blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Parkeerapps voor als je geen cent op zak hebt

parkeergarage
Geschreven door Daniella

Soms wil je graag ergens parkeren, maar kun je geen enkel muntje in je portemonnee vinden voor de parkeerautomaat. Andere keren heb je gewoonweg geen tijd om naar de automaat zelf te zoeken.

  • appartementen in Barcelona

 

En omdat het alom bekend is dat het in een grote stad erg druk kan zijn en je niet altijd zeeën van tijd hebt, biedt de technologie uitkomst door middel van een app.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je dan ook bijpraten over de diverse apps waarmee je handig kunt parkeren in de stad.

Parking Barcelona

Handige apps bij parkeren in Barcelona

ONaparcar

Dit is een app van de B:SM (Barcelona de Serveis Municipals) samen met de Gemeente Barcelona, waarmee het voor inwoners van de Area Verde gebieden in Barcelona mogelijk is om zonder cash te betalen.

parkeren langs de weg

Foto via Pixabay

Met “ONaparcar residents” (ONaparcar voor inwoners) heb je geen fysiek Area Verde kaartje meer nodig voor de wijk waarin jij woont en je hoeft ook geen kaartje meer bij de parkeerautomaat te halen. 

Dit is een gratis applicatie, zonder extra kosten ten opzichte van het normaal betalen bij de parkeerautomaat. Met “ONaparcar-residents” kun je van waar je ook bent:

  • je parkeertijd verlengen
  • de parkeerplek waar je auto geparkeerd staat onthouden
  • kaartjes voor in de toekomst beheren
  • gedetailleerde informatie opvragen over het toegepaste tarief
  • informatie terugzien over de kortingen die zijn verkregen

Door de app kun je op een veilige manier via je betaalpas betalen.

Reserveer accommodatie in Barcelona

EasyPark

In Barcelona kun je, net als in andere Spaanse steden, gebruik maken van de EasyPark app. Deze app is ook in andere Europese steden in Italië, Spanje, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Nederland, Oostenrijk en Duitsland te gebruiken.

Het grote voordeel van EasyPark is, dat je je parkeertijd kunt verlengen op je mobiele telefoon. Niet alle apps hebben deze functie en dat biedt toegevoegde waarde.

Gerelateerd artikel: Appartement met parkeerplaats in Barcelona huren

parkeerplaats

Foto via Pixabay

De parking app voor Barcelona is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone en je kunt je parkeertarief via je mobiele telefoon betalen of verlengen, wanneer je parkeertijd er bijna op zit. Ook kun je eventuele boetes beheren.

Daarnaast maakt de EasyPack app gebruik van het Parking Dashboard. Dit is een digitaal platform, waarmee je als gebruiker al je parkeeractiviteiten kunt beheren.

Het speelt ook waardevolle informatie over het parkeren in de stad door aan de parkeerbeheerder en de gemeente.

parkeren langs de weg

Foto via Pixabay

Door deze gegevens te verzamelen, kan er een overzicht van beschikbare parkeerplaatsen gegenereerd worden. Ook kan het zones in de stad onderscheiden, tarieven en beperkingen weergeven en informatie geven over de gemiddelde zoektijd die iemand besteedt aan het zoeken naar een parkeerplek.

Gerelateerd artikel: Zo werkt de blauwe parkeerzone in Barcelona

WesmartPark

Met de WesmartPark app kun je je auto parkeren wanneer je in Madrid of Barcelona bent. Je hebt op dit moment meer dan 100 parkeerterreinen tot je beschikking en dat aantal neemt nog steeds toe.

Goed om te weten: parkeerplaatsen zijn met deze app goedkoper dan normaal, waardoor parkeren met de WesmartPark dus voordeliger is.

Bekijk de diensten van ShBarcelona

's nachts parkeren

Foto via Pixabay

Het werkt heel eenvoudig: download en open de app en deze laat je de dichtstbijzijnde parkeerplaats zien. Je krijgt altijd een gereduceerde tarief van slechts €1,74/uur.

De WesmartPark app functioneert op dit moment alleen nog maar in Spanje, Chili, Argentinië en Peru, maar het maakt parkeren prettiger en voordeliger en parkeerplekken die normaal overdag leeg zijn (omdat mensen naar hun werk zijn bijvoorbeeld), worden nu slim benut.

Ken jij nog een andere gratis parkeerapps waarmee parkeren in Barcelona handiger is?
Deel jouw gratis app voor Barcelona en alles dat met parkeren te maken heeft!

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter