blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Wetenswaardigheden

Notarissen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Zo nu en dan vinden er belangrijke gebeurtenissen in ons leven plaats, waarbij we iemand nodig hebben die kan adviseren en juridisch kan ondersteunen, of bepaalde juridische aangelegenheden wettelijk gezien ook mag uitvoeren. Gebeurtenissen als een echtscheiding, huwelijk, erfenis of testament, moeten verplicht door een notaris geformaliseerd worden. Notarissen opereren volgens de wet en hun aanwezigheid is essentieel bij juridisch processen, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van een woning. Als je nog een notaris zoekt, vertellen wij je in dit artikel van ShBarcelona graag wat meer over enkele notarissen in Barcelona.

Gerelateerd artikel: De huur van een appartement opzeggen

Notarissen en hun functie

Foto via Pixabay

Een notaris is iemand die volledig onpartijdig advies geeft en je de beste manier voorlegt om je doelstellingen met succes te bereiken. Dit alles gebeurt binnen het kader van de burgerlijke, administratieve en fiscale wet- en regelgeving en het handelsrecht. Het is belangrijk om naar de notaris van jouw keuze te mogen gaan bij de start van onderhandelingen. Onderteken geen enkele vorm van privéovereenkomsten voorafgaand aan de openbare akte en zonder eerst je notaris te hebben geraadpleegd. Het is belangrijk dat je je twijfels en zorgen over elk onderdeel van de akte kunt bespreken, zoals bij onderwerpen als belastingen, officiële registers, een erfenis of elke andere juridische procedure die wordt uitgevoerd. Als je op dat moment nog besluit af te haken, zou de notaris dat overleg niet in rekening mogen brengen. De notaris is verplicht om alle partijen juridisch te adviseren, te interpreteren, te wijzigen en te waarmerken, maar vooral wie de meeste bescherming nodig heeft (artikel 147 van het Notarieel Reglement). Als openbaar ambtenaar zal de notaris elk document, elke verklaring of elke handeling waar een individu om vraagt aan strikte wet- en regelgeving onderwerpen en hij of zij zal verifiëren dat de vereiste procedures voldoen aan alle eisen van het geldende rechtssysteem. Deze wettelijke controle geeft je de garantie dat je contract of onderhandeling definitief en volledig legaal is.

Gerelateerd artikel: Appartement voorbereiden op verhuur

Foto via Pixabay

Vroeg of laat heeft iedereen een keer een notaris nodig om papierwerk uit te voeren. Denk aan de aankoop van onroerend goed, huwelijksovereenkomsten, testamenten, het starten van een bedrijf of het afsluiten van een hypotheek. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van notariële diensten die worden aangeboden. Sinds 2015 is trouwen voor een notaris zelfs een van de meest gevraagde procedures. Voor wie op zoek is naar een notaris, geven we je hieronder een aantal opties in de Catalaanse hoofdstad. Allereerst is er het Colegio Notarial de Cataluña, gelegen aan Carrer de Notariat 5. Dit notariskantoor heeft een servicebalie die voor een persoon of bedrijf twijfels kan wegnemen of informatie kan verschaffen met betrekking tot notarisdiensten in het algemeen. Daarnaast raden we Notaría Agustín Casado aan, gelegen aan de Avinguda Diagonal 538, op de 2e verdieping. Hier krijg je advies over de meest geschikte juridische wegen om je doelen legaal te bereiken. En tenslotte is er ook nog Notaría Alonso Rodríguez in de wijk Les Corts, aan de Travesera de Les Corts 222, op de tussenverdieping.

Welke notaris in Barcelona raad jij aan?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

1 Reactie

  • Wat een fijn artikel! Zelf twijfel ik al een tijdje om te gaan verhuizen naar het buitenland en dan met name naar Barcelona. Het is zo’n mooie stad! Ik ga deze tips zeker meenemen! Groetjes, Carla

Laat een reactie achter