blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Barcelona Open Banc Sabadell

Geschreven door Daniella

Elk jaar wordt er in Barcelona een van de belangrijkste tennistoernooien van Spanje gehouden. Het staat bekend als Conde de Godó, maar officieel wordt het Barcelona Open Banc Sabadell genoemd. Barcelona heeft haar liefde voor deze sport nooit onder stoelen of banken gestoken en deze belangrijke wedstrijd, die in het bovenste deel van Barcelona in de wijk Pedralbes wordt gehouden, is hier een duidelijk voorbeeld van. Van 20 tot en met 28 april 2019 zal het evenement plaatsvinden en daarom vertelt ShBarcelona je vandaag meer over Barcelona Open Banc Sabadell.

Gerelateerd artikel: Wijken in Barcelona met minder luchtvervuiling

Geniet van de tenniswedstrijd Godó in Barcelona

Foto via Pixabay

Het Conde de Godó-toernooi, of zoals het officieel heet, de Barcelona Open Banc Sabadell, is een tenniswedstrijd die deel uitmaakt van de ATP World Tour 500. Het vindt jaarlijks plaats in de Real Club de Tenis Barcelona (De Koninklijke Tennisclub van Barcelona). Het is een verharde tennisbaan en de wedstrijd vindt al sinds 1953 plaats in de Ciudad Condal. Aanvankelijk heette het de Conde Bafalluy Trophy, ter ere van Dr. Ruano. Het toernooi is voor de categorie mannen individueel en mannen dubbel. Het is ongetwijfeld een van de belangrijkste tennisgerelateerde evenementen ter wereld en er nemen tennisspelers die zich in de top 10 van de ATP bevinden aan deel en ook nieuwe en onbekendere spelers. De Real Club Tenis Barcelona, ​​opgericht in 1899, is een van de belangrijkste sportinstellingen in de stad. Het ligt in een prettige woonwijk, in de wijk Pedralbes, in de buurt van een van de hoofdtoegangen tot de Ciudad Condal, aan de Avinguda Diagonal.

Gerelateerd artikel: Met het openbaar vervoer naar de luchthaven van Barcelona

Foto via Pixabay

Het exacte adres is Bosch i Gimpera 5, waar de straat samenkomt met de Carrer de Marqués de Mulhacén. Om de club te bereiken en deze belangrijke wedstrijd bij te wonen, is het het beste om het met het openbaar vervoer te gaan, omdat de omgeving van de locatie tijdens de week van het toernooi wordt afgesloten. Je kunt de metro pakken, lijn 3 (groen) en bij de halte Palau Reial of María Cristina uitstappen. Je kunt als alternatief ook de bus pakken, zoals de lijnen 63, 68 en V5, om dichter bij de Real Club de Tenis Barcelona te komen. Als je de wedstrijd wilt bezoeken en je bent geen inwoner van Barcelona, ​​zijn er in het gebied verschillende hotels om te overnachten. Een mogelijkheid is het Melià Barcelona Sarrià, een uitstekend en comfortabel hotel, met faciliteiten van hoge kwaliteit. We kunnen ook het Rey Juan Carlos I hotel aanbevelen. Dit is een luxueus hotelcomplex met een uitstekend gastronomisch aanbod. Ten slotte is Hotel Sofia Barcelona nog een andere optie voor tijdens je ​​bezoek aan het Conde Godó-toernooi. Het hotel zal zeker een goede indruk maken. Zoals je kunt zien, is het Barcelona Open Banc Sabadell-toernooi een van de belangrijkste sportevenementen van Barcelona en als echte tennisfan moet je er natuurlijk gewoon bij zijn. Als extra informatie kunnen we nog toelichten, dat de trofee een miniatuur tennisser bovenop een flinke beker is, terwijl deze beker van veel versiering voorzien is. De wedstrijd duurt ongeveer 800 uur, totdat de winnaar bekend is en de prijs wordt geschat op ongeveer 36 duizend euro.

Ga jij dit jaar naar de Barcelona Open Banc Sabadell?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter