersom kunnen fietsen van reeds aangepaste stations alleen bij aangepaste stations worden ingeleverd. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp. Daarna zal gedurende een bepaalde periode het gebruikersgedeelte van de website worden uitgeschakeld en kunnen de noodzakelijke consultaties of acties die normaal via deze website worden uitgevoerd, dan alleen worden uitgevoerd via de klantenservice. Als je naar een kantoor wilt om alle twijfels of zorgen over de verandering van de fietsstations weg te nemen, kun je aan de Carrer Calabria 66 terecht. Hier is een nieuwe Customer Service geopend. Het oude, gelegen aan Plaza Pi i Sunyer, blijft open totdat alle veranderingen zijn doorgevoerd en het hele nieuwe systeem functioneert.

*Hoofdfoto door erwin brevis via Visualhunt

Gebruik je het Bicing-systeem om rond Barcelona te bewegen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter