blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Sport en activiteiten

Sleetochten in Catalonië

Geschreven door Daniella

In de winter weten we vaak niet welke activiteiten we in het buitenland allemaal kunnen doen. Kou en luchtvochtigheid weerhouden ons er soms van om op pad te gaan en toch zijn er veel voorbeelden van superleuke en bijzondere trips voor het koudste seizoen van het jaar. Skiën is er een van en dit is zeker aan te raden voor diegenen, die graag genieten van de sneeuw die alleen voorkomt in hoge delen van het noorden van Catalonië. Maar als je van de sneeuw wilt genieten zonder te hoeven skiën, zijn er een aantal minder bekende manieren die heel interessant en verrijkend kunnen zijn. Een daarvan is de sledetocht, meestal voortgetrokken door honden, waarin je de natuur in zijn puurste vorm kunt meemaken. Vandaag zal ShBarcelona je in dit artikel meer vertellen over waar je sleetochten kunt maken in Catalonië.

Gerelateerd artikel: Prachtige winterlandschappen in Catalonië

Geniet van mushing in Catalonië

Foto via Pixabay

Mushing is het geven van de ervaring van sleetochten, voortgetrokken door honden. Eigenlijk verwijst het vaker naar de sport, omdat er veel mensen zijn die van honden en sneeuw houden, die besloten hebben zich te specialiseren in dit soort sporten. Er zijn gedurende het jaar meerdere wedstrijden. Mushing is spannend, leuk en ideaal voor mensen die van honden houden en in contact willen zijn met de natuur. Er zijn verschillende bedrijven met diverse routes, die toegewijd zijn aan het verzorgen van sleetochten in Catalonië. De locaties divers; van het buurland Andorra, tot verschillende locaties in de Catalaanse Pyreneeën. De honden die de slee voorttrekken worden sledehonden genoemd en het zijn over het algemeen honden van Noordse rassen (zoals de Siberische husky), soms van een puur ras en soms een kruising van verschillende rassen, speciaal voor het sleeën. Over het algemeen stammen deze rassen af ​​van de wolven uit de poolgebieden, die door de nomadische stammen in de poolcirkel worden gebruikt om zich door de ijzige terreinen voort te bewegen en hun slee te trekken. De honden waren ook nodig om deze mensen te helpen bij het jagen op dieren om te voorzien in hun levensonderhoud.

Gerelateerd artikel: De goedkoopste skipistes in de buurt van Barcelona

Foto via Visualhunt

Je kunt kiezen uit twee soorten tochten. Als je liever van het landschap geniet, kies je de tocht onder volledige begeleiding, waarbij een professional verantwoordelijk is voor het besturen van de slee en passagiers enkel hoeven te genieten van de snelheid, het contact met de sneeuw en de aanwezige natuur. Als je meer van actie houdt, kun je proberen de slede zelf te besturen, iets dat heel interessant kan worden. Je ervaring wordt hierdoor wel completer en misschien ontdek je nog verborgen talenten. De instructeur blijft altijd bij je om complicaties en ongelukken te voorkomen. Er zijn verschillende soorten ervaringen te reserveren, waaronder de unieke sleetochten of een pakket met een andere activiteit naast de sleetocht. Het kan gaan om een bezoek aan een spa, een diner of een andere activiteit. Bovendien kunnen excursies zowel overdag als ’s nachts worden gedaan, afhankelijk van het bedrijf dat ze organiseert. Je kunt je ervaring boeken bij Aladinia of bij Yumping.

*Hoofdfoto door Baron Reznik via Visualhunt

Wat denk je van een sleetocht deze winter?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter