blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Met het openbaar vervoer naar de luchthaven van Barcelona

vertrekbord vliegveld
Geschreven door Daniella

Van Barcelona naar het vliegveld reizen, of van het vliegveld naar de Catalaanse hoofdstad gaan, is heel eenvoudig. Je hebt verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld met de auto of met het openbaar vervoer.

Om het openbaar vervoer nader toe te lichten, zal ShBarcelona in dit artikel ingaan op hoe je met het openbaar vervoer naar de luchthaven kunt reizen, zodat je niet afhankelijk bent van familie of vrienden om op tijd voor je vlucht te zijn.

Gerelateerd artikel: Over het openbaar vervoer in Barcelona

Van en naar het vliegveld met het OV

vrouw met paarse tas onderweg naar gate op vliegveld

Foto via Pixabay

De luchthaven van Barcelona is een van de drukste luchthavens van Spanje, op Madrid na. Miljoenen passagiers reizen dagelijks met het vliegtuig, of het nu toeristen, inwoners van de stad of inwoners van de autonome regio zijn.

De naam van de luchthaven is onlangs veranderd naar luchthaven Josep Tarradellas Barcelona – El Prat en dat ging niet zonder slag of stoot.

De luchthaven ligt tussen de gemeenten El Prat, Viladecans en Sant Boi de Llobregat in en het zijn allemaal plaatsen die behoren tot de regio Baix Llobregat, in de provincie Barcelona.

Het vliegveld ligt op ongeveer 19 km van het centrum van de stad. Om vanuit Barcelona naar het vliegveld te reizen, kun je verschillende transportmiddelen nemen, die we verder zullen toelichten.

We zullen je eerst wat meer vertellen over reizen met de trein. De luchthaven van Barcelona is verbonden met de stad Barcelona via de R4-lijn van Cercanías de RENFE.

Deze lijn stopt op verschillende plekken in de Catalaanse hoofdstad, zoals bij station Sants in de wijk Sants en treinhalte Paseo de Gracia in het district Eixample. De treinen gaan elke 30 minuten en het spoor bevindt zich voor terminal T2B. Volg de bewegwijzering richting de uitgang van de terminal.

Gerelateerd artikel: Verken Barcelona met een exotische vervoermiddel

vertrekhal vliegveld met zicht op vliegtuig buiten

Foto via Pixabay

Een andere manier om naar luchthaven Josep Tarradellas – El Prat te reizen, is met de bus. Er zijn 6 buslijnen, drie voor overdag en drie voor ’s nachts.

De lijn die overdag rijdt is de 46 en deze kun je nemen vanaf Plaza de España in de stad, dat aan de rand van het district Sants-Montjuic ligt. De buslijn verbindt dit belangrijke plein in de Catalaanse hoofdstad met terminals T1 en T2.

Naast buslijn 46 zijn er ook lijn A1, die Plaza Cataluña (in de wijk La Dreta de l’Eixample) verbindt met Terminal T1 en er is lijn A2, die Plaza Cataluña en Terminal A2 verbindt. Deze Aerobussen rijden overdag en brengen je rechtstreeks naar de luchthaven.

Voor wat de nachtlijnen betreft, zijn er twee nachtbussen die Plaza Catalunya met de verschillende terminals verbinden. Lijn N16, die je naar T2 brengt en lijn N17, die je naar T1 brengt. Ten slotte rijdt de N17 ook vanaf de Ronda Universidad en dan naar beide terminals, T1 en T2.

De metro heeft dan nog lijn 9, die Barcelona verbindt met terminal T1 van de luchthaven. Onlangs dat de L9 nog niet zo lang geleden geopend is, worden er al enkele aanpassingen gedaan om de passagierservaringen te verbeteren. Zo wordt er hard gewerkt aan het afronden van de lijn, die de voorstad met T2 op de luchthaven verbindt.

Ten slotte is natuurlijk de taxiservice ook erg belangrijk voor het pendelverkeer tussen de luchthaven en Barcelona. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, voeren Uber en Cabify geen taxiritten uit in Barcelona, vanwege verschillen in de regulering van hun activiteiten.

Welke vervoermiddel gebruik jij het liefste om naar het vliegveld te gaan?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter