blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Alles over appartementen huren

Appartement met parkeerplaats in Barcelona huren

parkeren langs de kant vana de weg in barcelona
Geschreven door Daniella

Het is vrij normaal om ook in een grote stad een auto te hebben, niet alleen om naar je werk te gaan, maar bijvoorbeeld ook om zaken te regelen. Vaak is het echter lastig om een parkeerplaats te vinden als je in een drukke wijk woont.

  • koop appartementen barcelona

 

Het is daarom goed om – voordat je naar Barcelona verhuist – na te denken over je woonruimte en je af te vragen of je niet beter een appartement met parkeerplaats kunt huren. Je bent dan verzekerd van een eigen parkeerplek voor je auto.

Vandaag zal dit artikel van ShBarcelona je bijpraten over de mogelijkheid van het huren van een appartement met parkeerplaats in de Catalaanse hoofdstad.

Parkeren in Barcelona – hoe moeilijk is het?

Parkeren in Barcelona is helaas geen gemakkelijke opgave, vooral in de oudste wijken met haar smalle straatjes en kleine pandjes. Je ziet hieraan namelijk direct dat je er niet makkelijk kunt rijden, laat staan parkeren.

Lastig parkeren in het oude deel van het centrum

Dit is bijvoorbeeld het geval in Ciutat Vella. Met uitzondering van enkele nieuwe gebouwen die wel over parkeermogelijkheden beschikken, is er een tekort aan woonruimte waarbij je onder het pand kunt parkeren.

smal straatje in barcelona

Foto via Pixabay

Om dit probleem op te lossen, heeft de gemeenteraad in de hele wijk verschillende ondergrondse parkeergarages gebouwd. Dit maakt het voor zowel de bewoner als de bezoeker aan de stad gemakkelijker om een parkeerplek te vinden.

Gerelateerd artikel: Tips voor het vinden van een parkeerplaats in Barcelona

Ook moeilijk parkeerplaats vinden in Gracia

Andere voorbeelden van wijken waarin een parkeerplek vinden moeilijk is, is Vila de Gracia, het oudste deel en het hart van het district Gracia. Smalle voetgangersstraatjes en kleine gebouwen met appartementen komen hier het meest voor en dat zonder parkeerplaatsen.

Toch zie je dat ook hier steeds vaker moderne gebouwen opgetrokken worden, die dan wel van parkeerfaciliteiten zijn voorzien.

niet parkeren in smal straatje in barcelona

Foto via Pixabay

Om het tekort aan parkeerplaatsen op te vangen, zijn er – net zoals in Ciutat Vella – voor de bewoners van de wijk diverse ondergrondse parkeergarages gerealiseerd en de prijzen hiervan zijn redelijk betaalbaar.

Ontdek wat ShBarcelona te bieden heeft

Drukke wijk = weinig parkeerplaatsen

Sants en Sant Andreu zijn qua bevolkingsdichtheid ook drukkere wijken en ook hier kun je problemen ondervinden bij het zoeken naar een appartement met parkeergelegenheid in hetzelfde gebouw.

centrum Barcelona

Foto via Pixabay

Appartement met parkeerplaats huren

Maar er is ook goed nieuws, want een district zoals Les Corts is heel anders van structuur en hier vind je wel grotere flatgebouwen. Sommigen hebben zelfs gemeenschappelijke ruimtes, waaronder inpandige parkeerfaciliteiten.

parkeerplaats onder flat

Foto via Pixabay

In de wijk Pedralbes, die ook in het district Les Corts ligt, de wijk Gracia la Nova, sommige delen van de districten l’Eixample en Sant Martí, en in bijna alle wijken waar nieuwbouw te vinden is, is het veel gemakkelijker om een appartement met parkeerplaats te vinden.

Een eigen parkeerplek in Barcelona vinden – waar hangt dit vanaf?

Er zijn dus best wel wat woningen in Barcelona te huur waar je je auto kwijt kunt, vooral omdat men op de hoogte is van de parkeerproblemen in de wijken. Maar in hoeverre je een geschikte locatie met parkeerplek vindt, zal vooral afhangen van de leeftijd van de wijk.

Sinds de jaren zeventig, maar ook al wel voor die tijd, is er bij veel gebouwen in de Catalaanse hoofdstad rekening gehouden met parkeergelegenheid. Normaal gesproken zijn parkeerplaatsen echter gereserveerd voor de inwoners van een gebouw.

Gerelateerd artikel: Gratis parkeren in Barcelona

parkeergarage onder flat

Foto via Pixabay

Moet je altijd inwoner van een appartementencomplex zijn om er een parkeerplek te huren?

Soms heeft een eigenaar van een appartement in dat gebouw besloten om geen parkeerplaats erbij te kopen en is deze te huur. Het is dan nog steeds mogelijk dat alle parkeerplaatsen van een pand bezet zijn.

Dit is óf door de eigenaren van een appartement zelf, óf door autobezitters die de plek gehuurd hebben, maar je hoeft dus niet per definitie inwoner van een flat te zijn om er een parkeerplek te huren.

Per jaar woonruimte huren in Barcelona

Appartement met of zonder parkeerplaats – prijs en locatie

Houd altijd in je achterhoofd dat een appartement met parkeerplaats duurder is dan een appartement zonder parkeerplek. Als je gaat zoeken naar parkeerplaatsen in de buurt zul je echter snel ontdekken dat prijzen voor parkeerplaatsen ongeveer gelijk liggen.

luxe appartementen met parkeerplaats

Foto via Pixabay

Daarom is het dan ook veel slimmer om een parkeerplek in hetzelfde pand te hebben. Je hoeft dan niet altijd eerst naar een andere locatie voor je auto.

Als je een appartement met parkeerplaats zoekt, kun je altijd het portfolio van appartementen met parkeerplaatsen op de website van ShBarcelona bekijken.

Heb jij een parkeerplek in hetzelfde gebouw als waar je woont?
En heb je nog een plek ontdekt waar gratis parkeren in Barcelona nog mogelijk is?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter