blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Basketbalscholen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Overweeg je om je zoon of dochter bij een basketbalschool aan te melden? Als het antwoord ja is, heb je geluk. In dit artikel vertelt ShBarcelona  je namelijk over drie scholen die zich in – of in de buurt van – Barcelona bevinden en een goede reputatie hebben. Ze zullen ongetwijfeld ervoor zorgen dat je kinderen hun techniek verbeteren en, belangrijker nog, dat ze lekker sporten! Dus lees vooral verder als je geïnteresseerd bent in deze actieve balsport.

Gerelateerd artikel: Sportclubs in Barcelona

Basketballen in Barcelona

Foto via Pixabay

FCB Escuela de Baloncesto. Dit is de basketbalschool die door FC Barcelona beheerd wordt. Concreet is het gericht op het geven van basketballes aan kinderen tussen de leeftijd van vier en twaalf jaar. Naast de training die wordt gegeven op basis van leeftijd, spelen ze ook wedstrijden en toernooien en zijn er teammeetings. Houd er rekening mee dat je om deel uit te mogen maken van dit team, een reeks toegangstests moet doorlopen. Alle groepen hebben een gekwalificeerde trainer, die ervoor zorgt dat je zoon of dochter een echte basketbal-professional wordt. De trainingen en wedstrijden zijn in het Gemeentelijk Sportcentrum Arístides Maillol Les Corts, gelegen aan de Martí i Franqués straat 19. Pau Gasol Academy. Als er één naam van een basketbalspeler is waarvan je zeker gehoord moet hebben, is het ongetwijfeld die van Pau Gasol. Een groot aantal eerstelijnscoaches zullen je kind trainen en voedingsdeskundigen en coaches zullen verantwoordelijk zijn voor het aanvullen van de training. Alle begeleiding vindt op individuele basis plaats, maar met de mentaliteit die teamwork bij basketbal met zich meebrengt. Een teamlid en tegenstander wordt altijd gerespecteerd en er wordt van je verwacht dat je de volle honderd procent geeft. En dat is nog niet alles! Het centrum heeft zelfs een eigen zwembad voor het plezier en om te ontspannen. De belangrijkste voorzieningen bevinden zich in de CEM Mundet, aan de Olympe de Gouges straat (zonder nummer).

Gerelateerd artikel: Yoga in Barcelona

Foto via Pixabay

Elite Basket Pro Academy. Als laatste vertellen we je over de Elite Basket Pro Academy, waar kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal staat. Gedurende verschillende dagen per week, zal de manier van spelen van je zoon of dochter worden geanalyseerd om erachter te komen welke aspecten verbeterd kunnen worden of welke vaardigheden hem uniek maken. Motivatie is belangrijk als je wilt leren en dat is een fundamenteel onderdeel van de filosofie van deze basketbalschool. Natuurlijk, dit alles samen met discipline, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen. Deze academie ligt net buiten de stad Barcelona. Je moet naar Sant Adrià de Besòs, naar de straat Arístides Maillol, in het Mina-paviljoen. Als je denkt dat je zoon opvalt in basketbal en goed is in deze sport, aarzel dan niet om hem naar een van deze drie scholen te verwijzen, zodat hij een echte basketbalprofessional wordt. Wie weet heb je de volgende Pau Gasol in huis en wordt zijn talent binnenkort ontdekt.

Gaat jouw zoon of dochter al naar een van deze basketbalscholen? Wat is jullie ervaring?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter