blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Barcelona en bruidsjurken

Geschreven door Daniella

Trouwen is een belangrijke gebeurtenis in ieders leven. Als je gaat trouwen wil je dat het een goed georganiseerd, maar vooral romantisch moment is. De organisatie van een bruiloft vergt echter veel voorbereidingen en je moet aan duizenden details denken, van de taart tot de rest van de catering en van de locatie van het feest tot de locatie van de huwelijksvoltrekking… en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleding van de bruidegom, de bruidsmeisjes en niet te vergeten die van de bruid: de trouwjurk. Vandaag willen we je in dit artikel van ShBarcelona dan ook graag bijpraten over waar je de beste trouwjurken in de Catalaanse hoofdstad kunt vinden. Het kan je helpen bij je voorbereiding op een van de belangrijkste dagen van je leven.

Gerelateerd artikel: Vier je vrijgezellenfeest in Barcelona

Bruid in stralend wit? Of toch liever een kleurtje?

Foto via Pixabay

Het kiezen van de trouwjurk is een van de voor de hand liggende zaken die voor de bruiloft moet gebeuren en het kan je best een tijdje bezig houden. Er zijn miljoenen modellen om uit te kiezen en als je er eentje hebt gevonden, is het ook nog zaak om deze aan te passen aan de vorm van jouw lichaam.  Niet elke vrouw heeft immers hetzelfde figuur. Je kunt ook voor een originele jurk kiezen, die speciaal voor jou ontworpen wordt. De ontwerper vertaalt jouw eisen naar iets absoluut unieks en past zich specifiek aan aan jouw figuur. Met het juiste ontwerp komen je sterke fysieke kanten beter uit en kun je wat je minder mooi aan jezelf vindt verhullen. Natuurlijk wil je het liefst je eigen ontwerp dragen, maar dat vraagt ​​veel tijd en – zoals je mag verwachten – heeft het ook een ander prijskaartje. Steeds vaker zie je modetrends met betrekking tot kleur of model ook terug in bruidsjurken. Hoewel het vaak nog steeds gebruikelijk is om een ​​lange, witte jurk te kiezen, geven veel dames de voorkeur aan opvallende kleuren, zoals rood, geel of blauw, met een korte of halflange rok of een stijlvol broekpak. Het belangrijkste is dat je je goed voelt bij wat je op je trouwdag draagt, zodat je met volle teugen kunt genieten van het moment.

Gerelateerd artikel: De beste kuuroorden en wellness-centra in Barcelona

Foto via Pixabay

Er zijn in Barcelona veel winkels waar je trouwjurken kunt vinden. Je kunt ook voor goedkope oplossingen via het internet gaan, zoals bij winkels als Asos. Hier vind je zeer flatterende bruidskleding tegen aantrekkelijke prijzen, maar je loopt dan wel het risico dat het niet past. Terugsturen als je een andere maat nodig hebt is echter geen probleem, zolang je maar genoeg tijd hebt. Maar voor minder dan 100 euro kun je als bruid al klaar zijn in deze online winkel! Als je meer traditioneel bent en de voorkeur geeft aan een meer klassieke jurk of maatwerk wenst, kun je je wenden tot Eugenia Santiago, een bruidsboetiek aan de Rambla Cataluña 85. Een goed alternatief is Wedding Land, een winkel gespecialiseerd in trouwjurken. Ook hier kun je gebruik maken van een online winkel. Je vindt de boetiek aan de Gran Vía de les Corts Catalanes 579. Ten slotte hebben we nog een laatste boetiek voor trouwjurken: L’Avetis. Dit is een atelier waar de jurk van je dromen ontworpen zal worden, zodat er aan je trouwjurk niks – maar dan ook helemaal niks – ontbreekt. Als je op zoek bent naar een jurk die helemaal uniek is en perfect is voor jouw figuur, twijfel dan niet langer en denk aan L’Avetis. Je vindt het atelier aan de Carrer de Santa Ágata 28.

Welke winkel voor trouwjurken in Barcelona kun jij aanbevelen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter