blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Schaatsen in Barcelona

Geschreven door Daniella

Schaatsen is een erg leuke activiteit die gemakkelijk een hobby kan worden, als je je realiseert dat je er helemaal niet zo slecht in bent. Je evenwicht houden is een van de sleutels tot goed kunnen schaatsen, maar met voldoende oefening en vastberadenheid kun je uiteindelijk genieten van een bijzondere activiteit, terwijl je je niveau ziet verbeteren. Misschien doe je zelfs wel eens een trucje op het ijs, als je durft. Als je in Barcelona op ijs wilt schaatsen, vertelt ShBarcelona je vandaag in dit artikel waar dat kan.

Gerelateerd artikel: Sleetochten in Catalonië

Over het ijs glijden in de Catalaanse hoofdstad

Foto via Pixabay

Het team van ShBarcelona zal je allereerst wat tips geven voor het schaatsen. Het is heel belangrijk  om de juiste kleding voor op het ijs te kiezen. In Barcelona zijn de temperaturen bijna het gehele jaar aangenaam warm (of heet) en dat is natuurlijk niet de temperatuur binnen op de schaatsbaan. De ijsbanen in Barcelona die we gaan aanbevelen – waarvan er slechts twee het hele jaar door open zijn – hebben een ​​gemiddelde baantemperatuur van tussen de 13°C en 16°C. Om deze reden is het dan ook verplicht om handschoenen te dragen. Daarnaast is het aan te raden om comfortabele kleding te dragen, zoals een lange broek, een shirt met lange mouwen en, voor kinderen jonger dan 10 jaar is, een helm. De schaatsen moeten echt precies goed zitten om ongelukken te voorkomen en je kunt het beste altijd sokken aandoen, niet alleen voor de kou en het comfort, maar ook voor de hygiëne als je schaatsen huurt. Als je eenmaal aangekleed bent en met je schaatsen de baan op gaat, is het belangrijk dat je het vallen oefent, om te voorkomen dat je jezelf pijn doet wanneer je je evenwicht verliest. Als beginner help je jezelf door de leuning aan de zijkant vast te houden, totdat je het vertrouwen hebt om deze los te laten.

Gerelateerd artikel: Skigebieden in de buurt van Barcelona

Foto via Pixabay

Naast de juiste outfit en leren vallen, is het ook van belang om te leren remmen. Een belangrijk trucje voor als je je eerste ronde op de schaatsen doet, is om niet naar beneden te kijken. Blijf altijd vooruit kijken, want dit helpt je om je evenwicht te bewaren. Het helpt ook wanneer je iets naar voren leunt en niet bang bent om te vallen. In het begin zul je zeker vaker vallen, maar door er bang voor te zijn, zal het waarschijnlijk vaker gebeuren, dan wanneer je vertrouwen in jezelf hebt. Probeer gewoon vooruit te gaan en gaandeweg ontwikkel je je schaatstechniek wel. Er zijn slechts twee ijsbanen in Barcelona, die het hele jaar open zijn. De eerste is de ijsbaan van F.C. Barcelona, ​​gelegen aan Avinguda De Joan XXIII, s/n (zonder huisnummer). Hier vind je uitstekende faciliteiten: een grote ijsbaan, waar je ook je verjaardagsfeestje mag houden. Ook kun je er een extra les nemen, zodat je je schaatstechniek perfectioneert. De schaatsbaan heeft gratis parkeergelegenheid en je kunt er handschoenen, schaatsen en een helm huren. Daarnaast is er nog een andere ijsbaan die het hele jaar door geopend is: de Skatingclub, gelegen aan Carrer Roger de Flor 168. Deze schaatsbaan heeft ook uitstekende faciliteiten en je kunt er prima feesten voor een onvergetelijke verjaardag.

Waar schaats jij het liefste?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter