blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

6x Yoga in Barcelona

Geschreven door Daniella

Yoga is een fysieke discipline die steeds populairder wordt in Barcelona.  Je werkt met yoga namelijk niet alleen aan je figuur, maar het leert je ook ontspannen, mediteren en de drukte van de stad achter je te laten. Heb je eenmaal yoga beoefend en de effecten gevoeld, dan is het moeilijk om niet meer naar een yogales te gaan. Dus ben je iemand die nog niet weet of je langer in Barcelona zal blijven, of ben al langer yogafan en wil je het blijven beoefenen, ShBarcelona deelt graag haar adviezen voor wat betreft yogalocaties.

Gerelateerd artikel: De beste kuuroorden en wellnesscentra in Barcelona

Yoga Barcelona

Foto via Visualhunt

Yoga Barcelona ligt in het centrum van Barcelona en hier krijg je in kleine groepjes voldoende persoonlijke aandacht. Ze richten zich zowel op mensen die al langer yoga beoefenen, als op mensen die ermee willen beginnen. Ze hebben een heel programma aan cursussen, op verschillende momenten gedurende de dag. Nu heb je geen excuus meer om je dagelijkse portie yoga met ervaren leraren te doen.

Locatie: Ronda de la Universitat 20, 1 – 4 (eerste verdieping, deurnummer vier)

Be Yoga

Dit is een pilates- en yogastudio en het ligt dichtbij Plaza Francesc Macia. Bij Be Yoga zijn de leraren uiterst ervaren in het lesgeven in hatha yoga en pilates en ze doen dit voor alle niveau’s en leeftijden. Be Yoga heeft ook een zenruimte waar je therapieën als een Thaise massage, Thaise voetreflexmassage, Ayurvedische massage, Reiki en meditatie kunt reserveren.

Locatie: Carrer de Buenos Aires 52

Yoga Dinamico

Foto via Visualhunt

Bij Yoga Dinámico hebben ze een lesmethode ontwikkeld die een veilige en effectieve beoefening van yogahoudingen en meditatie garandeert met interne en externe dynamieken. Hiermee zijn studenten niet alleen fysiek bezig, maar wordt ook bewustwording gestimuleerd. Bij yoga gaat het namelijk niet simpelweg om het strekken van de spieren, het wordt een levensfilosofie. En bij dit centrum ben je dan ook op de goede plek hiervoor.

Locatie: Carrer Avinyó 31, 3 – 2 (3e verdieping, deurnummer 2)

Bikram Yoga

Bikram Yoga vind je zowel in Barcelona als in Madrid. Bij Bikram Yoga volg je een training van 90 minuten die je fysieke gesteldheid bevordert en je balans herstelt. Tegelijkertijd neemt je mentale helderheid en concentratie toe. Een sessie bestaat uit 26 houdingen – waarvan 2 ademoefeningen – die uitgevoerd worden in een ruimte van 40 tot 42 °C (ook wel bekend als “hot yoga”) en deze sessie is geschikt voor alle leeftijden en niveau’s.

Locaties: Carrer Caravela·la La Niña 18 en Carrer de Pau Claris 97

Gerelateerd artikel: Adrenaline kicks in Barcelona

Shunia Yoga

Foto via Visualhunt

Shunia Yoga heeft twee locaties in Barcelona, eentje bij de Sagrada Família en eentje in de wijk l’Eixample Izquierda. Bij Shunia Yoga beoefenen ze Kundalini yoga en een sessie kan door iedereen gevolgd worden. Het houdt je lichaam in vorm en traint je brein om zowel sterk als flexibel te zijn. Hiermee kun je beter omgaan met veranderingen en stress. Het bevordert ook het zuurstofgehalte in de bloedsomloop en dit heeft een sterkere bewustwording en vitaliteit als effect.

Locaties: 4 locaties in Barcelona, 1 in Mataró

Bindu Yoga

Bij Bindu Yoga kun je allerlei soorten yoga beoefenen, zoals bijvoorbeeld hatha yoga, rocket yoga, acroyoga en yin yoga. Ze organiseren veel buitenactiviteiten, zoals het beoefenen van yoga bij maanlicht of masterclasses door bekende yogaleraren.

Locatie: Arco de Santa Eulalia 1

*Hoofdfoto via Visualhunt

Waar beoefen jij yoga? 

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter