blog shbarcelona català   blog shbarcelona español   blog shbarcelona français   blog shbarcelona english   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona russian   blog shbarcelona   blog shbarcelona
Bezienswaardigheden

Ontdek de prachtige winterlandschappen van Catalonië

Geschreven door Daniella

Catalonië heeft een prachtig en zeer gevarieerd landschap. Van noord naar zuid en van oost naar west vind je stranden, bergen, rivieren en valleien, die de vier provincies van de autonome gemeenschap een bezoek meer dan waard maken.

Sommige landschappen zijn mooi op elk moment van het jaar, maar in de winter, met de komst van kou of sneeuw, zijn bepaalde gebieden nog mooier dan anders. Ontdek dan de mooiste Catalaanse natuur.

  • koop appartementen barcelona

 

Als je van het koude weer houdt en van een weekendje weg of wintervakantie wilt genieten om alles te ontdekken wat de natuur hier te bieden heeft, dan beveelt het team van ShBarcelona je graag enkele bijzonder mooie winterlandschappen in Catalonië aan.

Ontdek onze vakantietips voor Catalonië in de winter!

De schoonheid van de Catalaanse winter

Catalaanse Pyreneeën

Als je van bergen houdt, is elk deel van de Catalaanse Pyreneeën spectaculair in de winterperiode. Maar als er één plek in het bijzonder is, waar je non-stop kunt genieten van de schoonheid van de natuur, dan is dat het Nationaal Park van Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici.

Dit nationale park ligt in het midden van de vier Catalaanse Pyrenese districten: Alta Ribagorça, Vall d’Aran, Pallars Jussà en Pallars Sobirà.

Catalaanse pyreneeen

Foto via Pixabay

De bergen en hellingen laten je verschillende ecosystemen van dit Catalaanse gebied zien. Het is een unieke en beschermde plek in Zuid-Europa en er zijn bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog en meer dan 200 waterplekken van allerlei soorten, maten en kleuren.

Je kunt watervallen, rivieren, moerassen en een uitzonderlijke verscheidenheid aan dier- en plantensoorten zien. In de winter bedekt de sneeuw de hoogste toppen en sommige kleine meren en vijvers zijn dan bevroren.

Het is een magische plek, waar je de schoonheid in zijn puurste staat kunt bewonderen, terwijl je een van de perfect aangegeven wandelroutes volgt.

Paar nachten BCN voor je vakantie in de bergen?

Garrotxa

Een ander, prachtig landschap in Catalonië is te vinden in het vulkanische natuurpark Garrotxa. Je kunt er door uitgestrekte bossen wandelen, je verbazen over de kleuren van het vulkanische landschap en watervallen en authentieke dorpen ontdekken.

Er zijn verschillende routes met een diversiteit aan landschappen in Garrotxa, maar wat je zeker niet mag missen is Fageda d’en Jordà.

garrotxa

Foto via Pixabay

Het is een van de 28 natuurreservaten van het park en het groeit op de lava van een vulkaan waardoor een uniek beukenbos in Spanje is ontstaan.

Het licht en de kleuren kun je blijven bewonderen en als je van landschapsfotografie houdt, is het onmogelijk om je camera terug in je tas te stoppen. Na elke bocht zie je weer iets fantastisch om vast te leggen op de gevoelige plaat.

Gerelateerd artikel: Hotels voor een trip naar La Cerdanya

Montserrat

In het hart van Catalonië ligt een landschap met een onmiskenbaar profiel: de berg van Montserrat. Montserrat is altijd mooi om te zien en het klooster is ook zeker een bezoek waard, maar de ruige bergen zijn nog spectaculairder wanneer de toppen met sneeuw bedekt zijn.

mist bij montserrat

Foto via Pixabay

Montserrat betekent ‘getande berg’ en als je de bergen ziet, snap je ook meteen waarom. Het is bereikbaar met de auto, maar je kunt ook de kabelbaan naar het klooster pakken. Dat heeft veel meer charme en het stelt je in staat om beter te genieten van het omringende landschap.

Vanuit je appartement in Barcelona tripjes maken

Catalaanse kustgebied

Als je het hebt over winterlandschappen, denk je vaak direct aan sneeuw en bergen, maar ook de Catalaanse kust herbergt een paar prachtige plekjes, waar je in de winter kunt genieten van rust en licht. Neem de oude weg van Cadaqués naar Cap de Creus.

winter aan de kust

Foto via Pixabay

Het is een half uurtje lopen en onderweg zie je de schoonheid van de rotsen en kliffen, de afgelegen baaien en de eindeloze kleuren blauw en groen van de zee.

Er zijn zoveel winterse bezienswaardigheden in Catalonië Spanje, dat ook in deze periode een vakantie hier aan te raden is.

Houd jij er van om nieuwe landschappen te ontdekken?
Welke bezienswaardigheden in Catalonië kun jij dan het meest waarderen?

Over de auteur

Daniella

Daniella schrijft, vertaalt en geniet van Barcelona.

Laat een reactie achter