blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Vervoer

Tips voor het vinden van een parkeerplaats in Barcelona

dames lopen tussen geparkeerde auto's door
Geschreven door Daniella

Een parkeerplaats in Barcelona vinden kan een frustrerende aangelegenheid zijn, vooral als je in het centrum van de Catalaanse hoofdstad moet zijn.

Hoewel er veel betaalde parkeerplaatsen in de stad zijn, wil je soms liever – voor een korte boodschap – aan een gratis pleintje parkeren. Andere keren wil je je auto voor langere tijd kwijt, omdat je hem niet weer snel nodig hebt.

Om welke reden je je auto dan ook wilt parkeren, vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je voorzien van een aantal tips, waarmee het vinden van een parkeerplaats in Barcelona een stuk makkelijker zal zijn.

Gerelateerd artikel: Gratis parkeren in Barcelona

Ontdek waar in Barcelona te parkeren

Tip 1: Wandel of neem OV vanaf Zona Universitaria

geparkeerde auto's langs de straat

Foto via Pixabay

Het gebied dat Zona Universitaria heet, ligt vlakbij de uitgang (of ingang) van de stad in het hart van het district Les Corts, daar waar de Avinguda Diagonal begint. Zona Universitaria ligt ver van het oude deel van de Catalaanse hoofdstad en er zijn veel gratis parkeerplaatsen te vinden, vooral in het weekend.

Door de week is het echter lastiger om hier een plekje te vinden, aangezien veel studenten hun auto’s hier achterlaten om vervolgens naar de faculteit te gaan.

In het gebied vind je verschillende haltes van lijn 3, de groene metrolijn, die je in maximaal 10 minuten naar het centrum van Barcelona brengt.

Parking Barcelona

Tip 2: Raadpleeg Google Maps

Google Maps, de kaarttoepassing van Google, heeft haar zoekfunctie voor parkeerplaatsen in Spanje geactiveerd. Tot nu toe was dit alleen beschikbaar in een aantal steden (over de hele wereld), maar nog niet in ons land.

Google Maps met parkeerfunctionaliteit werkt nu in 25 nieuwe steden wereldwijd, waarvan ook vijf Spaanse steden. Je kunt naar parkeerplekken zoeken in steden als Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante en Malaga, enkele van Spanje’s grootste steden.

Andere steden waar je ook op Google Maps naar parkeerplaatsen kunt zoeken, liggen in Europa, Canada en Brazilië.

Gerelateerd artikel: Zo werkt de blauwe parkeerzone in Barcelona

Tip 3: Parkeer in een winkelcentrum

parkeergarage met groene details

Foto via Pixabay

Je auto in een parkeergarage bij een winkelcentrum parkeren is altijd een goede manier om te voorkomen dat je (veel) voor het parkeren moet betalen. Daarnaast staat je voertuig wel op een veilige plek en is het beschut tegen weersinvloeden.

Bij niet alle winkelcentra kun je echter gratis parkeren in hun garage. Je moet dus van te voren uitzoeken hoe lang je auto er maximaal (gratis) mag staan en hoe lang je nodig hebt. Je betaalt dan alleen voor de extra uren die je na het gratis gedeelte nog nodig hebt.

Dit is dan ook geen goed alternatief wanneer je je auto een hele dag wilt laten staan. Het is wel een optie wanneer je gericht voor een afspraak ergens moet zijn en weet dat je het binnen die tijd redt.

De volgende vier winkelcentra beschikken over een gratis ondergrondse parkeergarage. Het betreft dan ook veilige en overdekte plaatsen. Overweeg deze parkeergarages als je zeker wilt zijn van een fijne parkeerplek voor je auto: Diagonal Mar, Heron City, La Illa en Granvia2.

Andere mogelijkheden om je auto gratis in Barcelona te parkeren, zijn de randgebieden van de Catalaanse hoofdstad, zoals Vall d’Hebrón. Je pakt hier heel makkelijk metrolijn 3, die je naar het centrum van de stad brengt of naar Sarrià of Pedralbes. Vanaf hier kun je namelijk de FGC (trein) pakken, die ook bij de halte Plaça Cataluña stopt.

Heb jij nog andere tips om in Barcelona te parkeren?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter